GEFELICITEERD!

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers dit jaar hebben uitgekozen.

OVERHEID

Sylvana Simons


Activiste en kersverse politica Sylvana Simons is de nummer 1 in De Kleurrijke Top 100 dit jaar. Sylvana Simons staat volgens de hoofdredactie van De Kleurrijke Top 100 op 1 omdat omdat zij in het publieke debat zaken bespreekt zoals racisme, sociale ongelijkheid en beeldvorming. Ze staat met haar nieuwe politieke partij voor verbinding, diversiteit en solidariteit en durft het voortouw te nemen in actuele debatten die onze samenleving nu bezighouden. Ondanks de (online) bedreigingen, rechtszaken en andere tegenslagen, weet zij met optimisme en realisme mensen te mobiliseren. Sylvana is voor velen een rolmodel en daarom is zij voor ons dé gamechanger die dit jaar op 1 hoort.” Volgens Peter R de Vries, is Simons de enige echte terechte winnaar dit jaar. “Het is geweldig zoals jij zaken op de kaart zet. Hoe je opkomt voor gelijke behandeling en strijdt tegen racisme. Ondanks dat dit in bepaalde delen van de maatschappij, nog steeds veel weerstand oproept en niet zelden wordt belaagd, beledigd en besmeurd. En daarom is De Kleurrijke Top 100 ook nog steeds nodig.”
© Foto:Vera Duivenvoorden

Joris Bengevoord

@BerendJanJoris


Namens Groenlinks de burgemeester van Winterswijk, wat hem de jongste mannelijke burgervader van Nederland maakt (32). Anno 2017 mag een burgemeester best wel een beetje out of the box denken, vinden wij. Als fractievoorzitter in Tilburg liet Joris al zien dat hij buiten de lijntjes kan kleuren in zijn denken en zijn handelen. Om te kunnen verbinden is het noodzakelijk om te weten wat er speelt in de maatschappij. Zijn activiteiten op social media zorgen ervoor dat hij in contact staat met de samenleving. Ook staat hij altijd open voor feedback en input.
© Foto: Naam Onbekend

Esther Ouwehand

@estherouwehand


Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren en verantwoordelijk voor onder andere de dossiers landbouw, natuur, gifgebruik, risico’s van de veehouderij, vrijhandelsverdragen en cultuur. Een activiste als Esther mag en kan in de politiek niet ontbreken. Voor onze planeet is het van levensbelang dat de zaken waar haar partij voor staat een prominentere plek op de politieke agenda krijgen. Esthers Twitterfeed staat bomvol nieuws omtrent de bio-industrie en klimaatverandering: onderwerpen die volgens ons veel vaker in de headlines zouden moeten staan.
© Foto: Naam onbekend

Roy Nanhkoesingh


Officier van Justitie en voorvechter van diversiteit in het Openbaar Ministerie. Is gespecialiseerd in het afpakken van misdaadgelden van drugscriminelen. Voor de beeldvorming zijn mensen als Roy in deze samenleving heel erg belangrijk. Natuurlijk staat het professioneel uitvoeren van zijn taak voorop. Maar dat iemand met een andere achtergrond en kleur dat net zo goed kan, is tegelijkertijd een belangrijk signaal. Bovendien verandert Roy als rolmodel het beeld dat de opkomende generatie heeft van het justitiële apparaat. En het beeld dat criminelen hebben: het is toch even anders als je door een Hindoestaans-Surinaamse OvJ wordt geplukt.
© Foto: Linelle Deunk

Nadya Aboyaakoub-Akkouh

@NadyaAboyaakoub


Wethouder in Nijkerk namens PRO21, een progressieve lokale partij gevormd door PvdA, GroenLinks en D66. Nadya staat voor de nieuwe generatie politici die als rolmodel enorm belangrijk zijn. Zowel haar visie en gedrevenheid om de jeugd de juiste tools mee te geven, als het feit dat zij hierin het voortouw neemt, zijn kwaliteiten die het verschil maken. Ze is zich heel bewust van haar rol en niet bang zich uit te spreken. We salute you Nadya!
© Foto: Arjen Gerritsma

Cem Lacin

@CemLacin


SP Kamerlid. Zette zich de afgelopen jaren bij de FNV in om arbeidsdiscriminatie aan te pakken. Cem voerde succesvol actie voor betere arbeidsvoorwaarden voor schoonmakers en het afschaffen van het minimum jeugdloon. Volgens eigen zeggen is hij politiek actief geworden om een bijdrage te leveren aan een inclusiever Nederland. Wij volgen de ontwikkelingen en Cem’s waardevolle inzet op de voet en hopen dat hij met ons de gevestigde politieke orde scherp houdt.
© Foto: Erik van Huizen

Vera Bergkamp

@Vera_Bergkamp


Is als D66-Kamerlid verantwoordelijk voor onderwerpen op het gebied van zorg, alcohol en drugs, en familierecht. Vera is een politica waar wij blij van worden (bevooroordeelde lezer: en dat heeft niets met de wietreguleringswet te maken, hoor...). Haar publieke activisme maakt haar een inspirerende ambassadeur van de LHBTQ-gemeenschap, die voor gelijke rechten blijft strijden.
© Foto: Naam Onbekend

Omar Ramadan

@__O_Ramadan


Directeur van RadarAdvies en senior adviseur. Dat iemand met zijn kennis en kunde op zo’n integere manier bijdraagt aan de veiligheid van ons allemaal, dat vinden wij mooi om te zien. Ook noemenswaardig is zijn betrokkenheid bij de jeugd, aangezien jongeren met de juiste begeleiding positief en constructief empowered worden.
© Foto: Naam Onbekend

Nourhan Badr


Werkt bij het Openbaar Ministerie aan beleid en strategie. Nourhan is een bruggenbouwer pur sang. Terwijl ze nog haar studie SPH aan het afronden is, zet ze zich al jaren professioneel in om verschillende culturen samen te brengen. Haar inzet om Arabische vrouwen te informeren, ondersteunen en op weg te helpen is bewonderenswaardig. In haar rol als beleid en strategie-medewerker bij het OM is zij net als haar collega Roy Nanhkoesingh een voorbeeld die velen inspireert.
© Foto: Hermen Loonstra

Sofyan Mbarki

@sofyan_mbarki


Woordvoerder jeugd en veiligheid voor de PvdA in de Amsterdamse gemeenteraad. Raadslid van de Onderwijsraad, die adviseert over hoofdlijnen van beleid en wetgeving op het gebied van het onderwijs. Sofyan is een jonge, uitgesproken en zichtbare politicus die sterk verbindend te werk gaat. Door standpunten in te nemen die binnen de eigen gemeenschap nog te vaak onbesproken blijven, laat hij zijn actieve betrokkenheid voor een diversere samenleving zien en toont hij aan de dialoog niet te schuwen.
© Foto: Naam Onbekend
Tickets Top 100