In dit artikel

(empty_image_alt}

Top 100 Dance Nummers aller tijden

In dit artikel

Wat zijn de Top 100 Dansnummers aller tijden?

Duik in de wereld van de meest iconische dance tracks die niet alleen de hitlijsten domineerden, maar ook een onuitwisbare stempel drukten op de evolutie van clubmuziek. Ontdek welke tijdloze klassiekers en recente bangers door dj’s en liefhebbers worden vereerd als de absolute top in dance muziek.

Belangrijkste artiesten en hun nummers

De top 100 dansnummers aller tijden vormt de soundtrack van ontelbare feesten en nachten uit. Deze klassiekers herken je aan de eerste beats en ze brengen iedereen gegarandeerd op de dansvloer. Hier zijn enkele van de belangrijkste artiesten en hun onvergetelijke danshits:

 • Aretha Franklin zorgde met “Respect” voor een krachtig anthem dat iedereen kent.
 • The Trammps staken de dansvloer in brand met het iconische “Disco Inferno”.
 • Bruno Mars leverde met “Uptown Funk” een moderne klassieker die niet mag ontbreken in deze lijst.
 • De Bee Gees werden synoniem aan disco dankzij nummers als “Stayin’ Alive”.
 • David Guetta’s samenwerkingen hebben hem verschillende noteringen opgeleverd, zoals het energieke “Titanium” met Sia.
 • Dimitri Vegas & Like Mike staan bekend om hun pompvolle beats, die clubavonden domineren.
 • Calvin Harris heeft meerdere hits op zijn naam staan, waaronder het populaire “Summer”.
 • W&W knallen steeds weer met elektronische anthems die elke menigte opzwepen.
 • Kim Petras is relatief nieuw, maar haar opzwepende nummers zoals “I Don’t Want It At All” winnen snel terrein in de dance scene.
 • Dua Lipa’s aanstekelijke “Don’t Start Now” is een must – have op elke playlist voor een dansfeest.
 • Tiësto blijft een zwaargewicht in de electronic music wereld met tijdloze tracks zoals ‘Red Lights’.
 • C&C Music Factory bracht iedereen in beweging met hun hit “Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)”, nog altijd een hoogtepunt in vele dj sets.

Invloed op de danscultuur

Dansmuziek en de bijbehorende cultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, waarbij artiesten als Earth Wind & Fire en Donna Summer niet alleen hitlijsten domineerden maar ook dansvloeren wereldwijd.

Hun nummers, vol energie en ritme, inspireerden generaties om te bewegen en gaven vorm aan wat we nu kennen als clubmusic. Deze iconen van de dance hebben met hun beats en melodieën de standaard gezet voor wat een nummer tot een ultieme danshit maakt.

Disco may have evolved, with trance, house, and disco itself blending to form modern dance music, but echoes of “NY Excuse” and the soulful grooves of The Trammps continue to resonate in today’s music industry.

Klassiekers zoals “Can’t Touch This” van MC Hammer blijven populair en zijn terug te vinden in de Dance Top 100, wat aantoont dat sommige nummers tijdloos zijn. Dit alles illustreert hoe diep de roots van disco en soul verweven zijn met de hedendaagse danscultuur , waarbij invloeden uit het verleden nog steeds relevant zijn voor de beats die nu uit de speakers knallen.

Samenvatting

 • De Top 100 Dance Nummers zijn een mix van tijdloze klassiekers en recente hits die mensen van alle generaties op de dansvloer krijgen.
 • Artiesten als Bruno Mars, David Guetta en The Bee Gees hebben onvergetelijke nummers gecreëerd die nog steeds wereldwijd in clubs worden gedraaid.
 • De lijst is samengesteld met aandacht voor niet alleen populariteit en hitlijstposities, maar ook dansbaarheid en invloed op de muziekwereld.
 • De nummers uit de Top 100 hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe muziekgenres en blijven jonge artiesten inspireren.
 • Deze dance nummers verbinden oude en nieuwe stijlen en zorgen ervoor dat klassieke beats verweven raken met moderne klanken, waardoor ze relevant blijven voor het huidige muzieklandschap.

Hoe zijn deze nummers gekozen?

Om tot deze legendarische lijst te komen, werd de keuze van de top 100 dance nummers bepaald door een mix van factoren. Populariteit speelt een grote rol; nummers die het goed deden in de music charts en hoge chart positions behaalden, komen sneller in aanmerking.

Maar het gaat niet alleen om cijfers en verkoop. Dansbaarheid, dat ongrijpbare vermogen om mensen op de dansvloer te krijgen, weegt zwaar mee. Nummers die generaties lang club music liefhebbers in beweging hebben gezet, hebben een vaste plek verdiend op deze prestigieuze lijst.

Experts en liefhebbers van dance muziek lieten ook hun stem horen. Hun mening en expertise hielpen bij het samenstellen van deze verzameling dance hits. Het gaat dan niet alleen om de nieuwste bangers, maar ook om klassiekers die hun impact door de jaren heen hebben bewezen.

Cloud9, als invloedrijke speler in de muziekindustrie, had eveneens een aandeel in het kiezen van deze nummers. Hun inbreng zorgde voor een diverse mix van stijlen en tijdperken, resulterend in een lijst die de volledige breedte van het dance genre vertegenwoordigt.

Een retro platenspeler omringd door vinylplaten in een warme, nostalgische sfeer.

Het blijvende effect van deze nummers op de dansmuziek

Nadat we hebben gekeken hoe deze topnummers zijn gekozen, laten we ons nu verdiepen in hun onuitwisbare impact op de dansmuziekwereld. Deze tracks zijn niet alleen maar hits uit het verleden; ze hebben de manier gevormd waarop producers en DJ’s vandaag de dag muziek maken.

Hun invloed reikt veel verder dan de dansvloer en heeft zelfs nieuwe muziekgenres geïnspireerd. Door het mengen van beats, samples en unieke geluidseffecten creëerden deze nummers een nieuwe taal binnen de muziekindustrie.

Ze hebben artiesten van over de hele wereld beïnvloed en zijn vaak het startschot voor hun carrières geweest.

Elk van deze top dansnummers draagt een erfgoed met zich mee dat door blijft klinken in clubs en op festivals. Vele van deze nummers zetten niet alleen een standaard voor kwaliteit, maar bepaalden ook wat ‘cool’ was en op welke wijze mensen bewogen op de dansvloer.

Het is duidelijk dat hun energie en vernieuwing nog sterk aanwezig zijn in de hedendaagse hits. Jonge artiesten nemen deze elementen over en voegen hun eigen moderne twist eraan toe, waardoor de geest van deze tijdloze klassiekers levend blijft en blijft evolueren met elke nieuwe generatie dansmuziekliefhebbers.

De Kleurrijke Top 100 Dance: Een overzicht

De Kleurrijke Top 100 Dance: Een overzicht

De dansmuziekgeschiedenis is rijk aan nummers die ons hebben laten bewegen. De Top 100 Dance is een echte schatkist van ritmes en melodieën. Hieronder vind je een overzicht van deze levendige collectie, weergegeven in een handige tabel.

PositieArtiestNummerJaar
1Daft PunkAround the World1997
2AviciiLevels2011
3Michael JacksonBillie Jean1983

Dit is slechts een fragment van de complete lijst, die genres en generaties overspant. Elk nummer heeft bijgedragen aan de vorming van de danscultuur zoals we die vandaag kennen. De lijst toont de diversiteit en de rijke historie van dance muziek. Het omvat zowel de klassieke anthems die de dansvloer al decennia domineren als recente nummers die de hedendaagse dansscene hebben veroverd.

Dans enthousiasten putten inspiratie uit deze lijst om hun eigen bewegingen te creëren. Iedereen kan een dansnummer vinden dat resoneert, of je nu van disco, house, techno of een andere stijl houdt. De Top 100 is het ultieme overzicht van nummers die ons hebben doen dansen, zweet hebben doen laten en velen van ons hebben verbonden door muziek.

Conclusie

Top 100 Dance Nummers aller tijden zijn een reis door muzikale hoogtepunten. Deze tracks, van house tot trance, hebben de dansvloeren jarenlang beheerst. Denk je niet meteen aan bewegen als je deze klassiekers hoort? Ze bieden niet alleen een beat voor elke stap, maar ook herinneringen die blijven hangen.

Verrijk je playlist met deze parels en voel de ritmische kracht van de beste dance nummers. Laat de muziek je gids zijn en dans alsof niemand kijkt!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe wordt bepaald welke nummers in de Top 100 Dance Nummers aller tijden staan?

Er wordt gekeken naar populariteit, impact op de danscultuur en stemmen van het publiek om de lijst samen te stellen.

2. Kan ik ergens de volledige lijst met Top 100 Dance Nummers vinden?

Ja, de volledige lijst is vaak te vinden op muziekwebsites en in speciale uitgaven van muziektijdschriften.

3. Zijn er klassieke dansnummers uit de jaren ’80 of ’90 in de Top 100?

Absoluut, veel klassieke hits uit de jaren ’80 en ’90 zijn te vinden in de Top 100 Dance Nummers lijst.

4. Wordt de Top 100 Dance Nummers aller tijden jaarlijks bijgewerkt?

Ja, de lijst wordt meestal elk jaar bijgewerkt om nieuwe invloedrijke dansnummers op te nemen.

5. Hoe kan ik stemmen op mijn favoriete dansnummer voor de Top 100?

Je kunt stemmen op je favoriete dansnummer via online polls of door te stemmen bij evenementen en wedstrijden die door muziekorganisaties worden gehouden.

Foto van Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *