In dit artikel

(empty_image_alt}

De top 100 websites in Nederland: De meest bezochte websites in elke categorie en land

In dit artikel

Ben je benieuwd welke websites jouw landgenoten het meest bezoeken? Internetgebruik in Nederland laat een fascinerende mix zien van zoekmachines, sociale netwerken en diverse online diensten.

Dit artikel neemt je mee door de digitale landschappen van de top 100 websites, zodat je ziet waar iedereen in Nederland naar toe surft. Ontdek de favoriete digitale bestemmingen!

Samenvatting

 • Google, Facebook en YouTube zijn de meest bezochte websites in Nederland, met Google als onbetwiste leider dankzij zijn rol als zoekmachine.
 • Educatieve platforms en streamingdiensten zoals Khan Academy, Coursera en YouTube spelen een belangrijke rol in hoe Nederlanders leren en ontspannen.
 • Voedselbezorgingsdiensten zoals Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats maken het gemakkelijk om snel eten thuis te laten bezorgen, en winnen snel aan populariteit.
 • Retail websites worden veelvuldig gebruikt voor online winkelen en maken intensief gebruik van technologieën als DoubleClick en Analytics voor gepersonaliseerde shopping ervaringen.
 • De Kleurrijke Top 100 Websites benadrukt invloedrijke Nederlanders die bijdragen aan maatschappelijke veranderingen en viert culturele diversiteit.

Meest bezochte websites per categorie

Ontdek welke digitale reuzen heersen in sectoren zoals onderwijs en mode, en zie hoe specifieke behoeften het internetgebruik in Nederland vormgeven.

Onderwijs

Educatieve websites winnen snel aan populariteit in Nederland. Leerlingen en studenten gebruiken ze om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Met een vroege overgang naar het secundair onderwijs, bekijken Nederlandse jongeren deze sites vaak voor extra ondersteuning.

Ze gebruiken zoekmachines zoals Google om informatie voor hun huiswerk en projecten te vinden.

Interactieve platforms veranderen de manier van leren. Online cursussen en tutorials bieden nieuwe mogelijkheden voor zelfstudie en levenslang leren. Sites als Khan Academy en Coursera zijn geliefd bij mensen van alle leeftijden die hun educatie willen voortzetten of nieuwe vaardigheden willen opdoen.

Deze trend wijst op een groeiende waarde van internetgebruik in het educatieve landschap.

Streamingdiensten

Naast het leren op educatieve websites, ontspannen veel Nederlanders graag met streamingdiensten. Deze platforms bieden een breed scala aan films, series en andere videocontent die je gemakkelijk vanuit je eigen huis kunt bekijken.

YouTube.com is een gigant onder de streamingdiensten en houdt de zilveren medaille vast met maar liefst 32,7 miljard bezoeken. Het is duidelijk dat de Nederlandse bevolking dol is op het streamen van video’s, want ook andere online video platforms trekken veel kijkers.

Binnen deze categorie blijkt uit internetgebruik dat niet alleen ontspanning, maar ook de behoefte aan variatie een grote rol speelt. Bezoekers kiezen ervoor om zich te verdiepen in verschillende genres en shows die aangeboden worden door deze diensten.

Van live sportevenementen tot de nieuwste binge-waardige series, streamingdiensten vormen een essentieel onderdeel van het digitale landschap in Nederland. Ze zijn uitgegroeid tot een van de top websites qua ranglijst en maken integraal deel uit van het dagelijkse online vermaak.

Reizen

Reizen is een belangrijk onderdeel van ons leven en het internet heeft het plannen van trips veel eenvoudiger gemaakt. NS.nl staat bovenaan de lijst van reiswebsites in Nederland, met elke maand meer dan 1,5 miljoen unieke bezoekers.

Mensen gebruiken deze site om treintijden te controleren, tickets te boeken en de beste routes voor hun reis te plannen.

Met slechts een paar klikken vinden Nederlandse internetgebruikers op NS.nl alle noodzakelijke informatie voor hun openbaar vervoer behoeften. Het is een praktische tool die bijdraagt aan efficiënte en stressvrije reiservaringen.

Van het checken van actuele vertrektijden tot het vinden van seizoensaanbiedingen, de site bedient zowel dagelijkse forenzen als avontuurlijke reizigers.

Mode

Mode gaat over meer dan alleen kleding – het is een uitdrukking van identiteit en stijl. Hoewel in 2017 nog geen modegerelateerde websites tot de top van meest bezochte websites in Nederland behoorden, zien we een veranderende trend.

Mensen zoeken nu online naar de nieuwste trends, aanbiedingen en modetips. Modebewuste shoppers struinen het web af voor inspiratie en deals, waardoor deze categorie aan belang wint.

De mode-industrie blijft zich online ontwikkelen en toegankelijke websites zijn onmisbaar geworden voor de moderne consument. Maar specifieke gegevens over modegerelateerde internetgebruik blijven schaars.

Ondanks dat, duiken er steeds nieuwe online platformen op die inspelen op de groeiende vraag naar mode-innovatie en persoonlijke stijl. Dit maakt de weg vrij voor voedselbezorging als volgende topic – een sector die wél duidelijk gedefinieerde digitale sporen heeft achtergelaten.

Voedselbezorging

Voedselbezorging wordt een steeds populairder onderdeel van ons online bestaan. Mensen in heel Nederland klikken en bestellen dagelijks hun favoriete maaltijden met slechts een paar muisklikken.

