SPORT

GEFELICITEERD!

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere topsporters dit jaar hebben uitgekozen.

SPORT

Hakim Ziyech

Instagram @hziyech


Ajax aanvaller en voetballer van het Jaar in Nederland en Marokko. Speelde met Marokko op het WK in Rusland en wordt door voetballiefhebbers al jaren gezien als een van de beste spelers op de Nederlandse velden.
Motivatie: Hakim stond in zijn Twente jaren al in de Top 100 maar is door zijn consistentie, ontwikkeling en Internationale erkenning dit jaar onmisbaar. Is voor de jeugd een rolmodel en met zijn passing, goals en inzicht een dreiging voor elke verdediging. In onze ogen de enige echte nummer 10 van Ajax.
© Foto: onbekend

Amira Tahri


Europees- en tweevoudig wereldkampioen kickboksen. Amira is 9 jaar oud en reist de wereld over en vecht buiten Nederland op competitie niveau wegens de leeftijdsrestricties die hier gelden. Geeft regelmatig clinics en shows op grote bijeenkomsten en vechtsportgala’s. Amira is na 22 partijen nog ongeslagen.
Motivatie: Op zo een jonge leeftijd al zo een techniek en snelheid en ze geniet van de sport. Het geeft jonge vrouwen zelfvertrouwen en weerbaarheid en de steun die zij ontvangt is geweldig. Check op haar instagram de filmpjes van haar trainingen; absoluut de toekomst van het kickboksen. In een tijd van Playstation en Fortnite verslavingen onder de jeugd is Amira een verademing. The Champ is here!
© Foto: John Mo

Akwasi Frimpong


Skeletonatleet. Schreef geschiedenis door in 2018 als Afrika’s eerste mannelijke skeletonatleet namens Ghana deel te nemen aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Hij was tevens vlaggendrager bij de openingsceremonie.
Motivatie: Hij noemt zichzelf ‘The Hope of a Billion’ omdat hem vaak verteld werd dat zijn dromen niet haalbaar waren. A Billion refereert naar Afrika, waar wereldwijd nog steeds met een frame van verwondering en onderschatting naar wordt gekeken. Als Ghanese Amsterdammer heeft hij bewezen dat alles haalbaar is met de juiste mindset en mensen om je heen.
© Foto: onbekend

Ina Koolhaas Revers

Instagram @super_granny_ina


Wereldkampioen powerliften. Ina won in 2018 op 71-jarige leeftijd het wereldkampioenschap powerliften in Calgary, Canada. Ze won vier medailles, drie gouden en één zilveren. Was voorheen docent maatschappelijk werk op de Hogeschool van Amsterdam en is inmiddels met pensioen.
Motivatie: Daar waar mensen van haar leeftijd de handdoek al lang in de ring hebben gegooid, pakt zij hem juist op, letterlijk. Ina is één brok inspiratie en kracht, ook in uitstraling. Ina is pure motivatie om te blijven bewegen en grenzen te verleggen op elke leeftijd!
© Foto: onbekend

Joop Ubeda


Scheidsrechter kickboxen en eigenaar vechtsportschool Ubeda Sports in Nijmegen. Coacht nog regelmatig en staat jonge vechters bij in hun carrière. Richtte onlangs kickboksorganisatie De Nederlandse Kickboks Federatie (NKF) op.
Motivatie: Net als Ina is Joop de 70 al gepasseerd maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn passie te blijven uitoefenen. Hij is ook een voorbeeld voor vele jonge vechters, met name jonge meiden, die in zijn sportschool worden klaargestoomd. Joop is rust en karakter, overal gerespecteerd en een absolute levende legende.
© Foto: Ben Pontier

Bibian Mentel

Instagram @bibianmentel


Drievoudig paralympisch snowboardkampioen. Paralympische Sporter van het Jaar 2018. De geboren Utrechtse wordt ambassadeur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Bibian is ook grondlegster van de Mentelity Foundation, een stichting die kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten wil krijgen. Ze heeft haar topsportcarrière inmiddels beëindigd maar is evengoed genomineerd voor de Laureus World Comeback of the year.
Motivatie Bibian is een strijder! Fysiek en mentaal een kampioen in het overkomen van obstakels. Heeft in haar carrière het nodige meegemaakt en geeft haar kennis en kracht door aan de nieuwe generatie topsporters met een lichamelijke uitdaging met haar stichting.
© Foto: dwdd

Brian Tevreden


CEO Belgische voetbalclub KSV Roeselare. Was hiervoor technisch directeur van Reading FC, een club uit het Championship (tweede niveau in Engeland). De ex-verdediger was als speler actief bij Volendam, FC Emmen, Panthrakikos, Fostiras en Dordrecht. Daarna ging hij in de jeugdopleiding van Ajax aan de slag.
Motivatie: Wij vinden het belangrijk dat er in het voetbal, waar spelers en liefhebbers nog regelmatig met racisme te maken hebben, een jonge zwarte man aan de top staat. Hiermee geef je een enorm sterk signaal af aan supporters en voetballers en we hopen dan ook dat de club snel promoveert. #blackexcellence
© Foto: Kevin Quigley

Elise Tamaëla


Assistent tenniscoach en fysiotherapeute van ‘Team Kiki Bertens’. Tamaëla speelde zelf tot 2011 tennis. Toen ze als coach aan de slag ging werkte ze met de Servische Aleksandra Krunic. Ze is voor de KNLTB travelling coach voor de Nederlandse vrouwen.
Motivatie: Elise heeft als coach de nodige invloed gehad op het goede spel van Bertens afgelopen jaar. Maar wat wij vooral mooi vinden is dat ze als een van de weinige vrouwelijke coaches in de tennis haar kans heeft gekregen en gegrepen. Als Amélie Mauresmo een topspeler als David Murray kan trainen, dan kan Elise als coach in de toekomst ook een grand slam winnen.
© Foto: Marnix Schmidt

Jeroen Kampschreur

Instagram @jeroenkampschreur


Zitskiër, paralympisch wereldkampioen. Eind januari 2019 werd Jeroen tijdens de wereldkampioenschappen in Sella Nevea en Kranjska Gora wederom vijf keer wereldkampioen zitski. In 2018 won hij goud tijdens de Paralympische Spelen in Zuid-Korea en in 2017 werd Jeroen 3x wereldkampioen. Kampschreur is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation en van het Fonds Gehandicaptensport.
Motivatie: Jeroen glijdt van de ene naar de andere titel alsof het niks is, maar dit is topsport! Met zijn discipline en talent is Kampschreur een ambassadeur voor topsport en met bouwjaar 1999 heeft hij een gouden toekomst voor zich. Volg deze man op zijn missie!
© Foto: Tjeerd Veenstra

Jamile Samuel

Instagram @jamsa2.0


Atletiek, sprinter. Amsterdamse Sportvrouw van het Jaar 2018. Won met de estafetteploeg zilver op de EK van 2012 in Helsinki en goud in Amsterdam 2016. Jamile deed mee aan de Olympische Spelen van 2012 en 2016.
Motivatie: Jamile zit Dafne Schippers op de hielen (sorry maar het rijmt!), al is ze zelf totaal niet bezig met de rivaliteit. Wij kunnen niet wachten tot het atletiekseizoen weer begint en we deze topatleet weer voorbij kunnen zien rennen. Get that gold!
© Foto: atletiekunie

Je bent van harte welkom op de lancering van de 8e editie van De Kleurrijke Top 100 op donderdag 28 februari in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg. Aanmelden kan via pers@dekleurrijketop100.nl

Sta je niet in De Kleurrijke Top 100, maar wil je wel bij de lancering zijn? Bestel dan je kaarten via de button hieronder. BESTEL KAARTEN