In dit artikel

(empty_image_alt}

Stem nu op jouw favoriete artiesten voor de Gelderse Top 100!

In dit artikel

Over de Gelderse Top 100

De Gelderse Top 100 is een muzikale hitlijst die het beste uit de provincie Gelderland belicht. Elk jaar kiezen luisteraars van Omroep Gelderland hun favoriete nummers van regionale artiesten, wat resulteert in een unieke lijst die zowel nieuwe talenten als gevestigde namen zoals Frank Boeijen, Suzan & Freek en Frans Duijts viert.

Het is een kans om de rijke muzikale diversiteit van de regio in de schijnwerpers te zetten en de artiesten die onze provincie kleur geven te eren.

Deze lijst weerspiegelt niet alleen persoonlijke voorkeuren maar draagt ook bij aan de culturele identiteit van Gelderland. Elke stem helpt om die ene onvergetelijke melodie of dat bijzondere liedje dat iets betekent voor Gelderlanders een plek te geven op deze prestigieuze lijst.

Luister naar ‘Do you remember’ van toontje lager of ontdek nieuwe hits op geldersetop100.nl en wordt onderdeel van deze muzikale traditie . Nu je weet wat de Gelderse Top 100 inhoudt, laten we kijken hoe je jouw stem kunt uitbrengen op de volgende grote hit.

Samenvatting

 • Ga naar de app van Omroep Gelderland of de website om jouw favoriete Gelderse artiesten te nomineren en te stemmen voor de Top 100.
 • Je kunt jouw top 3 van regionale artiesten kiezen en stemmen van 16 oktober tot 22 oktober; elke stem telt maar één keer.
 • Jouw keuze beïnvloedt wie er in de lijst komen en zet lokaal talent in de schijnwerpers, dus laat jouw stem horen!
 • De Gelderse Top 100 is een mix van nieuwe hits en tijdloze klassiekers die onze provincie uniek maken in muzikaal opzicht.
 • Door te stemmen draag je bij aan de culturele identiteit van Gelderland en help je artiesten uit de regio aan erkenning.

Hoe te stemmen op jouw favoriete artiesten voor de Gelderse Top 100

Stemmen op jouw top Gelderse artiesten is makkelijker dan ooit; ontdek hier hoe je jouw muzikale voorkeuren kunt omzetten in een stem die telt. Samen zetten we regionale muziektalenten in de schijnwerpers – laat jouw invloed gelden en zie hoe de ranglijst zich vormt met jouw persoonlijke keuzes.

Het nominatieproces

De nominatieronde voor de Gelderse Top 100 is van start gegaan. Jouw stem bepaalt welke Gelderse artiesten straks schitteren in de lijst. Hier volgt hoe je jouw muziekhelden kunt voordragen:

 • Open de app van Omroep Gelderland op je smartphone of tablet.
 • Ga naar het onderdeel ‘Stem nu’ waar je het nominatieformulier vindt.
 • Kies zorgvuldig jouw top 3 favoriete acts uit de regio, zoals bijvoorbeeld een nummer van Dick van Altena.
 • Vul de namen in van jouw gekozen artiesten en hun songs die volgens jou in de Top 100 thuis horen.
 • Controleer of je alle gegevens correct hebt ingevuld om misverstanden te voorkomen.
 • Verzend ten slotte je stem; dit geeft erkenning aan talent uit jouw eigen streek.

Het stemproces

Stemmen op de Gelderse Top 100 is eenvoudig en jouw keuze maakt echt uit. Jouw stem helpt bepalen welke artiesten bovenaan komen te staan op Radio Gelderland.

 • Begin met het kiezen van jouw top 3 favoriete tracks of artiesten die afkomstig zijn uit Gelderland. Zorg dat je lijstje klaar ligt.
 • Ga naar de website van Radio Gelderland waar het stemproces plaatsvindt; hier vind je alles wat je nodig hebt om je stem uit te brengen.
 • Let op de data: je kunt jouw stem uitbrengen tussen 16 oktober en 22 oktober, niet eerder en niet later.
 • Volg zorgvuldig de instructies op het scherm voor het invullen van jouw gegevens; dit garandeert dat jouw stem telt.
 • Druk na het samenstellen van je top 3 op de knop ‘Stem nu’ om zeker te zijn dat jouw voorkeuren worden doorgegeven.
 • Houd er rekening mee dat iedereen maar één keer kan stemmen, dus denk goed na voordat je bevestigt.
 • Na het stemmen kun je de statistieken bekijken om inzicht te krijgen in hoe populair de artiesten zijn en hoe vaak er gestemd wordt.
 • Voel je vrij om anderen aan te moedigen ook hun top 3 samen te stellen en mee te doen aan dit geweldige muzikale evenement.

