In dit artikel

(empty_image_alt}

De ultieme lijst: top 100 beste voetballers ooit

In dit artikel

Top 5 Beste Rechtsbacks aller tijden

Het selecteren van de allerbeste rechtsbacks uit de voetbalhistorie is geen sinecure, want het vereist een blik op zowel verdedigende kwaliteiten als bijdragen aan de aanval. Ontdek hier wie deze prestigieuze posities innemen en welke spelers met hun onberispelijke talent en techniek de flanken hebben gedomineerd.

Achraf Hakimi

Achraf Hakimi laat overal op de velden van Ligue 1 zien waarom hij als een van de beste rechtsbacks ter wereld geldt. Zijn indrukwekkende prestaties bij Paris Saint-Germain hebben ervoor gezorgd dat hij onmisbaar is in het team.

Zijn snelheid en techniek maken hem tot een gevaarlijke aanvallende kracht, wat blijkt uit zijn vijf doelpunten en zes assists.

Hakimi’s wortels liggen in Marokko en Spanje, en deze unieke combinatie van culturen weerspiegelt zich in zijn speelstijl. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten valt hij op; hij wordt erkend als een van de best geklede spelers in de competitie.

Zijn naam op de lijst van de top 100 beste voetballers ooit bevestigt zijn status als een toonaangevende figuur in het moderne voetbal.

Trent Alexander-Arnold

Trent Alexander-Arnold tilt het spel van een rechtsback naar een ander niveau bij Liverpool en voor het Engelse nationale team. Zijn unieke speelstijl en vermogen om cruciale passes te leveren, hebben hem een plek opgeleverd in de lijst van beste voetballers ooit.

Hij heeft zelfs als jonge speler al een record gevestigd, wat zijn buitengewone talent onderstreept. Voetballegende Gary Neville ziet nog steeds veel potentie in hem, zelfs na enkele uitdagende momenten in zijn carrière.

Zijn indrukwekkende rating van 87 in FIFA 21 weerspiegelt zijn vaardigheden op het veld. Dit nummer toont aan dat hij niet alleen waardevol is voor zijn team, maar ook voor gamers over de hele wereld die zijn spel willen nadoen.

Laten we eens kijken wat de linksbacks te bieden hebben in onze volgende categorie.

João Cancelo

Na het bewonderen van de capaciteiten van Trent Alexander-Arnold, is het tijd om je aandacht te richten op João Cancelo, een fenomeen op de rechtsback positie. Geboren in Barreiro en getalenteerd genoeg om door te dringen tot de elite van het voetbal, heeft hij zich gevestigd als een onmisbare kracht binnen zijn team.

Zijn spel overstijgt de traditionele rol van een verdediger; Cancelo combineert defensieve soliditeit met een aanvallend instinct dat hem in staat stelt bij te dragen aan zowel doelpunten als assists.

Als speler die momenteel het shirt van FC Barcelona draagt, zet Cancelo zijn indrukwekkende reeks prestaties voort. Met een krachtige FC 24-beoordeling van 86 wordt zijn waarde op het veld onmiskenbaar bevestigd.

Hij brengt een mix van techniek, snelheid en een oog voor het spel, waardoor hij de rechterflank domineert en tegenstanders uitdaagt met elke dribbel en strakke pass. Dit maakt João Cancelo terecht een van de beste rechtsbacks aller tijden, en zijn naam blijft opkomen als we kijken naar de toekomstige legendes van het voetbal.

Reece James

Na João Cancelo komt Reece James, die zich onderscheidt door zijn uitzonderlijke verdedigende en aanvallende vaardigheden. Zijn plek in de top 5 beste rechtsbacks aller tijden is niet zomaar gekomen.

Zijn snelheid, kracht en precisie in voorzetten laten voetbalfans over de hele wereld versteld staan. Of hij nu een ondoordringbare verdediging opzet of de aanval opzoekt, Reece James heeft laten zien dat hij een van de meest veelzijdige spelers op het veld is.

Reece James wordt niet alleen geprezen om zijn talent op het veld, maar ook om zijn werklust en doorzettingsvermogen. Hij is een inspiratiebron voor jonge voetballiefhebbers en een naam die je niet snel zal vergeten als je denkt aan legendarische rechtsbacks.

Zijn impact op het spel is significant en zijn toekomst in de wereld van het voetbal ziet er veelbelovend uit. Met zulke indrukwekkende prestaties kan er geen twijfel over bestaan waarom hij tussen de allerbesten staat genoteerd.

Kyle Walker

Vanuit de dynamische prestaties van Reece James gaan we over naar Kyle Walker, de verdediger die net zo goed bekend staat om zijn snelheid als zijn strategische inzicht. Overgestapt van Tottenham Hotspur naar Manchester City in 2017, heeft hij het rechtsback veld stevig in handen genomen.

Zijn krachtige spel en consistentie hebben hem een plaats op de top 100 lijst verzekerd.

Walker’s bijdrage aan Manchester City blinkt uit, zowel in de Premier League als op internationaal niveau voor Engeland. Zijn rating van 85 in FIFA 21 benadrukt zijn erkenning als een van de top rechtsbacks ter wereld.

Met een dergelijke impact op het veld is het geen verrassing dat hij wordt gezien als een sleutelspeler in zowel zijn clubteam als het nationale elftal.

Samenvatting

  • De top 100 beste voetballers aller tijden lijst bevat namen als Pelé, Diego Maradona, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Deze voetballegendes staan bekend om hun uitzonderlijke prestaties en hebben de sport voorgoed getransformeerd.
  • Keepers zoals Jan Oblak, Gianluigi Donnarumma en Manuel Neuer worden gevierd voor hun ongeëvenaarde reflexen en meesterlijke reddingen, waardoor ze tot de beste in hun rol behoren.
  • Rechtsbacks waaronder Achraf Hakimi en Trent Alexander – Arnold blinken uit door hun techniek en snelheid op het veld en dragen bij aan zowel verdedigende sterkte als aanvallende opties voor het team.
  • Centrale verdedigers zoals Rúben Dias en Giorgio Chiellini worden geroemd om hun spelintelligentie, defensieve bekwaamheid en leiderschapskwaliteiten die hen van vitaal belang maken voor elke ploeg.
  • Linksbacks zoals Andy Robertson zijn cruciaal voor een team dankzij hun gestage verdediging gecombineerd met een bijdrage aan de aanval, waardoor ze een blijvende impact hebben op de manier waarop hun positie gespeeld wordt.