De websites die deze diensten aanbieden, groeien rijkelijk in aantal en kwaliteit, waarbij ze gemak combineren met snelheid.

Op een drukke dag is er niets gemakkelijker dan je telefoon te pakken en via een app een heerlijke maaltijd te laten bezorgen. Grote spelers zoals Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats domineren de markt en zijn niet meer weg te denken uit de top rankings van meest bezochte websites in de categorie voedselbezorging.

Ze bieden een breed scala aan culinaire opties en maken het mogelijk om binnen enkele minuten iets te bestellen dat rechtstreeks naar je voordeur komt. Kies je favoriete restaurant, selecteer wat je wilt eten, betaal online en voor je het weet, staat de bezorger bij je aan de deur.

Deze websites verbreden onze culinaire horizon zonder dat we onze comfortzone hoeven te verlaten.

Retail

Retail websites zijn een krachtige spil in de Nederlandse e-commerce. Ze trekken maandelijks 75 procent van de bevolking, wat aantoont hoe diep online winkelen is verankerd in de Nederlandse cultuur.

Deze sites zijn niet alleen een hotspot voor consumenten op zoek naar producten, maar ook voor adverteerders die willen profiteren van het enorme bereik.

Ze zetten geavanceerde tools zoals DoubleClick en Analytics in om bezoekersgedrag te volgen en hun verkoopstrategieën te optimaliseren. Met meer dan 20 procent van de top websites die DoubleClick advertenties bevatten en 65 procent die Analytics-code gebruikt, is de retail ruimte een goudmijn voor data-driven marketing.

Gebruikers van deze sites krijgen gepersonaliseerde ervaringen, waardoor winkelen gemakkelijker en aangenamer wordt. Laten we nu overgaan naar de invloed van media op internetgebruik in Nederland.

Media

Binnen de wereld van media domineren bepaalde websites de Nederlandse internetgebruik. Nieuwsplatforms, entertainment sites en sociale media kanalen zijn onmisbaar geworden voor dagelijkse informatie en interactie.

Sites zoals nu.nl en nos.nl verstrekken snel het laatste nieuws, terwijl streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland het medialandschap verrijken met een breed scala aan films en series.

De top websites ranking toont aan dat de behoefte aan actuele informatie en kwalitatieve content hoog blijft. Consumenten waarderen snelheid, betrouwbaarheid en diversiteit in hun mediaconsumptie.

Steeds meer zie je ook internationale invloeden, met websites als CNN en BBC die frequent door Nederlanders worden bezocht. Dit illustreert hoe digitaal verbonden en wereldwijd georiënteerd de Nederlandse samenleving is.

Volgend op media komt de kleurrijke lijst van top 100 websites in Nederland, waar diversiteit en innovatie centraal staan.

Mensen gebruiken laptops in een trendy café met stadsgezichten en websites.

De Kleurrijke Top 100 Websites in Nederland

De Kleurrijke Top 100 toont invloedrijke Nederlanders die een bijzondere rol spelen binnen de maatschappij. Het is meer dan alleen een lijst; het is een erkenning van divers talent in verschillende sectoren.

 • U vindt Nadia Moussaid bovenaan de lijst van 2019, vanwege haar sterke invloed als mediafiguur.
 • Deze editie markeert alweer de achtste keer dat deze unieke rangschikking gepubliceerd wordt.
 • De Top 100 is niet alleen voor de rijken en machtigen, maar juist voor mensen die verandering brengen en inspireren.
 • Mensen uit allerlei vakgebieden maken kans op een plek in deze respectabele lijst.
 • Het gaat hier om impact maken, niet enkel om financieel succes of populair zijn op sociale media.
 • Ondernemers, kunstenaars, wetenschappers en vele anderen met kleurrijke achtergronden krijgen hier hun verdiende podium.
 • Met deze lijst strijdt men tegen monoculturele top lijsten en viert men juist de culturele rijkdom van Nederland.

Conclusie

Ontdekkingen over het internetgebruik in Nederland tonen ons een wereld van uiteenlopende interesses en voorkeuren. Websites zoals Google en YouTube leiden de dans, maar lokale sites winnen aan terrein.

Of je nu wilt leren, shoppen of streamen, er is altijd een website die bij jouw behoefte past. Verrijk je online ervaring door deze veelzijdige digitale landschappen te verkennen. Laat je inspireren door de dynamische aard van het Nederlandse web en duik in wat het te bieden heeft!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de meest bezochte websites in Nederland?

De meest bezochte websites in Nederland variëren van zoekmachines zoals Google tot sociale netwerken zoals LinkedIn en Pinterest, evenals populaire adult-sites zoals XNXX.com en Pornhub.com.

2. Welke categorieën websites zijn populair in Nederland?

In Nederland zijn verschillende categorieën websites populair, waaronder zoekmachines, sociale media, professionele netwerken en entertainment, met een opvallend hoog bezoekersaantal voor adult-websites.

3. Is LinkedIn een van de top 100 meest bezochte websites in Nederland?

Ja, LinkedIn.com staat bekend als een van de top 100 meest bezochte websites in Nederland, het platform wordt veel gebruikt door professionals voor netwerken en carrièreontwikkeling.

4. Hoe gebruiken Nederlanders Pinterest?

Nederlanders gebruiken Pinterest.com om ideeën op te doen en inspiratie te vinden voor uiteenlopende onderwerpen zoals doe-het-zelf projecten, recepten en creatieve inspiratie, wat het een populaire site maakt binnen de top 100 van meest bezochte sites.

Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *