In dit artikel

(empty_image_alt}

Top 100 duurste Pokémon kaarten: ontdek de meest waardevolle verzamelobjecten

In dit artikel

Wat maakt Pokémon-kaarten waardevol?

Het mysterie achter de waarde van Pokémon-kaarten ligt in diverse factoren die verzamelaars en liefhebbers prikkelen. Ontdek welke unieke eigenschappen deze kaarten transformeren tot kostbare schatten die de harten van fans wereldwijd sneller doen kloppen.

Conditie van de kaart

De conditie van een Pokémon-kaart is essentieel voor zijn waarde. Krasjes, deukjes of verkleuring kunnen de prijs enorm drukken. Experts van beoordelingsbedrijven zoals PSA en BGS kijken naar de kleinste details om de staat van een kaart te bepalen.

Zelfs een haast onzichtbare beschadiging kan het verschil maken tussen een gemiddelde prijs en een klein fortuin.

Zorgvuldige handling is daarom belangrijk voor elke verzamelaar. Om de beste waarde op eBay of Bol.com te krijgen, moeten kaarten goed beschermd worden. Heldere foto’s en accurate beschrijvingen zijn cruciaal bij het verkopen van je kaarten online.

Begrijp dat jouw schatting van de conditie kan afwijken van die van een professional; zij hebben getrainde ogen voor dit werk.

Zeldzaamheid

Zeldzaamheid bepaalt in grote mate hoeveel jouw Pokémon-kaarten waard zijn. Kaarten die weinig zijn geproduceerd of beperkte edities zijn, zoals de Illustrator CoroCoro Comics Promo of de Tamamushi University Magikarp Trophy Promo, kunnen voor duizenden euro’s verkocht worden.

Hoe minder er van een kaart bestaan, hoe groter jouw kans is om een klein fortuin in handen te hebben.

Speciale uitgaven en foutjes zoals de pre-release Raichu of kaarten van de Pokémon Wereldkampioenschappen geven verzamelaars iets unieks om naar te jagen. Dit maakt dat sommige exemplaren alleen al door hun zeldzaamheid een hoge waarde krijgen, los van andere factoren zoals conditie of leeftijd.

Zoek goed uit welke kaarten je hebt; misschien bezit je wel een parel als de Skyridge Charizard of de Umbreon Gold Star Holo zonder het te weten.

Leeftijd van de kaart

Naast zeldzaamheid speelt de leeftijd een cruciale rol in het bepalen van de waarde van jouw Pokémon kaarten. Oudere kaarten, zoals die uit de allereerste base set, kunnen enorm in prijs stijgen simpelweg omdat ze de tand des tijds hebben doorstaan.

Denk maar eens aan hoe bijzonder het is om een kaart in handen te hebben die meer dan twee decennia geleden is geproduceerd!

Een vintage kaart kan een schat zijn die verzamelaars maar al te graag aan hun collectie willen toevoegen. De eerste edities en de vroegere series zoals Neo Genesis zijn vaak meer waard dan de nieuwere Sword & Shield kaarten.

Dit komt omdat er minder van zijn en ze herinneringen oproepen aan de begindagen van het Pokémon kaartspel. Het is dus slim om de productiedatum te checken; een oudere kaart kan soms verrassend waardevol zijn!

Samenvatting

 • De waarde van een Pokémon – kaart hangt sterk af van de conditie, zeldzaamheid en leeftijd.
 • Zeldzame kaarten zoals de Illustrator Pikachu, Charizard 1e editie schaduwloze basisset, en Blastoise Wizards of the Coast Presentatie Galaxy Star Holo behoren tot de duurste Pokémon-kaarten en kunnen voor honderdduizenden euro’s verkocht worden.
 • Het beschermen van je Pokémon kaarten is essentieel om de waarde te behouden; gebruik daarvoor kwalitatieve hoezen en bewaar ze op een droge, donkere plaats.
 • Om echte Pokémon kaarten van neppe te onderscheiden, let je op glans, textuur, lettertype, kleurenschema en gewicht.
 • Speciale trofeeën en promokaarten, zoals de Ishihara GX Promo en Kangaskhan Familie-evenement Trofee, zijn extreem waardevol voor verzamelaars door hun beperkte oplage en perfecte staat.

Top 100 Duurste Pokémon-kaarten

Ontdek de crème de la crème onder Pokémon-kaarten, waar de waarde van schijnbaar eenvoudig karton astronomische hoogtes bereikt. Deze lijst onthult welke zeldzame exemplaren verzamelaars over de hele wereld in vervoering brengen en tot de verbeelding spreken.

Illustrator CoroCoro Comics Promo

De Illustrator CoroCoro Comics Promo kaart staat bekend als dé kroonjuweel onder Pokémon verzamelaars. Met een geschatte waarde van zo’n 250.000 dollar is het niet alleen een zeldzaam exemplaar, maar ook een van de meest begeerde.

Slechts 39 van deze kaarten zijn ooit geproduceerd, waardoor ze extreem moeilijk te vinden zijn. Het toont Pikachu, de beroemdste Pokémon, en werd uitgegeven na een tekenwedstrijd in het CoroCoro Comic magazine.

Deze exclusieve kaart blijft records breken op veilingen en bevestigt zijn status als een van de top 10 meest waardevolle Pokémon kaarten ter wereld. Bezitten ervan is voor veel verzamelaars een droom die uitkomt.

Na het bespreken van deze illustere kaart, duiken we verder in de wereld van zeldzame vondsten: de Charizard 1e editie schaduwloze basisset staat als volgende op onze lijst.

Charizard 1e editie schaduwloze basisset

Verzamelaars overal ter wereld hebben hun zinnen gezet op de Charizard 1e editie schaduwloze basisset. Deze kaart heeft een plek gewonnen onder de top 100 duurste Pokémon-kaarten, en dat is niet voor niets.

Bekend om zijn vuurkracht en iconische status, vertegenwoordigt deze Charizard niet alleen nostalgie maar ook een aanzienlijke financiële waarde. De vraag naar deze specifieke versie is door zijn zeldzaamheid en populariteit enorm hoog, wat de prijs ervan doet stijgen.

Het bezitten van een Charizard 1e editie schaduwloze holo is een droom voor veel liefhebbers en het is een investering die in de loop der jaren alleen maar meer waard kan worden. Het is een essentieel onderdeel van vele collecties en blijft een pronkstuk in de wereld van Pokémon-verzamelaars.

Kijk nu uit naar de volgende parel in onze lijst, de Blastoise Wizards of the Coast Presentatie Galaxy Star Holo.

Blastoise Wizards of the Coast Presentatie Galaxy Star Holo

Duik in de wereld van exclusieve Pokémon kaarten en je ontdekt de sensationele Blastoise Wizards of the Coast Presentatie Galaxy Star Holo. Deze kaart, uitgegeven in 1998, vertegenwoordigt een iconische era in Pokémon geschiedenis en heeft een ongekende waarde bereikt.

Met een verkoopprijs van $360.000 tijdens een veiling in 2021, bewijst deze kaart dat de liefde voor Pokémon door generaties heen sterk blijft.

Heeft u interesse in dit historisch verzamelobject? Bereid je dan voor op een serieuze investering, want de Blastoise Galaxy Star Holo blinkt uit als een van de top 10 duurste Pokémon-kaarten ter wereld.

Een echte parel voor iedere verzamelaar, jong en oud, en een kaart die zijn waarde blijft behouden door de jaren heen.

Ishihara GX Promo (gesigneerd)

Naast de glinsterende Blastoise Wizards of the Coast Presentatie Galaxy Star Holo, schittert er een andere kaart hoog op de lijst van prijzige Pokémon verzamelobjecten: de Ishihara GX Promo, gesigneerd door niemand minder dan Tsunekazu Ishihara zelf.

Met een geschatte waarde van maar liefst €218.770 is deze kaart een ware schat in de wereld van Pokémon verzamelaars. Deze zeldzaamheid toont niet een Pokémon, maar de beeltenis van The Pokémon Company’s eigen president en CEO, wat het een uniek stuk maakt in elke collectie.

De Ishihara GX Promo kaart is zo bijzonder dat slechts een handvol gelukkigen kunnen pronken met deze parel in hun verzameling. Gezien het feit dat het kan verkopen voor ongeveer €11.500, is het duidelijk waarom dit stuk zo gewild is bij fans en verzamelaars wereldwijd.

Heb je het geluk om deze gesigneerde kaart te bezitten, dan kan het jou niet alleen gevoel van trots geven, maar ook een aanzienlijk bedrag opleveren, mocht je besluiten het te verkopen.

Zorg er wel altijd voor dat je je kostbare kaarten laat taxeren door experts om hun echte waarde te bepalen.

Kangaskhan Familie-evenement Trofee

Na de exclusieve Ishihara GX Promo, laten we het hebben over een andere kaart die harten van verzamelaars sneller doet kloppen: de Kangaskhan Familie-evenement Trofee. Deze kaart heeft een ongelooflijk prijskaartje van $132.733 euro gekregen, wat zijn status als een van de juweeltjes onder Pokémon-kaarten bevestigt.

Met zijn perfecte PSA-10 score, is dit schaarse stuk in 1998 verkocht via een PWCC veiling en is het sindsdien een symbool van ultieme zeldzaamheid in de Pokémon-wereld geworden.

Het bezit van een Kangaskhan Familie-evenement Trofee betekent dat je iets in handen hebt dat tot de elite van Pokémon-kaarten behoort. Zijn plek in de top 10 duurste Pokémon-kaarten ooit onderstreept hoe waardevol en gewild deze kaart is voor serieuze verzamelaars.

Het illustreert niet alleen de immens populaire cultuur rondom Pokémon, maar ook hoe speelkaarten zoals deze een investering kunnen worden die in waarde blijft stijgen.

Lugia 1e editie Neo Genesis

Stel je de Lugia 1e editie Neo Genesis voor, een van de kroonjuwelen in de wereld van Pokémon-kaarten verzamelen. Verkocht voor een adembenemende $144.300, benadrukt deze schat hoe fanatieke verzamelaars bereid zijn te betalen voor topconditie items.

Met zijn perfecte BGS – Ongerept 10 classificatie is het geen verrassing dat de kaart uit 2000 zo’n immense waarde vertegenwoordigt.

Elke verzamelaar weet dat bepaalde kaarten boven de rest uitsteken en Lugia van de Neo Genesis reeks is daar een stralend voorbeeld van. Gecreëerd door kunstenaar Hironobu Yoshida, schittert deze Rare Holo kaart in menige collectie.

Het bezitten van deze kaart betekent het hebben van een stukje Pokémon geschiedenis, terwijl je tegelijkertijd investeert in een toekomst die mogelijk nog meer glans gaat brengen.

Nr. 1 Trainer Super Geheime Strijd

Duik mee in de exclusieve wereld van de Nr. 1 Trainer Super Geheime Strijd kaart, een trotse bezitter van de adembenemende veilingwaarde van maar liefst $90.000. Gelanceerd in 1999, vertegenwoordigt deze kaart het toppunt van Pokémon-verzamelobjecten met zijn onberispelijke staat, gegradeerd als PSA – Gem Mint 10.

Slechts een handvol verzamelaars kunnen opscheppen over het hebben van deze zeldzame trofee in hun collectie.

Deze kaart is niet alleen een pronkstuk maar ook een stuk geschiedenis uit de Pokémon-wereld. Het bezitten ervan is het ultieme statussymbool onder verzamelaars en fans, getuige van hoe ver mensen zullen gaan voor hun passie voor Pokémon.

Met zo’n klein aantal beschikbaar, staat de Nr. 1 Trainer Super Geheime Strijd kaart symbool voor de hoogste rangen in het domein van Pokémon-verzamelwaarden.

Umbreon Goud Ster Holo

De Umbreon Goud Ster Holo kaart is een ware schat voor verzamelaars en staat met recht in de top 12 van duurste Pokémon-kaarten. Met een indrukwekkende veilingwaarde tussen € 59.690 en $70.000, weet deze kaart liefhebbers wereldwijd te verbazen.

Uitgebracht in 2005 door Pokemon, straalt de kaart in conditie met een BGS – 9.5 beoordeling, waardoor het een ongekend verzamelstuk is.

Dit juweeltje vangt zowel de blik van oudgediende verzamelaars als nieuwkomers die hunkeren naar de magie van Pokémon. Het glanzende uiterlijk, gekoppeld aan zijn beperkte oplage, maakt de Umbreon Goud Ster Holo een object van enorme waarde en fascinatie.

Bezit je deze kaart, dan heb je goud in handen—een stukje geschiedenis uit de glinsterende wereld van Pokémon-verzamelingen.

Pokémon Wereldkampioenschappen Promo Nr. 2 Trainer

Na de glans van de Umbreon Goud Ster Holo, stuiten we op een nog indrukwekkender juweel in de Pokémon kaartenverzameling: de Pokémon Wereldkampioenschappen Promo Nr. 2 Trainer kaart.

Deze exclusieve kaart schittert op de lijst van verzamelobjecten en staat bekend als een van de meest gezochte trofeeën onder liefhebbers.

Schijnend in zeldzaamheid, vertegenwoordigt deze promokaart niet alleen een stukje elite Pokémon-geschiedenis, maar behaalt het ook een toppositie als nummer vijf van de meest waardevolle promokaarten ooit.

Zijn waarde komt voort uit zijn exclusiviteit en is daarom een kroonstuk voor serieuze verzamelaars. Alleen al het bezit ervan kan je status in de Pokémon-verzamelgemeenschap flink opkrikken.

Tamamushi University Magikarp Trophy Promo

Stel je voor dat je een Pokémon-kaart hebt die meer dan vijftigduizend euro waard is. Dat is het geval met de Tamamushi University Magikarp Trophy Promo, een pronkstuk onder verzamelaars.

Deze uiterst zeldzame kaart verkocht voor een oogverblindende 58.490 euro op Ebay en heeft de elite status van een PSA-10 beoordeling gekregen, wat betekent dat hij in perfecte conditie is.

Verzamelaars dromen van het toevoegen van zo’n juweeltje aan hun collectie. De Tamamushi University Magikarp kaart staat symbool voor exclusiviteit en rijkdom binnen de wereld van Pokémon-verzamelaars.

Het is geen verrassing dat het bezitten van een dergelijk kostbaar verzamelobject een ware prestatie is, waardoor anderen in verwondering achterblijven over hoe een eenvoudige Magikarp zo waardevol kan zijn.

Een verzameling van de top 3 zeldzame Pokémonkaarten tentoongesteld op een fluwelen kussen in een minimalistische setting.

Hoe herken je neppe Pokémon kaarten?

Het herkennen van valse Pokémon-kaarten is essentieel om je collectie authentiek en waardevol te houden. Door een paar specifieke kenmerken te controleren, kun je snel echte kaarten van de neppe onderscheiden.

 • Controleer de glans en textuur van de kaart. Echte Pokémon-kaarten hebben een subtiele glans en voelen glad aan, terwijl neppe kaarten vaak te glanzend zijn of een vreemd gevoel hebben.
 • Kijk naar het lettertype en de spelling. Valspelers maken soms fouten in het lettertype of in de spelling. Vergelijk je kaart met afbeeldingen van officiële kaarten online.
 • Onderzoek het kleurenschema. Kleuren op echte kaarten zijn levendig maar niet overdreven fel. Neppe kaarten kunnen fletse of overdreven felle kleuren hebben.
 • Controleer de randen van de kaart. Officiële Pokémon-kaarten hebben strakke en gelijkmatige randen, terwijl nepkaarten slordige of asymmetrische randen kunnen tonen.
 • Houd er rekening mee dat echte kaarten stijf zijn en niet gemakkelijk buigen. Als een kaart erg soepel is, kan dat wijzen op een imitatie.
 • Vergelijk het gewicht met dat van andere kaarten; neppers zijn vaak lichter of zwaarder dan authentieke exemplaren.
 • Let op holografische effecten die bij officiële kaarten vaak gedetailleerd en nauwkeurig zijn uitgevoerd; bij namaak kunnen deze er goedkoop uitzien.
 • Bekijk het energie – symbool nauwgezet; dit moet scherp en correct geproportioneerd zijn op legitieme exemplaren.
 • Gebruik een loep om te zien of er een laagje zwart tussen de voor – en achterkant van de kaart zit, wat aangeeft dat het waarschijnlijk echt is.

Het beschermen van uw Pokémon kaarten tegen schade

Nu je weet hoe je neppe Pokémon kaarten kunt herkennen, is de volgende stap ervoor te zorgen dat je echte exemplaren in topconditie blijven. Goede bescherming kan het verschil maken tussen een gewone kaart en een kostbaar verzamelobject. Hier volgen enkele cruciale tips om jouw Pokémon kaarten veilig te houden:

 • Gebruik altijd beschermhoezen van goede kwaliteit voor elke individuele kaart. Dit voorkomt krassen op de oppervlaktes en hoeken.
 • Bewaar kaarten rechtopstaand in speciale opbergdozen die niet buigen of druk uitoefenen op de kaarten.
 • Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, want UV-stralen kunnen kleuren doen vervagen en het materiaal aantasten.
 • Zorg voor een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid; extreme schommelingen kunnen papier doen kromtrekken of versneld verouderen.
 • Houd eten en drinken weg bij jouw verzameling om vlekken of waterschade te voorkomen.

Conclusie

Duiken in de wereld van Pokémon kaarten onthult een schat aan waardevolle schatten. Met aandacht voor conditie, zeldzaamheid en authenticiteit verhoog je jouw verzamelwaarde. Of je nu gaat voor de glans van Goud Ster Holo of de nostalgie van een 1e editie Charizard, elke kaart vertelt een uniek verhaal.

Bescherm jouw collectie goed; het zijn niet alleen kaarten, maar ook investeringen. Ontdek meer, blijf verzamelen en wie weet heb jij straks een topstuk in handen! Laat deze passie jou inspireren en leiden naar zeldzame vondsten en waardevolle ervaringen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat maakt een Pokémon kaart waardevol?

Een Pokémon kaart’s waarde kan bepaald worden door verschillende factoren, zoals de zeldzaamheid van de kaart, of het een limited edition zoals de Pikachu Illustrator is, en de staat waarin de kaart verkeert. Speciale uitgaven zoals de Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star Holo zijn ook zeer gewild onder verzamelaars.

2. Waar kan ik de meest waardevolle Pokémon kaarten vinden?

Je kunt zoeken naar waardevolle Pokémon kaarten bij gespecialiseerde veilinghuizen zoals Goldin Auctions, bij verzamelevenementen, en soms bij speelgoedwinkels zoals Intertoys en Toys XL. Online platforms kunnen ook nuttig zijn, maar let op voor betrouwbaarheid en echtheid.

3. Zijn er bekende personen die invloed hebben op de Pokémon kaartenmarkt?

Ja, beroemdheden zoals Logan Paul hebben veel aandacht gebracht naar het verzamelen van Pokémon kaarten door hun interesse te tonen en dure kaarten te kopen. Hun aankopen en YouTube kanalen kunnen de markt beïnvloeden door de vraag naar bepaalde kaarten te verhogen.

4. Hoe worden Pokémon kaarten geveild?

Verzamelkaarten zoals Pokémon kunnen worden geveild in persoonlijke veilingen bij evenementen, of online via veilingwebsites. Specialisten van Magic: The Gathering tot Pokémon goud editions bieden vaak advies over hoe je je kaarten kunt voorbereiden en presenteren voor een veiling om de beste prijs te krijgen.

Foto van Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *