GEFELICITEERD!

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers dit jaar hebben uitgekozen.

GAMECHANGERS

Nassiri Belaraj

@PinkMarrakech


Oprichter van Pink Marrakech, een organisatie die zich inzet voor de multiculturele LHBT-gemeenschap. Medeorganisator van de Marokkaanse boot tijdens Canal Parade Amsterdam. Initiatieven zoals Pink Marrakech zijn ontzettend belangrijk voor een grote groep multiculturele LHBT-ers, die door culturele en gemeenschappelijke druk niet zichzelf kunnen zijn. Wij moedigen Nassiri aan om trots te zijn en vooral door te bouwen op wat hij al heeft bereikt. Rolmodellen zijn er in alle vormen, kleuren en geaardheden, and Nassiri is one of them. Zoals Robyn Rihanna Fenty ooit zei: ‘Don’t let the bastards get you down.’
© Foto: manners.nl

Amade M’Charek


Hoogleraar in de wetenschapsantropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Amade's onderzoeken brengen nieuwe inzichten in het cultuur en identiteits-debat, dat volgens haar te eenzijdig wordt gevoerd. Wij zijn van mening dat haar bevindingen cruciaal zijn om de dialoog over raciale ongelijkheid nog beter wetenschappelijk onderbouwd aan te kunnen gaan. Class is in session people!
© Foto: easst

Thiëmo Heilbron

@ThiemoHeilbron


Directeur van Fawaka Nederland, een platform dat jongeren van alle achtergronden wil inspireren om bewust en duurzaam te leven. Thiëmo maakt met Fawaka een nieuwe generatie bewust van duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Hij vond dat er te weinig diversiteit in de duurzaamheidssector aanwezig was en wilde de nieuwe generatie daarin betrekken. Mensen met een andere achtergrond zien wij gelukkig steeds vaker duurzaam ondernemen. Hoe meer hoe beter! Voor de mensen die het nog niet wisten, 'Fawaka’ betekent ‘Hoe gaat het’ in het Surinaams, en ook in de Nederlandse straattaal.
© Foto: Rowan Blijd

Minchenu Maduro

@minchenumaduro


Pedagoog, motivational speaker, trainer en directeur van Stichting Brandon. Minchenu is een gamechanger pur sang. Zij helpt ex-gedetineerden en geeft ze tools en begeleiding die cruciaal is in het leven van deze groep jongvolwassenen. Zij is het stukje lijm tussen enerzijds maatschappelijke zekerheid en anderzijds kwetsbare groepen met een maatschappelijke achterstand. Iemand die zich inzet voor de next generation is voor ons next level gamechanging.
© Foto: Victoria Krechting

Rikko Voorberg

@RikkoVb


Theoloog, schrijver, columnist en oprichter van de PopUpKerken. Rikko is half dominee, half theoloog, half activist maar vooral actief tegen onrecht. Of we het met zijn acties eens zijn of niet, het zet de maatschappij aan het denken en laat zien dat empathie in sommige gevallen nog ver te zoeken is. Iemand die van het Amsterdamse Casa Rosso een biechthuis maakt en het concept van de PopUpKerk introduceerde is een gamechanger.
© Foto: rikko.nl

Nadine Ridder

@Nadine_Ridder


Freelance strateeg voor onder andere Tosti Creative en millennials expert. Nadine is een strateeg die het verschil maakt. Met haar geschreven stukken richt zij de pijlen op de belabberde houding van bepaalde media en reclamemakers als het om diversiteit gaat. Ze houdt hen van binnenuit een spiegel voor en is van de nieuwe generatie activisten die in die werelden meer dan een voet tussen de deur heeft en het voortouw neemt in de discussie.
© Foto: Naam Onbekend

Enis Odaci

@Humanislam


Eindredacteur van multimediaal platform Nieuw Wij en voorzitter van Stichting Humanislam. Enis is iemand die als geen ander de vinger op de juiste toetsen weet te leggen als het aankomt op scherpe columns (soms met een knipoog, lees eens zijn stuk over opiniemakers in de media!). Hij neemt maatschappelijke ontwikkelingen onder de loep en gaat ook op social media graag de dialoog aan. Zijn interreligieuze standpunt dat mensen in hun diverse geestelijke en lichamelijke uitdossingen op een existentiële manier met elkaar verbonden zijn, vinden wij enorm waardevol.
© Foto: humanislam

Nefferth Bernadina

@Mode_Plus


Oprichter van het plussize modeblog Mode Plus en lerares Frans. Nefferth heeft jaren geleden al op de barricade gestaan voor de vollere vrouw. Voordat de term body positivity een hype werd, was zij al positief bezig met zichzelf en haar blog. Zij inspireerde vele vrouwen om zich goed te voelen in hun realistische lijf. Steeds meer modehuizen zetten in op plussized modellen en -kleding en dat is perfect voor Nefferth en vele vrouwen met haar.
© Foto: instagram

Raoul Chen

@TheDiztortion


Muziekproducer en rapper onder de naam Diztortion. Diversiteit in muziek is gelukkig allang geen issue meer, maar een Amsterdamse producer die in Londen samenwerkt met de meest toonaangevende Britse artiesten blijft bijzonder. Zijn internationale sound inspireert velen en wij genieten van zijn producties. Hij zette zich onlangs ook maatschappelijk in voor slachtoffers van de Grenfell Tower-brand in Londen. En als je de legendarische actrice Judi Dench op een Diztortion beat hoort rappen: hartjes!
© Foto: Naam Onbekend

Biba de Jongh


Founder en eigenaar Rebel with a Cause. Je baan als areamanager sales bij Manpower opzeggen om je eigen bedrijf op te zetten en de game voor een hoop mensen te changen, dát is rebels. Ze doet haar werk vanuit oprechtheid en met de intentie om gelijke kansen te creëren voor de jongeren van de toekomst. Rebel with a cause and effect.
© Foto: Naam Onbekend

Je bent van harte welkom op de lancering van alweer de 7e editie van De Kleurrijke Top 100 op zaterdag 2 december in Theater De Meervaart in Amsterdam. Meld je aan door te mailen naar events@dekleurrijketop100.nl

Voor alle overige geïnteresseerden die niet in de Top 100 staan: haal snel je kaartje

BESTEL KAARTEN

Tickets Top 100