Een ouderwetse platenspeler omringd door kleurrijke vinylplaten in een gezellige woonkamer.

Het belang van jouw stem voor de Gelderse Top 100

Jouw keuze heeft impact op de Gelderse Top 100. Elke stem telt mee en bepaalt wie er straks bovenaan de lijst prijkt. Jouw favoriete artiest verdient een plek in de schijnwerpers en jouw stem kan daarvoor zorgen.

Het is een unieke kans om jouw waardering voor lokale talenten te laten zien en ze te helpen aan de erkenning die ze verdienen.

De Gelderse Top 100 is niet zomaar een lijst; het is een viering van muzikaal talent uit onze regio. Jouw stem helpt niet alleen jouw top 3 samenstellen, maar stimuleert ook de diversiteit in de muziekcultuur van Gelderland.

Met elke stem draag je bij aan de ondersteuning en promotie van artiesten uit onze eigen achtertuin. Zorg dat jouw stem gehoord wordt en geef jouw favoriete artiesten de boost die ze nodig hebben!

Meer over de Gelderse Top 100 en voorgaande winnaars

De Gelderse Top 100 is niet alleen een kans om hedendaagse artiesten in de schijnwerpers te zetten, maar ook een moment waarop we terugblikken op de hits van vroeger. Elk jaar geven duizenden muziekliefhebbers hun stem aan liedjes die hen raken of herinneringen oproepen.

Deze stemmen bepalen niet enkel de huidige favorieten, maar onderstrepen ook de tijdloze klassiekers die door de jaren heen hun sporen hebben verdiend. Van onverwachte verrassingen tot legendarische nummers, elk jaar wordt de diversiteit van Gelderse muziek gevierd.

Sinds de start van de Gelderse Top 100 hebben vele winnaars hun naam mogen vereeuwigen in de muzikale annalen van Gelderland. De lijst laat een rijke variatie aan genres en artiesten zien, waarbij sommige meerdere keren hebben gewonnen.

Van volkszangers tot rockbands en singer-songwriters, allemaal hebben ze bijgedragen aan het unieke muzieklandschap van de regio. De trots en het enthousiasme waarmee fans elk jaar weer stemmen, toont het levendige karakter van de Gelderse muziekcultuur.

Conclusie

Laat je stem horen en bepaal mee wie gaat schitteren in de Gelderse Top 100. Met jouw deelname support je niet alleen lokale helden, maar geniet je ook van de trots die onze Gelderse muziekscene biedt.

Jouw stem heeft kracht; het kan de uitkomst van de lijst echt veranderen. Het is simpel en snel, stemmen kost je maar een paar minuten. Maak gebruik van deze kans om invloed uit te oefenen op het muzikale erfgoed van Gelderland.

Kies je favorieten, word onderdeel van deze muzikale beweging en stem nu!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik stemmen op mijn favoriete artiest voor de Gelderse Top 100?

Je kunt stemmen door naar de website te gaan en je keuze voor de artiest in te voeren.

2. Tot wanneer kan ik stemmen voor de Gelderse Top 100?

De stemperiode sluit meestal vlak voor de bekendmaking van de lijst, check de website voor de specifieke einddatum.

3. Kan ik op meer dan één artiest stemmen voor de Gelderse Top 100?

Ja, je kunt op meerdere artiesten stemmen om jouw favorieten te steunen.

4. Is het nodig om te registreren voordat ik kan stemmen?

Soms moet je je eerst registreren, dus kijk even op de website voor de procedure.

5. Wanneer wordt de uitslag van de Gelderse Top 100 bekendgemaakt?

De uitslag van de top 100 wordt bekendgemaakt op een specifieke datum, die je kunt vinden op de officiële website.

Foto van Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *