In dit artikel

(empty_image_alt}

Romantische liedjes top 100 om te beluisteren met je geliefde

In dit artikel

Top 10 meest romantische nummers aller tijden

Duik samen met je geliefde in de wereld van liefde en passie met deze onvergetelijke top 10 romantische nummers die door de jaren heen harten hebben veroverd. Laat elk akkoord en elke melodie de soundtrack vormen van jullie eigen liefdesverhaal.

https://www.youtube.com/watch?v=u5YR8Bxdo4E

Louis Armstrong – La Vie en Rose (1950)

Laat Louis Armstrong je meevoeren met zijn betoverende trompet en rauwe, warme stem in “La Vie en Rose“. Deze klassieker, oorspronkelijk van Edith Piaf, kreeg in 1950 een onvergetelijke draai door Armstrong.

Beeld je een zwoele avond voor twee in, verlicht door kaarslicht en gevuld met de lieflijke klanken van deze tijdloze melodie. De manier waarop Louis dit romantische nummer vertolkt, heeft wereldwijd harten veroverd en staat bekend als een van zijn best beoordeelde opnames.

Ervaar hoe “La Vie en Rose” je meeneemt naar een plek waar de rest van de wereld even niet bestaat. Alleen jij, je geliefde en de muziek die spreekt van liefde die alles overstijgt.

Met elke noot versterkt Armstrong het sentiment dat liefde inderdaad door een roze bril bekeken de mooiste is. Zijn versie ademt romantiek en is de perfecte soundtrack voor die speciale avonden waarop alleen de liefde telt.

Etta James – At Last (1960)

Etta James zette de wereld van rhythm-and-blues op zijn kop met haar doorbraaknummer “At Last”. Na haar debuut in 1960, raakte dit nummer de harten van luisteraars overal en werd het een tijdloze klassieker.

Haar stem weergalmt met een kracht en schoonheid die je meeneemt op een reis van diepgaande emotie en pure romantiek. Het is geen wonder dat “At Last” thuishoort in de top 10 meest romantische popliedjes aller tijden.

Uitgebracht op 15 november als de derde single van haar album, biedt “At Last” je dat perfecte moment van liefdesvervulling waar zoveel popartiesten naar streven maar zelden bereiken.

Luister naar Etta’s onvergetelijke melodieën en laat je meevoeren op de noten van dit onsterfelijke liefdeslied. Met “At Last” creëer je een onvergetelijke romantische avond, eentje die de kracht heeft om elke keer weer dat speciale gevoel op te roepen.

Nat King Cole – L-O-V-E (1964)

Stel je voor, zachte jazzklanken vullen de kamer terwijl jij en je geliefde dichter bij elkaar komen. Met “L-O-V-E” brengt Nat King Cole dat onmiskenbare gevoel van romantiek in elke noot.

Dit lied, geschreven door Milt Gabler en Bert Kaempfert, is een tijdloze ode aan de liefde en neemt terecht een ereplaats in binnen de meest romantische nummers aller tijden. Cole’s fluwelen stem en beheersing van de piano maakten hem tot een icoon in de wereld van de romantische muziek.

Zet “L-O-V-E” op en laat Cole’s klassieker de soundtrack zijn van jouw intieme momenten. Dit nummer is niet alleen perfect voor een avond samen, maar ook een prachtige toevoeging aan jouw persoonlijke romantische liedjes top 100 afspeellijst.

Met deze jazzklassieker uit 1964 haal je die magische sfeer in huis waarbij elke letter van het woord ‘love’ tot leven komt.

The Beatles – And I Love Her (1964)

De ballade “And I Love Her” bezit een tijdloze charme die nog steeds harten doet smelten. Geschreven door het legendarische duo Lennon-McCartney, schittert het nummer op het album en in de film ‘A Hard Day’s Night’.

Paul McCartney neemt hier de leiding met zijn zang, en laat een ontroerende indruk achter die je doet herinneren waarom dit nummer wordt beschouwd als een van de mooiste lovesongs van John Lennon.

Met het zachte tokkelen van de gitaar en de intieme sfeer die het creëert, heeft “And I Love Her” een vaste plek veroverd onder de klassiekers van de populaire muziek. De subtiele melodieën en harmonieën weven samen een verhaal over liefde en toewijding dat zelfs vandaag de dag nog resonantie vindt.

Laat je meevoeren door deze iconische melodie van The Beatles, een band die niet alleen rockmuziek, maar ook de liefde heeft getransformeerd.

