GEFELICITEERD!

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers dit jaar hebben uitgekozen.

MEDIA

Zakaria Taouss

@zekkie


Voorzitter van BNN en BNN Ledenraad. Waar Zakaria goed in is? Zelf claimt hij dat zijn specialiteit ‘grapjes maken die niet grappig zijn’ is. Maar als je als 27-jarige voorzitter bent van een toonaangevende omroep, dan denken wij dat jeook behoorlijk goed bent in een heleboel andere zaken. ‘Zekkie’ staat voor een nieuwe generatie die anders met media omgaat en net als wij slecht tegen bullshit kan.
© Foto: Naam Onbekend

Lonneke van Genugten

@LonGenug


Hoofdredacteur van magazine en online platform OneWorld (tot medio 2017). OneWorld schudt mensen wakker door aandacht te schenken aan (het gebrek aan) duurzaamheid. Het platform confronteert lezers met diepgaande artikelen en goede onderzoeksjournalistiek. Persoonlijk volgen wij onder andere de Monsanto Papers met veel interesse. Als geheel is OneWorld een frisse aanvulling op de content van de usualsuspects.Nu Lonneke weggaat hopen we dat ze op een andere plek zich net zo fanatiek zal inzetten voor diversiteit!
© Foto: Adriana Homolova

Johnny De Mol

@JohnnyDeMol_


Acteur, programmamaker, DJ, presentator en ondernemer. Natuurlijk, hij is de zoon en het neefje van... Maar Johnny is vooral Johnny. En dat is iemand die redelijk schijt heeft aan de status quo van Hilversum. Hij doet vooral waar hij zelf zin in heeft. We hebben weleens in zijn club staan dansen (The Mansion) en genieten enorm van zijn verbindende rol en de verantwoordelijkheid die hij neemt als mediapersoonlijkheid. Ja, wij zijn #downmetjohnny.
© Foto: ANP

Angelique Houtveen

@Angelique3FM


Radio DJ en presentatrice bij 3FM. Als tafeldame bij DWDD laat ze regelmatig haar kennis en liefde voor muziek horen. Met haar aanstelling bij 3FM kreeg Angelique eindelijk echt de erkenning en programmering die bij haar talenten passen. En laten we eerlijk zijn, dat radiostation was ook best toe aan wat diversiteit. Zonder Giel Beelen en met meer hiphop en mensen als Angelique gaan wij nu zeker vaker luisteren. O en Angelique, jouw birthday rap was echt dope!
© Foto: NPO 3FM

Mustafa Marghadi

@mousmar


Italië-correspondent voor NOS Journaal. Het is mooi te zien hoe Mustafa groeit binnen de NOS. En NOS: we salute you! Voor het vertrouwen in een jonge, talentvolle journalist die zijn minderheidsstatus (hij komt uit Lutjewinkel, hè!) niet verloochent. Check vooral even Bij ons in #Molenbeek. Auguri Mustafa!
© Foto: NOS

Clarice Gargard

@ClariceGargard


Journalist, presentator, columnist en filmmaker. Clarice is creatief, innovatief en kaart met haar scherpe pen en blik onrecht aan. Haar nickname ‘Clareesi’ is gebaseerd op het Game of Thrones-personage ‘Khaleesi’. Wij zien de vergelijking wel: verbindend, mooi van buiten, vurig van binnen en ze veegt onzin zo van tafel (met haar woorden dan). We zeggen niet dat ze gevaarlijk is, maar post gewoon geen onzin of racistische crap.
© Foto: Reinwardt Community

Roozbeh Kaboly

@rzbh


Journalist. Senior producer bij het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Met zijn mooie, persoonlijke reportages over indringende kwesties uit het Midden-Oosten wisselt Roozbeh hoopvolle verhalen afmet de indrukwekkende en soms pijnlijke realiteit van de situatie in onder andere Irak en Syrië. Mede door zijn inbreng kreeg Nieuwsuur groen licht voor een interview met de voormalig Iraanse leider Ahmedinejad en later de Syrische president Assad.
© Foto: Naam Onbekend

Zvezdana Vukojevic

@Zvezzdana


Freelance onderzoeksjournalist en schrijfster. Door het verhaal over haar zoon te delen heeft Zvezdana wereldwijd een hoop mensen geïnspireerd. Haar freelance track record spreekt voor zich en wij verheugen ons op haar boek Op zoek naar Karadzic.Daarin neemt ze ons aan de hand vangesprekken met Karadzic en zijn dochter mee de wereld in van deze dichtende psychiater die oorlogsmisdadiger werd.
© Foto: Adri de Vrieze

Alexander Klöpping

@AlexanderNL


Medeoprichter en CEO van digitale kiosk Blendle, internetjournalist, -ondernemer en adviseur. Alexander is van jongs af aan een online ondernemer. Blendle werd zijn schot in de roos. Het medialandschap verandert snel en dankzij Alexanders knowhow hoeven we nu niet meer een hele krant te kopen om dat ene interessante interview te lezen. Al zullen wij nooit wennen aan die eeuwige hoodie van hem. #stepyourgameup
© Foto: Michel Porro - Getty

Salima Bouchtaoui

@Sbouchtaoui


Journaliste. Salima hoort bij de opkomende generatie journalisten die een bijdrage levert aan de stille revolutie van diversiteit. Ze zoekt diepgang,de verhalen achter de mensen en weigert mee te doen aan de hype van vele nieuwsthema’s. Wij vinden haar kijk op journalistiek verfrissend en zien in haar een waardevolle aanwinst voor elke toekomstige redactie. Hurry up with that documentary tho!
© Foto: Naam Onbekend

Je bent van harte welkom op de lancering van alweer de 7e editie van De Kleurrijke Top 100 op zaterdag 2 december in Theater De Meervaart in Amsterdam. Meld je aan door te mailen naar events@dekleurrijketop100.nl

Voor alle overige geïnteresseerden die niet in de Top 100 staan: haal snel je kaartje

BESTEL KAARTEN

Tickets Top 100