Top 5 Beste Centrale Verdedigers aller tijden

Ontdek wie de meesters in verdediging zijn, de mannen die ondoordringbare muren vormden en de tegenstanders met ontzag vervulden. Deze centrale verdedigers hebben met hun ongeëvenaarde spelintelligentie en defensieve kracht voetbalgeschiedenis geschreven.

Rúben Dias

Rúben Dias staat bekend als een van de beste centrale verdedigers van zijn generatie. Zijn indrukwekkende spel bij Manchester City heeft bijgedragen aan zijn reputatie als een onmisbare kracht in het hart van de verdediging.

Met zijn uitstekende positiespel, sterke tackles en aanvoerderskwaliteiten domineert hij regelmatig de verdedigingslinie tijdens wedstrijden.

In de Premier League heeft Dias zichzelf al snel onderscheiden als de beste speler van dit seizoen, een prestatie die niet onopgemerkt blijft. Zijn optredens zijn zo overtuigend dat hij door velen wordt gezien als de ruggengraat van het team van Pep Guardiola.

Deze jonge Portugese international zet de standaard voor moderne verdedigers met zijn rust aan de bal, zijn vermogen om het spel te lezen en zijn leiderschap op het veld.

Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini verdient met recht zijn plek tussen de top 5 beste centrale verdedigers aller tijden. Zijn naam wordt vaak in één adem genoemd met voetbalgrootheden als Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk.

Bekend om zijn ongeëvenaarde verdedigingstechnieken, zet hij als rots in de branding van Juventus en het Italiaanse elftal keer op keer zijn talent in. Hij speelt niet alleen als centrale verdediger maar ook als linksback, waardoor hij uitblinkt in veelzijdigheid op het veld.

Met elke wedstrijd bouwt Chiellini verder aan zijn legende. Zijn bijdragen aan zowel club- als internationaal voetbal hebben hem een onuitwisbare plaats gegeven in de geschiedenisboeken.

Zijn reputatie als één van de beste verdedigers aller tijden is welverdiend, mede gezien zijn positie in de top 100 beste voetballers ooit. Supporters en kenners erkennen hem wereldwijd voor zijn uitzonderlijke spel en onwrikbare toewijding aan het spel.

Raphaël Varane

Raphaël Varane staat bekend als een muur in de verdediging, een centrale kracht waar aanvallers maar moeilijk langs komen. Met zijn indrukwekkende lengte van 1.91m en gewicht van 81 kg, heeft hij bij topclubs zoals Real Madrid en Manchester United gespeeld.

Zijn sterke optredens op het veld hebben hem een plek verdiend in de harten van voetbalfans wereldwijd en leidden tot een zesde plaats in de ranglijst van beste voetballers en coaches ter wereld in 2020.

Geboren in Rijsel op 25 april 1993, heeft Varane zich snel ontwikkeld tot een van de meest gewaardeerde verdedigers. Hij verdedigt niet alleen de kleuren van zijn clubteams met vuur, maar is ook een onmisbaar onderdeel van Les Bleus, het Franse nationale team.

Zijn prestaties op zowel nationaal als internationaal niveau maken hem tot een van de top 10 beste voetballers van 2023 en een vitaal onderdeel van de FIFA 100 lijst.

Antonio Rüdiger

Naast de uitzonderlijke Raphaël Varane staat een andere grootmacht in de verdediging: Antonio Rüdiger. Deze Duitse international heeft zich bij Real Madrid ontpopt als een van de sterkste centrale verdedigers ter wereld.

Zijn ongekende kracht en precisie op het veld zijn imponerend. Met elke wedstrijd bewijst Rüdiger zijn waarde voor zowel club als land. Zijn speelstijl kenmerkt zich door slimme positionering en feilloze intercepties.

Rüdiger’s talent en consistente prestaties maken hem een centrale pilaar van de Duitse verdedigingslinie. Zijn overgang naar Real Madrid heeft hem geen windeieren gelegd; hij blijft excelleren op het hoogste niveau.

Of hij nu keihard verdedigt of opbouwt van achteruit, zijn bijdrage aan het spel is cruciaal. Fans en kenners erkennen hem als een essentieel onderdeel van het moderne voetbal, waar hij elke keer weer laat zien waarom hij tot de beste verdedigers wordt gerekend.

David Alaba

David Alaba zorgt overal op het veld voor indrukwekkende prestaties. Deze Oostenrijkse speler, met roots uit Nigeria en de Filipijnen, blinkt uit zowel als linksback en middenvelder.

Bij Real Madrid en het Oostenrijkse nationale team laat hij zien waarom hij wordt gezien als een van de beste centrale verdedigers ter wereld. Zijn veelzijdigheid maakt hem ook een top linksback, wat hem een plaats oplevert in de top 100 beste voetballers ter wereld.

Met zijn slimme spel en uitstekende techniek zet Alaba de standaard in moderne verdediging. Hij leest het spel als geen ander en met zijn vermogen om zowel de verdediging te organiseren als aanvallen op te bouwen, bevestigt hij zijn status bij de elite van het internationale voetbal.

Fans en experts erkennen zijn talenten, waardoor hij een sleutelspeler is bij zowel club als land.

Top 5 Beste Linksbacks aller tijden

De flanken domineren met onnavolgbare snelheid en precisie; ontdek wie de vijf allerbeste linksbacks zijn die het voetbal ooit heeft gekend. Deze spelers hebben niet alleen hun verdedigende taken revolutionair veranderd, maar ook bijgedragen aan onvergetelijke aanvallen.

Andy Robertson

Andy Robertson is uitgegroeid tot een van de meest betrouwbare linksbacks in de voetbalwereld. Met zijn doorzettingsvermogen en talent heeft hij zich stevig in de ranglijsten gewerkt en behoort nu tot de top 100 beste voetballers ooit.

Zijn speelstijl, gekenmerkt door snelheid en precisie, maakt hem een sleutelspeler bij Liverpool en een cultheld in zijn thuisland Schotland.

Zijn vermogen om het spel te lezen en zijn bijdrage aan zowel de verdediging als de aanval tonen waarom hij als een van de beste linksbacks aller tijden wordt gezien. Robertson’s naam op FIFA 21 versterkt deze reputatie nog meer en benadrukt zijn belang voor zowel club als land.

Met elke wedstrijd die hij speelt, bewijst hij dat hard werk en toewijding vruchten afwerpen op het hoogste niveau van het voetbal.

Alphonso Davies

Alphonso Davies laat de voetbalwereld zien wat snelheid betekent. Als linksback bij Bayern München bliksemt hij langs de zijlijn, waarbij tegenstanders hem alleen kunnen nakijken.

Zijn sprintvermogen en atletische prestaties maken hem tot een gevreesde tegenstander op het internationale toneel.

Davies, de beste speler van Noord- en Midden-Amerika, schopt het ver in de voetbalwereld en zijn naam wordt vaak genoemd als een van de meest veelbelovende jonge spelers. Met een indrukwekkende FC 24-beoordeling staat deze Canadese international te boek als een top linksback, en zijn ster blijft maar rijzen.

Théo Hernandez

Théo Hernandez heeft zich in korte tijd ontpopt als een van de scherpste linksbacks op het veld. Sinds zijn overstap naar AC Milan in juli 2019 heeft hij zich snel ontwikkeld en een onmisbare kracht binnen het team bewezen.

Met een FC 24-beoordeling van 85 blinkt Hernandez uit in verdedigende vaardigheden en aanvallende ondersteuning, waardoor hij een dual threat is voor tegenstanders.

Zijn talenten blijven niet onopgemerkt; in 2020 werd hij erkend als een van de beste voetballers en coaches van het jaar. Hernandez, geboren uit Frans-Spaanse roots, draagt ook bij aan het succes van het Franse nationale team en laat zien dat hij zijn plek in de top 5 beste linksbacks aller tijden verdient.

Zijn presteren op het veld spreekt voor zich, en fans over de hele wereld houden hem in de gaten als een veelbelovende speler binnen de internationale voetbalarena.

Leonardo Spinazzola

Leonardo Spinazzola heeft zich snel opgewerkt tot een van de meest dynamische linksbacks in het moderne voetbal. Geboren in Foligno, Italië, en met een geboortedatum van 25 maart 1993, heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd.

Zijn behendigheid en snelheid langs de zijlijn maken hem een bedreiging voor elke tegenstander. In juli 2019 tekende hij bij zijn huidige club en toonde aan een cruciale speler te zijn met zijn uitstekende verdediging en aanvallende ondersteuning.

Met zijn naam stevig gegrift op de lijst van beste linksbacks aller tijden heb je ongetwijfeld van hem gehoord in discussies over topvoetballers. Zijn bijdragen aan het spel en zijn vermogen om zowel te verdedigen als aan te vallen, bevestigen zijn plaats bij de top 100 beste voetballers ooit.

Spinazzola’s spel is een toonbeeld van Italiaanse finesse op het veld. Hij blijft voetbalfans wereldwijd inspireren met elke beweging die hij maakt.

Jordi Alba

Van het dynamische spel van Leonardo Spinazzola naar de verdedigingskunsten van Jordi Alba, de overgang is naadloos. Alba heeft zich onmisbaar gemaakt voor Barcelona en het Spaanse elftal.

Hij blinkt uit in zijn rol als linksback en wordt geprezen om zijn snelheid, nauwkeurige voorzetten en onvermoeibare energie op het veld. Vanaf zijn debuut in 2011 heeft hij zich opgewerkt tot een van de meest gerespecteerde verdedigers in het moderne voetbal.

Geboren in L’Hospitalet de Llobregat en nu gevierd als een van de beste linksbacks ooit; Jordi Alba’s voetbaltalent is wereldwijd erkend. Met een plaats op de FC 100 lijst van beste voetballers en hoge waardering voor zijn betrouwbaarheid, is deze Spaanse krachtpatser een sleutelspeler binnen een jong en dynamisch Barça-team.

Zijn samenspel met aanvallers maakt hem een essentiële schakel in de formatie, waarbij zijn bijdragen niet alleen in verdedigend opzicht maar ook in aanvallende acties duidelijk merkbaar zijn.

Top 5 Beste Centrale Middenvelders aller tijden

Het middenveld, vaak het slagveld waar voetbalwedstrijden gewonnen of verloren worden, is thuis voor spelmakers en balveroveraars; ontdek wie de vijf grootmeesters zijn die deze cruciale zone hebben gedomineerd.

Hun namen zijn synoniem met controle, visie en de kunst van het perfecte balbezit.

N’Golo Kanté

N’Golo Kanté overstijgt de verwachtingen als centrale middenvelder met zijn ongeëvenaarde energie en doorzettingsvermogen. Zijn naam zie je vaak terug in discussies over de top 100 beste voetballers aller tijden.

Voor velen is hij de spil waar elk team om draait, altijd klaar om de bal te veroveren en het spel om te draaien. Met zijn Franse roots en Malinese erfgoed brengt Kanté een rijke culturele achtergrond mee naar het veld, wat bijdraagt aan zijn unieke speelstijl.

Kanté wordt gerespecteerd door zowel teamgenoten als tegenstanders voor zijn bescheiden karakter en vaardigheden die elke wedstrijd beïnvloeden. Hij heeft cruciale rollen gespeeld in grote overwinningen, waaronder de WK-finale voor Frankrijk en de Champions League-finale.

Zijn techniek en tactisch inzicht maken hem tot een van de meest impactvolle spelers op het middenveld, erkend door experts wereldwijd.

Joshua Kimmich

Joshua Kimmich eist met recht een plek op in de top 5 van beste centrale middenvelders aller tijden. Zijn spelintelligentie en veelzijdigheid maken hem een onmisbare schakel voor zowel Bayern München als de Duitse nationale ploeg.

Hij staat bekend om zijn precisiepassing, tactisch inzicht, en vermogen om het spel te lezen, vaardigheden die hem niet alleen een plek op de lijst van de top 100 beste voetballers ooit opleveren, maar ook een als rechtsback tussen de statistisch beste spelers van deze eeuw plaatsen.

Als nummer twee op de lijst van grootste winnaars is het duidelijk dat Kimmich zowel op nationaal als internationaal niveau zijn stempel drukt. Hij wordt vaak in één adem genoemd met spelers als Casemiro en Toni Kroos, wat zijn status als topvoetballer onderstreept.

Door zijn consistente prestaties heeft hij zich ontpopt tot een van de toonaangevende figuren in het moderne voetbal, beroemd om zijn vermogen het team te sturen vanuit zowel zijn positie als verdedigende middenvelder als die van aanvallende motor.

Jorginho

Jorginho staat niet alleen bekend om zijn Italiaans-Braziliaanse roots, maar ook om zijn uitzonderlijke talent als centrale middenvelder. Met zijn strategisch inzicht en beheersing van het spel verdient hij zijn vermelding tussen voetballegendes zoals Zinédine Zidane.

Zijn techniek en speelstijl leveren hem een positie op in de lijst van de Association of Football Statisticians (AFS) en ESPN, naast andere iconen uit de voetbalwereld.

Zijn bijdrage aan het spel maakt hem tot een erkend figuur in discussies over de beste voetballers ooit. Jorginho’s vaardigheden en prestaties resulteren in lof van fans en kenners, waardoor hij terecht een plaats inneemt in de top 5 beste centrale middenvelders aller tijden.

Nu we deze kunstenaar op het middenveld hebben besproken, laten we onze aandacht richten op de meesters van de aanval in het volgende segment: de top 5 beste aanvallende middenvelders aller tijden.

Nicolò Barella

Nicolò Barella toont zijn klasse keer op keer als centrale middenvelder bij Inter en in het Italiaanse nationale elftal. Zijn overstap van Cagliari naar de nerazzurri in september 2020 was een slimme zet; hij past naadloos in het strategische spel van coach Antonio Conte.

Met zijn 26 jaar en 175 cm combineert Barella een fijne techniek met een ongekende dynamiek, wat hem niet alleen een topverdediger maakt, maar ook een dreiging in de aanval.

Deze Italiaanse voetballer staat bekend om zijn multifunctionele speelstijl, die hem onmisbaar maakt op het middenveld. Zijn rol als vrije spelmaker wordt door fans en critici geroemd, waardoor hij nu al gezien wordt als een van de beste voetballers uit Italië.

Barella’s toewijding op het veld is altijd duidelijk; hij is de motor die het team draaiende houdt en weet met zijn energieke speelstijl elke wedstrijd invloed te hebben.

Marco Verratti

Marco Verratti maakt indruk op de voetbalwereld met zijn uitzonderlijke talent als centrale middenvelder. Bij Paris Saint-Germain laat hij zien hoe belangrijk hij is voor het team; zijn medespelers, waaronder sterren als Neymar en Mbappé, beschouwen hem als de beste in zijn positie.

De Italiaanse international blinkt uit door zijn unieke spelstijl, die hem een plek oplevert tussen grootheden zoals Paul Pogba en Jordan Henderson.

Zijn technische vaardigheden en vermogen om het spel te lezen leveren niet alleen lof op, maar ook bewondering voor zijn statistische prestaties. Verratti staat bekend om zijn bijdrage aan het succes van PSG en is daarom een niet te missen kracht op het middenveld.

Zijn consistente prestaties hebben hem tot een van de meest gerespecteerde middenvelders van deze eeuw gemaakt.

Top 5 Beste Aanvallende Middenvelders aller tijden

De creatieve geesten op het middenveld, zij zijn de spelmakers die elke aanval kunnen omtoveren tot een doelpunt. Met hun ongeëvenaarde visie en techniek, domineren deze aanvallende middenvelders de ranglijsten en harten van fans over de hele wereld.

Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne schittert op het middenveld en tilt het spel van zijn team naar een hoger niveau. Zijn naam valt vaak als de beste middenvelder ter wereld, en dat is niet voor niets.

Met precisiepasses maakt hij het verschil en laat hij zijn teamgenoten excelleren. Het is deze kwaliteit die hem vergelijkbaar maakt met grootheden zoals Toni Kroos.

De prestaties van De Bruyne spreken voor zich; hij heeft een indrukwekkende lijst van individuele trofeeën op zijn naam staan. Zijn impact is zo groot dat hij wordt erkend als een van de beste spelers van zijn generatie en daarmee verdient hij een plek in de lijst van top 100 beste voetballers ooit.

Als Belgische international domineert hij niet alleen de Belgische velden, maar ook de internationale arena’s waarin hij uitkomt. Verdedigers vrezen zijn vermogen om het spel te lezen en te dicteren, iets wat hem tot een ware maestro in het voetbal maakt.

Bruno Fernandes

Bruno Fernandes heeft zich ontpopt als een ware meester van het middenveld bij Manchester United. Met meer dan 5.748 minuten in 66 wedstrijden toont hij een uithoudingsvermogen en toewijding waar velen alleen maar van kunnen dromen.

Zijn spel is dynamisch, creatief en altijd dreigend voor de tegenstander. Zijn vermogen om het spel te lezen en beslissende passes te geven, maakt hem een vrije spelmaker, gevreesd door defensies over de hele wereld.

Deze Portugese ster staat bekend om zijn wijde spel en aanvallen vanuit de diepte die het middenveld domineren. Fernandes wordt niet alleen beschouwd als een fenomeen in de Portugese competitie, maar ook als een van de beste aanvallende middenvelders die het spel ooit heeft gekend.

Met zijn indrukwekkende prestaties en technische vaardigheden heeft hij een blijvende indruk achtergelaten en verzekert hij zich van een plek tussen de voetballegendes.

Thomas Müller

Thomas Müller staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties als aanvallende middenvelder. Met zijn ongeëvenaarde vaardigheid om het spel te lezen, heeft hij zich onderscheiden als een ware assist-koning in de Bundesliga.

Zijn veertien assists bewijzen dat hij een cruciale spil is binnen het team van Bayern München. Hij beweegt slim, vindt de perfecte ruimtes en zijn passes zijn vaak geniaal.

Zijn veelzijdigheid op het veld maakt hem zo uniek; Müller kan zowel als aanvallende middenvelder als spits uit de voeten. Deze tactische flexibiliteit heeft bijgedragen aan zijn reputatie en plaatsing in de lijst van top 100 beste voetballers aller tijden.

Zijn naam wordt vaak in één adem genoemd met legendes zoals Gerd Müller en verdedigingsvirtuoos Sergio Ramos, wat aantoont hoe hoog hij wordt gewaardeerd in de voetbalwereld.

Phil Foden

Phil Foden schittert als een van de meest talentvolle aanvallende middenvelders in het hedendaagse voetbal. Met zijn bewonderenswaardige 1v1 vaardigheden en het vermogen om wedstrijden te domineren, heeft hij zich snel opgewerkt tot de top van de voetbalwereld.

Zijn prestaties op het veld hebben zelfs Pep Guardiola ertoe gebracht hem te bestempelen als het grootste talent dat hij ooit heeft gezien, wat veel zegt gezien zijn ervaring met wereldklasse spelers.

Foden’s spel toont een indrukwekkende mix van techniek, inzicht en creativiteit, waarmee hij tegenstanders ontregelt en belangrijke doelpunten maakt. Hij is erkend als een sleutelspeler voor zowel zijn club als nationale team, en wordt vaak genoemd onder de top jonge voetballers om in de gaten te houden.

Met elke wedstrijd die hij speelt, bouwt Foden verder aan zijn erfenis als een moderne legende op het middenveld.

Paul Pogba

Paul Pogba schittert als een van de meest spraakmakende aanvallende middenvelders in de voetbalwereld. Zijn vaardigheden en dynamiek op het veld verdienden hem een plek tussen de top 5 beste aanvallende middenvelders aller tijden.

Bij Manchester United werd hij beschouwd als beste speler en trok hij de aandacht van topclubs over de hele wereld. In 2016 was er zelfs speculatie dat hij de beste middenvelder ter wereld was.

Zijn carrière kende zijn ups en downs, maar Pogba bleef zijn potentieel tonen om een van de allerbesten te worden. Legendarische spelers zoals Zinedine Zidane hebben hun vertrouwen uitgesproken dat Pogba zich nog verder kan ontwikkelen.

Dit geloof in zijn groeimogelijkheden maakt hem tot een speler om in de gaten te houden, zelfs tijdens turbulente tijden. Na deze kracht op het middenveld richten we nu onze blik op de kunstenaars langs de zijlijn – de vleugelspelers die het spel verbreden en versnellen.

Top 5 Beste Vleugelspelers aller tijden

De flanken van het veld zijn vaak het toneel van de meest spectaculaire acties en daarom verdient de top 5 beste vleugelspelers een prominente plaats in deze lijst. Deze spelers combineren snelheid, techniek en een oog voor doel als geen ander, waardoor ze onmisbaar zijn voor elke ploeg met ambities.

Sadio Mané

Sadio Mané behoort tot een van de meest dynamische vleugelspelers ter wereld. Met zijn geboorte op 10 april 1992 in Sédhiou, Senegal, heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd.

Hij staat bekend om zijn snelheid, behendigheid en scorend vermogen. Zijn talenten bleven niet onopgemerkt; hij vertegenwoordigde Senegal al op de Olympische Spelen van 2012.

Mané’s voetbalkunsten hebben hem ver gebracht, van de lokale velden in Senegal tot aan de Saudi Pro League waar hij nu schittert voor Al Nassr. Hij is niet alleen prominent op clubniveau, maar ook een sleutelspeler voor het nationale team van Senegal, tevens behorend tot de top vijf van beste topscorers van het land.

Zijn overstap naar Al Nassr markeerde een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan en toont de wereldwijde impact die hij heeft in de voetbalwereld.

Federico Chiesa

Naast Sadio Mané is er een andere speler die de voetbalwereld op zijn kop zet: Federico Chiesa. Deze Italiaanse vleugelspeler maakt grote sprongen sinds zijn overstap van Fiorentina naar Juventus in 2020.

Met een indrukwekkende algemene beoordeling van 84 bij FC 24, verovert Chiesa snel de harten van voetbalfans over de hele wereld. Zijn snelle dribbels en scherpe voorzetten maken hem een geduchte kracht aan de linkerkant van het middenveld.

Chiesa’s talent op het veld heeft hem een plek opgeleverd tussen de top 5 beste vleugelspelers aller tijden, waarbij hij zich voegt bij enkele van de meest legendarische namen in het voetbal.

Zijn vaardigheden en prestaties hebben hem een reputatie bezorgd als een van de opkomende sterren in het Italiaanse voetbal. Fans en experts houden deze speler nauwlettend in de gaten, verwachtend dat hij alleen maar meer zal schitteren in toekomstige wedstrijden.

Raheem Sterling

Raheem Sterling heeft zich ontpopt als een van de beste vleugelspelers in de voetbalwereld. Als rechts- of linksbuiten heeft hij het publiek meerdere keren versteld doen staan, zoals die keer toen hij een hattrick scoorde tegen Atalanta Bergamo.

Zijn overstap naar Chelsea markeert een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, waarbij hij zijn vaardigheden in de Premier League blijft vertonen.

Met een indrukwekkend record in het seizoen 2018/2019, waarbij Sterling hoog op de topscorersranglijsten voor zowel de Premier League als de Champions League stond, toont hij aan een speler met veel potentieel te zijn.

Zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid dwingen tegenstanders steeds weer om hun strategieën aan te passen. De verwachtingen voor Sterling blijven hoog, terwijl we ons verplaatsen naar de volgende categorie: de beste aanvallers aller tijden.

Serge Gnabry

Naadloos overgaand van Sterling’s flitsende snelheid naar de technische finesse van Serge Gnabry, zie je waarom deze Duitse vleugelspeler een plek verdient tussen voetbalgrootheden.

Sinds zijn entree bij Bayern München in 2017 heeft Gnabry zich ontpopt als een dynamische kracht op het veld. Met een neus voor doelpunten en een arsenaal aan behendige dribbels is hij een nachtmerrie voor elke verdediger.

Zijn opkomst tot een van de markantste voetbaltalenten werd in 2020 bevestigd, toen hij uitgroeide tot een top aanvallende middenvelder. Gnabry brengt die perfecte mix van snelheid, techniek en doelgerichtheid mee die je verwacht van een speler in de top 5 beste vleugelspelers.

Met zo’n reputatie is het geen verrassing dat liefhebbers hem opzoeken naast namen als Robert Lewandowski en Kylian Mbappé in lijsten met de beste voetballers. Zijn carrière bij Bayern en de Duitse nationale ploeg getuigt van zijn status als een van de meest spannende spelers om naar te kijken.

Vinícius Júnior

Vinícius Júnior maakt furore op het voetbalveld en zijn talent is onmiskenbaar. In 2017 schitterde hij als beste linker vleugelspeler bij de prestigieuze Copa São Paulo de Futebol Júnior.

Zijn capaciteiten bleven niet onopgemerkt, want datzelfde jaar kreeg hij nogmaals erkenning als de beste speler op het CONMEBOL Campeonato Sulamericano U-17. Met zulke prestaties op jonge leeftijd, laat Vinícius zien dat hij een ster in de dop is.

Deze Braziliaanse sensatie heeft toegegeven voor grote uitdagingen te hebben gestaan tegen moeilijke tegenstanders. Desondanks weet hij zich keer op keer te bewijzen en is hij uitgegroeid tot de meest waardevolle voetballer ter wereld, met een indrukwekkende geschatte transferwaarde van 166,4 miljoen euro.

Zijn vaardigheden op het veld en vermogen om wedstrijden te beïnvloeden maken hem een niet te missen talent in elke top 100 lijst van voetballers.

Top 5 Beste Aanvallers aller tijden

Ontdek de meest legendarische figuren die het voetbalveld ooit hebben betreden, genieën in het creëren en afronden van kansen. Hun naam alleen al doet stadions wereldwijd zinderen; deze aanvallers hebben de kunst van het scoren tot een ongekend niveau getild.

Lionel Messi

Lionel Messi domineert de voetbalwereld met een recordaantal van 7 Ballon d’Or awards. Zijn uitzonderlijke talent leidde tot het breken van het Guinness World Record met een ongekende 91 doelpunten in één kalenderjaar voor zowel club als land.

Met deze prestatie bewijst hij keer op keer waarom hij in discussies over de beste voetballer ter wereld thuishoort.

Met 129 doelpunten blijft Messi ook een onmiskenbare kracht in de UEFA Champions League, waar hij de tweede plek inneemt op de all-time topscorer lijst. Ondanks wat critici zoals Ruud Gullit mogen zeggen, is zijn invloed op het spel onbetwistbaar en blijft zijn naam synoniem staan voor voetbalexcellentie.

Fans over de hele wereld bewonderen zijn vaardigheden en velen in Argentinië en ver daarbuiten beschouwen hem als een nationale held.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo schittert op de lijst van grootste aanvallers en laat zijn voetbalgenie zien met elke dribbel, pass en onvergetelijke doelpunt. Hij wordt in vele ranglijsten bejubeld, van de top 50 tot de top 100 beste voetballers aller tijden, en hij heeft duidelijk gemaakt dat zijn ambitie is om als de beste ooit herinnerd te worden.

Zijn naam roept discussie op: sommigen plaatsen hem niet in hun top 10, terwijl anderen hem juist op een voetstuk zetten.

Ondertussen hebben zijn prestaties door de jaren heen geen ruimte voor twijfel gelaten over zijn talent en vastberadenheid. Met een carrière vol trofeeën, persoonlijke prijzen en adembenemende records blijft Ronaldo’s legende groeien.

Zijn aanwezigheid op het veld is een masterclass in techniek en fysieke kracht, die jonge spelers inspireert om hun dromen te volgen. U kijkt misschien naar Ronaldo en vraagt zich af: wie kan deze levende legende opvolgen? Dit brengt ons bij de volgende categorie van ongeëvenaarde talenten: de beste spitsen aller tijden.

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé is niet zomaar een voetballer. Hij betrad het voetbalpodium op jonge leeftijd en maakte meteen indruk met zijn snelheid en scoringsvermogen. Hij heeft de grenzen van wat mogelijk is voor een tiener in de sport verlegd.

Zijn prestaties overtreffen zelfs die van voetballegendes als Messi en Ronaldo op dezelfde leeftijd. Deze Franse aanvaller is namelijk sneller dan sprintlegende Usain Bolt, wat hem op het veld bijna ongrijpbaar maakt.

Zijn bekroning tot winnaar van de Kopa Trophy, een onderscheiding voor de beste tienervoetballer, was geen toevalstreffer. Ook het record van vier doelpunten in één Ligue 1-wedstrijd, iets wat in 45 jaar niemand anders lukte, staat op zijn naam.

Dat alles terwijl zijn held Cristiano Ronaldo toekeek. Antoine Griezmann mag dan wel Messi boven Mbappé verkiezen, maar Kylian’s talent en potentieel hebben hem al een plaats tussen de beste aanvallers aller tijden bezorgd.

Hij blijft voetbalfans wereldwijd inspireren met elke beweging die hij op het veld maakt.

Mohamed Salah

Mohamed Salah heeft de voetbalwereld stormenderhand veroverd en zichzelf onmiskenbaar op de kaart gezet als Liverpool’s top all-time scorer in de Premier League. Zijn prestaties op het veld zijn verbijsterend; hij brak het record door sneller dan enige andere speler in de clubgeschiedenis 100 top-flight doelpunten te behalen.

Dat maakt hem niet alleen een fenomeen in Engeland, maar erkent ook zijn status als een van de toonaangevende aanvallers wereldwijd.

Salah’s vaardigheden zijn veelzijdig en dodelijk, zijn snelheid en precisie maken hem een nachtmerrie voor verdedigingen. De erkenning is breed, getuige de eer die de spelersvakbond hem toebracht door hem uit te roepen tot beste speler van het seizoen in de Premier League.

Buiten het veld staat hij bekend om zijn loyaliteit aan Liverpool, een club waar hij hoopt nog vele jaren successen mee te vieren. Zijn impact strekt zich uit verder dan het voetbalveld, met figuren als John Oliver die hem prijzen niet alleen als een topvoetballer, maar ook als een buitengewoon mens.

Neymar

Van de snelheid en precisie van Mohamed Salah schakelen we over naar een ander icoon van het moderne voetbal: Neymar. Deze Braziliaanse superster heeft meermaals bewezen waarom hij tot de top 5 beste aanvallers aller tijden behoort.

Zijn onbetwiste techniek, inventiviteit en neus voor doelpunten hebben hem talloze prijzen opgeleverd. Neymars naam schittert naast die van de grootste voetballegendes, en zijn prestaties in zowel de Braziliaanse competitie als op internationaal niveau zijn ronduit indrukwekkend.

Jouw bewondering voor deze speler is terecht, gezien zijn titel als beste voetballer van Zuid-Amerika in 2011 en 2012 en zijn reputatie als topscorer. Met een palmares dat niet alleen records in de Braziliaanse competitie omvat maar ook internationale erkenning, staat Neymar symbool voor voetbalexcellentie.

Zijn impact op het veld maakt hem een centrale figuur in de discussie over de beste voetballers van onze tijd en zorgt ervoor dat hij een verdiende plaats inneemt op lijsten met bekende namen uit de voetbalwereld.

Top 5 Beste Spitsen aller tijden

Laten we eens kijken naar de top 5 beste spitsen aller tijden, inclusief namen als Robert Lewandowski, Erling Haaland en Karim Benzema. Deze spelers hebben zich bewezen als doelpuntenmakers van wereldklasse en hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis van het voetbal.

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski maakt deel uit van de top 5 beste spitsen aller tijden in de ultieme lijst van de top 100 beste voetballers ooit. Hij staat bekend als een van ‘s werelds beste spitsen en heeft indrukwekkende prestaties neergezet bij Bayern München en FC Barcelona.

Lewandowski heeft diverse individuele prijzen in de wacht gesleept en wordt geroemd om zijn doelpuntenproductie en klinische afwerking. Hij is een veelbesproken naam in discussies over de beste voetballers aller tijden en wordt hoog gewaardeerd in de voetbalwereld vanwege zijn leiderschap en vermogen om het spel te domineren als een topanvaller in de geschiedenis van het voetbal.

Zijn impact op het voetbal heeft hem een plek gegeven in deze prestigieuze lijst.

Lewandowski wordt geprezen om zijn vermogen om doelpunten te maken en heeft een belangrijke positie verworven als een van de grootste aanvallers in het moderne voetbal. Met een indrukwekkend trackrecord van doelpunten en consistente prestaties, wordt Lewandowski beschouwd als een legende op het voetbalveld.

Erling Haaland

Erling Haaland wordt beschouwd als een van de beste voetballers volgens EA Sports FC24, met een score van 91. Hij staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties, waaronder het scoren van vijf doelpunten in een enkele Champions League-wedstrijd.

Haaland wordt bestempeld als de duurste speler ter wereld door het Zwitserse onderzoeksbureau CIES en staat hoog op de lijst van beste Champions League-spitsen aller tijden. Zijn indrukwekkende records en vroege succes maken hem een ​​van de meest opvallende spelers in het internationale voetbal en cementeren zijn positie als een toekomstige grootheid in de sport.

Karim Benzema

Karim Benzema wordt beschouwd als een van de beste spitsen aller tijden, mede vanwege zijn indrukwekkende doelpuntengarantie bij Real Madrid. Hij staat bekend om zijn complete spel als nummer 9, wat hem onderscheidt van andere spitsen.

Momenteel is hij aanvaller en aanvoerder voor Al-Ittihad in de Saudi Pro League, waar hij blijft schitteren met zijn doelpunten. Als Franse spits heeft hij bewezen een van de besten in zijn positie te zijn en heeft zelfs belangrijke wedstrijden beslist met zijn doelpunten.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku wordt beschouwd als een van de beste spitsen ter wereld en heeft zelf verklaard dat hij tot de top vijf behoort. Hij heeft zijn indrukwekkende doelpuntentotaal voor de nationale ploeg laten zien en wordt vergeleken met grootheden zoals Cristiano Ronaldo.

Hoewel hij wordt geprezen om zijn vaardigheden, zijn er ook kritieken op zijn prestaties, waarbij wordt opgemerkt dat hij soms inconsistent kan zijn. Geboren in Antwerpen, heeft Lukaku een opmerkelijke opgang in de voetbalwereld doorgemaakt.

Zijn talent en vermogen om belangrijke doelpunten te maken, maken hem tot een zeer gewaardeerde voetballer.

Harry Kane

Harry Kane is een Engelse voetballer die bekend staat als een centrale aanvaller (spits). Hij heeft zijn reputatie verdiend als een van de beste spitsen ter wereld door meerdere belangrijke doelpunten te scoren.

Met meer dan 200 doelpunten in de Premier League behoort hij tot de top spelers met de meeste doelpunten in de competitie. Kane heeft een cruciale rol gespeeld in de successen van zijn team, Tottenham Hotspur, en heeft indruk gemaakt in internationale wedstrijden.

Zijn ambitie om de beste voetballer ter wereld te worden drijft hem en hij streeft naar het bereiken van deze doelen. Geprezen om zijn doelgerichtheid en technische vaardigheden, wordt hij beschouwd als een van de meest indrukwekkende spelers in de voetbalwereld.

Top 5 Beste Coaches aller tijden

– Thomas Tuchel, Pep Guardiola, Roberto Mancini, Jürgen Klopp en Antonio Conte worden beschouwd als enkele van de beste coaches in de voetbalgeschiedenis. Hun strategieën en leiderschap hebben hen geholpen om succesvolle teams te vormen en diverse titels te winnen.

Thomas Tuchel

Thomas Tuchel, een voormalige profvoetballer en huidige voetbaltrainer, werd in maart 2023 benoemd tot hoofdtrainer van een voetbalclub. Zijn trackrecord omvat verschillende successen, waaronder het winnen van de Champions League.

De Duitse coach wordt geassocieerd met de top 5 beste coaches aller tijden en heeft zijn debuut gemaakt als trainer bij Bayern München. Tuchel’s betrokkenheid bij de ultieme lijst van top 100 beste voetballers ooit benadrukt zijn impact op het moderne voetbal.

Pep Guardiola

Pep Guardiola, de huidige manager van Manchester City, is een van de meest succesvolle voetbaltrainers aller tijden. Met in totaal vier FIFA Club World Cup-overwinningen bij FC Barcelona, Bayern München en Manchester City, heeft Guardiola een record gevestigd.

Zijn triomfen als trainer van zowel FC Barcelona als Manchester City in de Champions League hebben hem op de kaart gezet als een legendarische coach. Hij wordt hoog aangeschreven voor zijn rol in de geschiedenis van FC Barcelona en staat momenteel op de vijfde plaats in de gerenommeerde lijst van beste voetbaltrainers.

Met verschillende cluboverwinningen en zijn impact bij toonaangevende teams, heeft Pep Guardiola zijn sporen verdiend als een van de meest invloedrijke coaches in het moderne voetbal.

Roberto Mancini

Roberto Mancini is een Italiaanse voetballegende en een van de beste coaches aller tijden. Hij leidde Italië naar de Europese titel in 2021 en staat nu aan het roer van het nationale team van Saudi-Arabië.

Met een indrukwekkende staat van dienst is hij een prominente figuur in de voetbalwereld en wordt hij geassocieerd met de top 5 beste coaches aller tijden in relatie tot de ultieme lijst van de top 100 beste voetballers ooit.

Jürgen Klopp

Jürgen Klopp, de manager van de Engelse Premier League club Liverpool, staat bekend als een van de beste voetbaltrainers aller tijden. Hij wordt geprezen om zijn charisma, humor en leiderschap.

Bundesliga-spelers hebben hem uitgeroepen tot de beste coach ter wereld, waarmee hij collega’s als Josep Guardiola en Mauricio Pochettino heeft overtroffen. Klopp wordt vaak genoemd in verband met de top 5 beste coaches aller tijden en heeft de titel van beste trainer ter wereld gewonnen.

Antonio Conte

Antonio Conte was een voormalig Italiaanse professionele voetballer en een zeer succesvolle voetbalmanager. Hij heeft vijf keer het Italiaans landskampioenschap gewonnen met Juventus en wordt geassocieerd met de top 5 beste coaches aller tijden.

Gedurende zijn carrière heeft hij ruim zes seizoenen gespeeld voor Lecce en ruim twaalf seizoenen voor Juventus. Zijn indrukwekkende prestaties op het veld en als coach hebben hem gevestigd als een vooraanstaande figuur in de voetbalwereld.

Conclusie

Na het bekijken van deze top 100 lijst, kun je aan de slag om meer te leren over deze geweldige voetballers. Implementeer de strategieën van de beste spelers in je eigen spel. Hoe ga je jouw vaardigheden verbeteren? Waar ga je beginnen met je training? Welke impact zullen deze nieuwe lessen hebben op jouw voetbalcarrière? Vergeet niet, blijf altijd op zoek naar nieuwe manieren om jezelf te verbeteren!

Veelgestelde Vragen

1. Wie zijn enkele van de beste voetballers die ooit hebben gespeeld?

Onder de top 100 beste voetballers ooit vind je beroemde namen zoals Marco van Basten, Frenkie de Jong en Luis Suárez. Deze spelers staan bekend om hun ongelooflijke vaardigheden op het veld.

2. Zijn er huidige spelers opgenomen in de lijst van beste voetballers?

Ja, de lijst bevat zowel legendarische als huidige topspelers zoals Dušan Tadić van Ajax en Emiliano Martínez. Hun recente prestaties laten zien dat ze bij de allerbesten horen.

3. Hoe worden spelers gekozen voor de top 100 voetballerslijst?

Spelers worden gekozen voor hun technische vaardigheden, impact op wedstrijden, en bijdrage aan teamsucces. Het is een zorgvuldige beoordeling die kijkt naar carrières in competities zoals Serie A of voor landen als België en Denemarken.

4. Kunnen we informatie over deze spelers vinden op Wikipedia?

Zeker! Wikipedia is een geweldige bron met Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk Delen-licenties, waardoor je over elk van deze spelers betrouwbare details kunt vinden.

5. Zijn er verdedigers of keepers in de lijst van beste voetballers?

Absoluut, de lijst omvat alle posities op het veld, van keepers zoals Marc-André ter Stegen tot verdedigers als Vincent Kompany en Thiago Silva.

6. Hoe vaak wordt de lijst van beste voetballers bijgewerkt?

De lijst wordt regelmatig bijgewerkt om rekening te houden met nieuwe talenten en recente prestaties van spelers bij clubs zoals Internazionale of nationale teams als Wales en Portugal.

Foto van Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *