GEFELICITEERD!

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers dit jaar hebben uitgekozen.

ENTERTAINMENT

Nora El Koussour

@norakle


Actrice. Nora heeft met haar indrukwekkende debuut een belangrijk actueel thema – radicalisering – aangepakt en zichzelf op de kaart gezet als toptalent. We hopen dat casting directeuren over de hele wereld haar straks ook weten te vinden voor internationale rollen, want sky is the limit!
© Foto: favortalents

Fernando Halman

@fernandofunx


DJ en presentator van ochtendprogramma Start bij FunX en stemacteur. Fernando is overal, dus ook bij ons mag hij niet ontbreken. Als anchor op de radio schuwt hij kritiek niet, hij is de stem van een generatie die zichzelf niet terug hoort op de publieke omroep. Met hem is er aan tafel bij DWDD eindelijk iemand die geen Johnny Cash of Aznavour ophemelt (no disrespect maar genoeg is genoeg) maar Anderson Paak en Stormzy onder de aandacht brengt.
© Foto: npo3

Nienke Plas

@PlasNienke


Vlogger en blogger. Nienke is een hilarische dame die een hele generatie vloggers eerst behoorlijk belachelijk maakte, maar inmiddels zelf is uitgegroeid tot een fenomeen. Ze wordt gelukkig steeds vaker gevonden door de big boys in de media (RTL Late Night, Koffietijd, Volkskrant,Telegraaf, Grazia). Check haar Hahalog’s of ga haar volgen, we garanderen geen buikspieren, maar lachen zul je!
© Foto: Naam Onbekend

Giorgio Tuinfort


Componist en producer. Verschillende Nederlandse producers zijn internationaal doorgebroken, maar Giorgio was toch wel de pionier. Hij is (mede)verantwoordelijk voor een heleboel hits waaronder de postume hit van Michael freaking Jackson: Love never felt so good. Een van Nederlands beste exportproducten, die de wereldwijde sound bepaalt. Rock on Giorgio!
© Foto: Naam Onbekend

Glennis Grace

@GlennisGrace


Zangeres. Iedereen kent Glennis inmiddels wel, maar wij vonden de US breakthrough zo te gek dat ze hier niet mocht ontbreken dit jaar. Het bewijs dat als je hard blijft werken, je talent en doorzettingsvermogen uiteindelijk deuren openen en kansen creëren. Keep on shining Glennis.
© Foto: Naam Onbekend

Pieter Derks

@pieterderks


Cabaretier en columnist. Pieter pakt met zijn humor en scherpte regelmatig de vaderlandse en buitenlandse politiek aan. Op een grappige manier kaart hij issues aan die bij een breed publiek nogal eens onderschat worden, zoals ontgroening op studentenverenigingen, racisme en klimaatverandering.
© Foto: Merlijn Doomernik

Nafthaly Ramona

@nafthalyramona


DJ, producer en vlogger. Het werd hoog tijd dat er weer een vrouwelijke DJ/producer doorbrak in Nederland. Met haar platform All The Girls Love verbindt Nafthaly de ladies en in de clubscene is ze een DJ waar de bezoekers behoorlijk op losgaan. Op haar vlogs is ze vooral zichzelf en dat is in deze wereld vol PR-prietpraat een verademing.
© Foto: instagram

Blanco


Boef, de rapper. Die stond hier, maar aangezien Boef beledigende, vrouwonvriendelijke, seksistische dingen uitkraamt is Soufiane bij deze uit onze lijst verwijderd. In een tijd waarin een grote groep jongens denken dat het woord 'Kechies' heel normaal is en in de maatschappij hiermee een hele generatie jonge vrouwen wegzet als minderwaardig, is het tijd om afstand te nemen van eenieder die dit gedrag goedkeurt en zelf nare trekjes vertoont van onvolwassen buitengewoon kwetsend gedrag. De geprinte lijst is helaas een gedrukt feit, maar als wij dit eerder hadden geweten was deze jongen nooit opgenomen in onze lijst van Gamechangers. Het door management ingefluisterde praatje achteraf maakt niks goed, het laat alleen maar zien dat je hersencapaciteit nog niet matched met je bankrekening. Dat je hits hebt gescoord zegt niks, dat het in de hiphop scene volgens jou heel normaal is om zo te praten over meiden die jou een lift geven zegt ons niks. In de woorden van een echte hiphop legende: "You might win some, but you just lost one..." - Lauryn Hill -

Nicole Bus

@Nicolebusmusic


Singer songwriter. Nicole is al een tijdje actief en we vinden het te gek dat ze zo goed bezig is. Haar samenwerking met Rocky Wellstack doet het internationaal erg goed, dus sluit die Engelstalige deuren vooral niet. Op haar vorige EP deed ze superstoer alle producties zelf, een teken dat dames in de Nederlandse muziek meer credits verdienen dan ze krijgen.
© Foto: topbillin

Sven van de Wege

@SvenvandeWege


Professioneel gamer, online bekend als @BlindwarriorSven. Hoe erg is het als je van je jonge broertje of zusje verliest tijdens het gamen... Maar van een blinde tegenstander verliezen lijkt ons helemaal vervelend. Door Sven zijn er inmiddels heel wat mensen die dat hebben meegemaakt. Hij is een inspiratiebron voor velen en wij hopen dat hij straks wereldwijd op gametoernooien iedereens ass kickt. Hadouken!
© Foto: Kas van Vliet
BESTEL KAARTEN