Bee Gees – How Deep Is Your Love (1977)

Duik in de fluweelzachte harmonieën van “How Deep Is Your Love” van de Bee Gees, een klassieker die je hart sneller doet kloppen. Dit nummer, ontsproten aan de creatieve geesten van de broers Gibb, brak wereldwijd records en werd een onmiskenbaar symbool van de disco-romantiek uit de jaren ’70.

Met hun intieme teksten en zwevende melodieën creëerden de Bee Gees een liefdeslied dat generaties lang zou resoneren.

De Bee Gees toonden met dit nummer hun meesterschap in de popmuziek en lieten het schitteren op de soundtrack van “Saturday Night Fever”. Hun talent straalde zo fel dat “How Deep Is Your Love” niet alleen in de hitlijsten klom, maar ook een plekje in de harten van muziekliefhebbers veroverde.

Het succes was zo overweldigend dat het lied zelfs andere discohits overstijgde. Sta klaar om verliefd te worden op het volgende nummer uit onze top 100 romantische songs.

Julien Clerc – Ma Préférence (1978)

Luister naar ‘Ma Préférence‘ van Julien Clerc en voel de romantiek in de lucht hangen. Dit liedje, uitgebracht in 1978, raakt nog steeds de harten van luisteraars over de hele wereld.

Met zijn zachte melodie en hartverwarmende lyrics is het een serenade voor de liefde die je niet wilt missen. De Franse ster, bekend om zijn prachtige chansons, heeft met dit nummer een tijdloze ode aan de liefde gecreëerd.

Geef je over aan de charme van ‘Ma Préférence’ en laat je meevoeren door de gevoelige stem van Julien Clerc. Het lied, opgedragen aan zijn toenmalige vriendin, actrice Sylvie Herry, beter bekend als Miou-Miou, bewijst waarom liefdesliedjes nooit uit de mode raken.

Geniet van dit iconische werk dat decennia na de release nog steeds mensen samenbrengt en wordt gezien als een van zijn meest geliefde nummers.

Diana Ross & Lionel Richie – Endless Love (1981)

Van de sfeervolle tonen van “Ma Préférence” glijden we naadloos over in de hartverwarmende harmonieën van “Endless Love”. Dit iconische duet van Diana Ross en Lionel Richie staat bekend als het beste aller tijden en heeft zijn plek in de romantische muziekgeschiedenis meer dan verdiend.

Beeld je de magie in die uitstraalt van het samensmelten van deze unieke stemmen, een moment dat voor eeuwig lijkt te duren.

De zoete melodieën en oprechte teksten maken “Endless Love” tot een onmisbaar nummer op elke liefdesplaylist. Het is groots geworden door zowel de betoverende stem van Diana Ross als het talent van Lionel Richie als songwriter.

Dit meesterwerk, afkomstig van het album Why Do Fools Fall in Love, wordt vaak gekozen door geliefden wereldwijd en is daarmee een tijdloze klassieker die harten doet samenkomen.

Sade – By Your Side (2000)

Sade – By Your Side” neemt je mee op een muzikale reis vol toewijding en steun. Het lied, deskundig geschreven door Sade Adu en met zorg geproduceerd door haar en Mike Pela, raakt het hart met zijn warme melodieën.

De stem van Sade weeft zich zachtjes door de lyriek heen, belovend altijd aan je zijde te staan, in goede en slechte tijden.

Het heeft een Grammy-nominatie voor Best Female Pop Vocal Performance in 2002 verdiend en is niet zonder reden uitgegroeid tot een klassieker onder liefhebbers van romantische muziek.

Fans wachtten lang op het album ‘Lovers Rock’ waarop dit nummer verscheen, wat de impact ervan alleen maar sterker maakte. Zet dit nummer op en laat de liefdevolle klanken van Sade een sfeer van intimiteit en verbondenheid creëren.

Met de zoete klanken van “By Your Side” nog in gedachten, laten we verder gaan naar een modernere hit van John Legend die liefde even vlekkeloos bezingt.

John Legend – All Of Me (2013)

Na het tedere “By Your Side” van Sade, brengt “All Of Me” van John Legend de romantiek naar een nieuw hoogtepunt. Dit nummer uit 2013 heeft zich genesteld in de harten van luisteraars over de hele wereld en is onmiskenbaar een moderne klassieker.

