GEFELICITEERD!

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers dit jaar hebben uitgekozen.

SPORT

Roy Meyer

@RoyBoyMeyer


Judoka. Roy is iemand die fysiek en mentaal hard heeft geknokt om de top te behalen. Als jonge jongen werd hij als verloren en moeilijk bestempeld maar door zich positief te herpakken en zich op sport te storten heeft hij de weg omhoog gevonden. Daarom vinden wij Roy een inspiratiebron. Ook zijn vlogs en dansjes met zijn vrouw Hiphoplady Doree Rombout zijn heerlijk om te zien.
© Foto: Naam Onbekend

Lieke Martens

@liekemartens1


Europees kampioen voetbal 2017, Europees en Wereld Voetbalster van het Jaar. Wat de mannen niet lukt, doen de dames gewoon. Deze topper heeft zoals de jeugd zou zeggen ‘zieke skills’. Haar dribbels, goals en steekpasses zijn van het hoogste niveau en ze is een inspirerende ambassadeur voor het wereldwijde aanzien van damesvoetbal. Nog vele goals, panna’s en prijzen toegewenst, Neymartens!
© Foto: Naam Onbekend

Mekonnen Ykeallo


Oprichter van stichting Ykeallo, die statushouders helpt te integreren via voetbal en andere activiteiten. Wij geloven in de wisselwerking die ‘Mek’ faciliteert voor de statushouders, door sport, activiteiten en interactie in te zetten voor betere integratie. Als vluchteling heeft hij veel gehad aan een zelfde soort aanpak. Wij vinden het te gek dat hij zich met zijn team hard maakt voor de nieuwe generatie Nederlanders.
© Foto: Catharina Gerritsen

De Orange Angels


Europees kampioen rolstoelbasketbal. Nogmaals: als het de mannen niet lukt doen de vrouwen het wel. Basketballen is staand al lastig genoeg, vanuit een rolstoel een driepunter scoren lukt onze gehele redactie waarschijnlijk niet. We vinden diversiteit in sport heel belangrijk, daarom is het gebrek aan exposure voor deze Angels dan ook een gemiste kans van de landelijke media. On to the next one ladies! #nothingbutnet
© Foto: nbb

Joris Evers

@jorisevers


Chief communications officer bij La Liga, de Spaanse voetbalcompetitie die ook wel bekend staat als de Primera División. Joris is de eerste op zijn post om een bekend sportmerk nog bekender maken, en hij is ook nog eens from Holland! Wij vinden het bijzonder dat hij de switch maakte van journalist naar VP naar chief communications officer. Het gaat sowieso goed met La Liga. Onlangs publiceerde ESPN de jaarlijkse World Fame 100, een lijst van de bekendste sporters ter wereld. In de top 10 staan er al drie uit de Spaanse competitie. Claro!
© Foto: communicatieonline.nl

Casandra Deelstra


Oprichter van Cassie D’s Lifestyle. Er zijn genoeg mensen die fit zijn of willen worden, maar niet per se hun rondingen kwijt willen. Vrouwen die dun zijn, zijn niet per definitie gezonder dan curvyladies. Gelukkig snapt Casandra dat. Het is belangrijk dat er door mensen zoals zij aandacht wordt besteed hieraan.
© Foto: Jurgen Wijnruit

Rachid Lamalam


Manager organisatie en entertainment bij Glory Europe Events. Strakke persconferenties en kleedkamer ethiek, deze man regelt het. Rachid is een stille kracht die door vechters en medewerkers geroemd wordt om zijn professionaliteit en humor. Onze hoofdredacteur weet nog goed dat hij de muziek voor de opkomst van een vechter nog moest sturen en een ultimatum kreeg van de heer Lamalam: ‘Voor acht uur mailen, anders pech!’ Net zo resoluut is hij met media en vechters die zijn aanwijzingen niet volgen.
© Foto: James Law

Laura van Eijk

@FCTeSports


E-sporter voor FC Twente. Ja mensen, wen er maar aan. E-sports zijn ook een officiële sportvorm aan het worden en daar worden niet alleen jongens enthousiast van. Laura is een pionier en we hopen dat ze veel jongens van hun vooroordelen over vrouwen en gamen afhelpt. We hebben zelf ook aardig wat blauwe duim-sessies achter de rug en weten dat het spel echte skills vereist. We hopen je nog vaak in de headlines terug te zien, Laura!
© Foto: Frans Nikkels

Dai Dai Ntab

@daidaintab


Langebaanschaatser. Wij houden van nieuwe gezichten die hun ambities uitspreken. Dai Dai is een sporter die zelfverzekerd is en gericht op zijn doel afgaat. Hij houdt er niet van om met anderen vergeleken te worden en wij houden van die attitude. Sportverslaggevers hebben het graag over zijn aparte naam en huidskleur, wij willen alleen weten hoeveel goud hij gaat halen op de Olympische Spelen!
© Foto: anp

Shona Shukrula

@shonashukrula


Vrouwelijke scheidsrechter voor de KNVB, UEFA en FIFA. Wij kunnen niet wachten op de dag dat Shona bijdehante Eredivisiespelers geel geeft wegens protesteren. Helaas is de KNVB nog niet zover. Wij vinden de passie waarmee zij het veld opgaat een inspiratie voor velen. Hopelijk is de sportwereld er snel klaar voor om vrouwen in de top van het mannenvoetbal mee te laten draaien, zoals onze buurlanden wel al doen.
© Foto: knvb
BESTEL KAARTEN