foto Jossy Photography

De zevende editie van De Kleurrijke Top 100 alweer! Een top 100 van kleurrijke key players in Nederland, die het verschil maken op het gebied van cultuur, bestuur, bedrijfsleven, ondernemerschap, overheid, media, entertainment, sport, gamechanging en talents, tech & trends. Mensen die wij het hele jaar hebben gevolgd, die zich hebben ingezet om verbindingen te leggen en onze samenleving een stukje mooier te maken, en die divers zijn in hun achtergrond, kleur, etniciteit, professionaliteit en impact. Mensen die met hun werk, visie en missie het lef hebben om het verschil te maken, die publieke confrontaties niet uit de weg gaan, maar ook achter de schermen op hun manier een bijdragen leveren aan onze maatschappij.

Het zijn tijden waarin de discussie over diversiteit en uitsluiting hoogtij viert, waarin politieke en maatschappelijk debatten in zwart-wit worden gevoerd, met maar weinig ruimte voor nuance, diepgang en context. Tijden waarin nog steeds voornamelijk witte mediaredacties de dienst uitmaken als het gaat om beeldvorming, waarin er een nieuw kabinet is zonder ruimte voor zichtbaar kleurrijke Nederlanders, zogenaamd omdat ze ‘er niet zijn’ of omdat ‘we ze niet kunnen vinden’. Argumenten die in onze optiek geen hout snijden anno 2017. Wij vinden dat het tijd is voor echte verandering. De kracht van deze rolmodellen mag niet langer worden onderschat of genegeerd.

Wij maken De Kleurrijke Top 100 al zeven jaar, met veel liefde, passie en de overtuiging dat we echt iets kunnen veranderen. Omdat het tijd is voor de verandering waar wij als Nederlanders zo naar snakken; verandering in het publieke debat en in beeldvorming, verandering als het gaat om Zwarte Piet, om racisme op de arbeidsmarkt, moslimdiscriminatie, vrouwengelijkheid, en zoveel meer. We zijn als samenleving zo gericht op de verschillen, op al die meningen,op de ongelijke kansen, dat we vergeten hoe prachtig de inwoners van dit land zijn,de mensen die geloven in verbinding, die handelen vanuit hun kracht als voortrekkers, als rolmodellen.

Naast alle politieke verschuivingen en ontwikkelingen – zowel nationaal als internationaal – en alle verhitte reacties vanuit de linker- en rechterflank,vinden wij het belangrijk om deze Kleurrijke Top 100 te maken. Om het belang van diversiteit te blijven agenderen, het belang van een inclusievere samenleving. Daarom een shout out naar mensen die de Black Achievement Month organiseren, Da Bounce Urban Film festival, maar ook TedxAmsterdamWomen en organisaties als IZI Solutions en IEDER1. Mensen die geloven in verbinding, optimisme, die geloven dat wij als samenleving het hoofd kunnen bieden aan populisme en racisme.Mensen die het heft in eigen hand nemen. Dat heeft onze nummer 1 van dit jaar, Sylvana Simons, ook gedaan. Daarom staat zij op de eerste plek. Vanwege het lef dat zij heeft om haar nek uit te steken en echt iets te willen veranderen in dit land.

De Kleurrijke Top 100 is een weerspiegeling van hoe Nederland er op dit moment uitziet, realisme vanuit een ander perspectief. Het is een antwoord op het hedendaags cynisme en op het wij/zij denken dat helaas nog steeds heerst. Deze top 100 geeft zichtbare en onzichtbare rolmodellen een podium en heeft als doel overheden, besturen, bedrijven, redacties en organisaties te inspireren om met een breder perspectief naar divers Nederland te kijken,naar de experts die in hun werkveld al jaren het verschil maken. Zodat ook zij weten dat Nederland verandert en ze niet meer eenzijdig uit hun eigen netwerk blijven putten.

Met de Kleurrijke Top 100 zetten we honderd mensen op de kaart die het verdienen om geëerd te worden, omdat hun werk en persoonlijkheid bergen verzet. We see you, and we salute you!Het zijn stuk voor stuk mensen die betrokken zijn, een belangrijke bijdrage leveren en dit land nog mooier maken. #WeCanDoBetter
Raja Felgata & Khalid Ouaziz


Founders De Kleurrijke Top 100

 

 

‘If You Want To Walk Fast, Walk Alone. If You Want To Walk Far, Walk Together.’
– Afrikaans gezegde

 

Tickets Top 100