Zijn piano ballade spreekt over onvoorwaardelijke liefde en perfecte imperfecties, resoneren bij koppels die elkaars gebreken omarmen. Met “All Of Me” schreef Legend Top 40-geschiedenis door de iconische 1000-puntengrens te doorbreken.

Deze Valentijns-hit, afkomstig van het album ‘Love in the Future’, hoort thuis in elk romantisch repertoire en staat niet voor niets op de eerste plaats in de Ceremonie Muziek Top 10.

Je voelt de oprechtheid van elke noot als je met je geliefde naar dit meeslepende lied luistert. Zijn echo’s in de wereld van r&b en moderne popmuziek verklaren waarom dit nummer zo geliefd is tijdens speciale momenten samen, zoals huwelijksceremonies of gewoon een avondje knus thuis.

Ed Sheeran – Thinking Out Loud (2014)

Van de soulvolle diepgang van “All Of Me” springen we naar de onweerstaanbare charme van Ed Sheeran met “Thinking Out Loud”. Dit nummer trok wereldwijd aandacht en werd snel een favoriet op bruiloften en romantische avonden.

Het hartverwarmende liefdeslied, geschreven door Sheeran samen met Amy Wadge, zit vol zoete beloftes en tijdloze toewijding. Zijn warme stem en de eenvoudige, maar treffende akoestische melodieën raken recht in het hart.

“Thinking Out Loud” brak records door 95 weken in de Nederlandse hitlijsten te staan, een bewijs van zijn blijvende impact. Fans hebben zich rond dit nummer verzameld om speciale momenten met hun geliefden te vieren.

Sheeran’s talent voor het schrijven van romantische muziek is onmiskenbaar, aangezien hij ook met ” Perfect ” hoge ogen gooide. Dit lied bevestigt zijn reputatie als de stem van hedendaagse romantiek en blijft een hoogtepunt in elke verzameling van liefdesliederijen.

Samenvatting

 • De top 100 romantische liedjes bevatten klassiekers en moderne hits die elk bijzonder moment kunnen verrijken.
 • Artiesten zoals Louis Armstrong, Etta James, The Beatles, Bee Gees en Ed Sheeran hebben tijdloze liefdesliedjes gecreëerd die nog steeds populair zijn.
 • Muziek is een universele taal die gevoelens kan uiten, herinneringen kan oproepen en geliefden dichter bij elkaar kan brengen.
 • Romantische liedjes zijn perfect voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, maar ook voor intieme avonden thuis.
 • Een gepersonaliseerde afspeellijst met favoriete liefdesliedjes kan de band tussen partners versterken en zorgen voor onvergetelijke momenten.

Selectie van de mooiste love songs allertijden

Duik in de wereld van de meest iconische liefdesliedjes die door de decennia heen harten hebben veroverd. Namen als Barry White en Terence Charles White staan bekend om hun zwoele stemmen en nummers die de essentie van romantiek vangen.

Hun muziek is tijdloos en blijft generaties lang liefhebbers inspireren. Liefdesliedjes zoals “You’re My World” van Cilla Black en “Let Your Love Flow” van de Bellamy Brothers bieden een perfecte soundtrack voor die intieme momenten samen.

Klassiekers van Motown-groep The Temptations, met hits zoals “My Girl”, verankeren zich diep in de ziel. Progrock bands als Genesis en popiconen als Michael Jackson hebben ook tracks geproduceerd die de liefde bezingen in al haar facetten.

Nummers als “Perfect” van Ed Sheeran en “Zij Gelooft in Mij” van André Hazes zijn moderne klassiekers geworden die je raken met elke noot. Luister naar deze songs en voel hoe elke melodie een liefdesverhaal vertelt dat persoonlijk resoneert.

Een man en vrouw dansen in een romantische tuin onder de sterren.

Romantische liedjes voor de bruiloft

Het kiezen van de perfecte muziek kan jullie trouwdag nog onvergetelijker maken. Muziek raakt het hart en brengt herinneringen tot leven, zeker tijdens zo’n speciale dag.

 • “Perfect” van Ed Sheeran creëert een sfeer vol liefde en toewijding, ideaal voor de eerste dans.
 • André Hazes zijn “Zij Gelooft in Mij” spreekt diep over trouw en hartstocht, een keuze die resonateert bij velen.
 • Voor een gevoel van nationale trots past “Alles is Liefde” van Bløf mooi bij het ja-woord of als afsluiter.
 • Het emotionele “Have I Told You Lately” van Van Morrison weerspiegelt intieme genegenheid tussen partners.
 • Met Queen’s “You’re My Best Friend” vieren koppels hun vriendschap en liefde op een swingende manier.
 • Sade’s zwoele stem in “By Your Side” belooft steun en toeverlaat voor elke fase in het huwelijk.
 • De soulvolle klanken van Percy Sledge’s “When a Man Loves a Woman” benadrukken de diepte van mannenliefde.
 • John Legends hit “All Of Me” verkent de volledige acceptatie tussen twee geliefden, perfect voor een romantisch moment.
 • Klassiek ontmoet romantiek met Ray Charles’ versie van “Come Rain or Come Shine”, waarmee je vastberadenheid uitdrukt om samen elk weer te trotseren.
 • Guus Meeuwis geeft met “Proosten” een luchtig feestelijk tintje aan jullie viering, ideaal voor dansen of toasten.

Ontdek de volledige Romantische liedjes top 100

Duik dieper in de wereld van romantische muziek met onze Romantische liedjes top 100. Deze lijst staat vol met hartverwarmende tracks die elke liefdesmoment specialer maken. Je vindt er klassiekers tussen zoals ‘I’m Not in Love’ door The Hollies en moderne hits als ‘Perfect’ van Ed Sheeran.

Of je nu een lange autorit voor de boeg hebt of een rustige avond thuis, deze verzameling zorgt voor de perfecte achtergrondmuziek. Artiesten zoals Janis Ian en Snowy White brengen met hun tijdloze geluiden een ode aan de liefde.

Met een mix van genres, van soulvolle ballads tot aanstekelijke popnummers, vertegenwoordigt deze playlist liefde in al haar facetten. Of je nu valt voor de rauwe emotie van ‘Zij Gelooft in Mij’ van André Hazes of de subtiele intimiteit van Maroon 5’s nummers, er is iets voor elke smaak.

En vergeet niet de romantische klanken van Kayak of de passievolle stem van Gerard Joling te ontdekken die ook hun plek in deze top 100 hebben verdiend. Zet je schrap voor een vloedgolf aan emoties terwijl je samen met je geliefde luistert naar deze memorabele liefdesliedjes.

Conclusie

Muziek verbindt en romantische liedjes raken het hart. Elk nummer in de top 100 vertelt een eigen liefdesverhaal, geschikt voor elk moment samen. Vraag jezelf af welke melodieën jullie liefde het best weerspiegelen en zet ze op jullie persoonlijke afspeellijst.

Met klassiekers en hedendaagse hits is er voor ieder paar wat wils. Voel de liefde groeien terwijl jullie naar jullie favoriete tracks luisteren. Laat de muziek spreken en creëer onvergetelijke momenten met die speciale persoon aan je zijde.

Veelgestelde Vragen

1. Welke romantische liedjes staan in de top 100 om te luisteren met je geliefde?

In de top 100 van romantische liedjes vind je klassiekers zoals “Perfect” van Ed Sheeran, “Zij Gelooft in Mij” van André Hazes en “Alles is Liefde” van Blof. Deze liedjes staan bekend om hun liefdevolle inhoud en melodieën die harten raken.

2. Kunnen oudere artiesten zoals The Beatles gevonden worden in de romantische top 100?

Ja, je kunt zeker tijdloze nummers van groepen zoals The Beatles vinden in de lijst. Hun muziek, die nog steeds veel liefhebbers raakt, laat zien dat romantische liedjes uit elke tijd komen.

3. Zijn er moderne artiesten opgenomen in de lijst met romantische liedjes?

Absoluut! Naast artiesten uit het verleden vind je ook hedendaagse namen zoals Justin Bieber en Calvin Harris in de romantische top 100 die met hun moderne sound bijdragen aan de sfeer van liefde.

4. Waar kan ik de romantische liedjes top 100 vinden om te beluisteren?

Je kunt deze prachtige verzameling van romantische muziek vinden op verschillende websites waar ze lijsten met inhoud speciaal voor verliefde stellen samenstellen.

5. Zijn er romantische liedjes die verschillende muziekgenres vertegenwoordigen?

Zeker weten! In de top 100 vind je een diversiteit aan muziekstijlen. Van het discogenre tot aan ballades en popnummers, elk genre heeft zijn eigen charmante liefdesliedjes te bieden.

Foto van Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *