Rijksoverheid

Job Alert!

Afdelingshoofd Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS)


Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zoekt een Afdelingshoofd Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS).

De Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS) bestaat nu vijf jaar. Na een periode van ‘bouwen’, is het nu nodig de werkwijze verder te bestendigen en versterken, waardoor meer en meer partners en partijen de ESS producten en werkwijze kunnen toepassen. Hierbij komt de nadruk steeds meer op preventie en het versterken van weerbaarheid (‘de voorkant’) te liggen en steeds minder op ad-hoc activiteiten.

Wat zou jij als afdelingshoofd ESS de komende jaren o.a.gaan doen?
• Verdere uitbouw van strategische netwerken bij zowel bij gemeenten, (migranten)gemeenschappen als professionals om als katalysator te dienen voor de werkwijze van ESS. De klankbordgroepen, leernetwerken, kennisnetwerken, expertpools zijn daar goede voorbeelden van;
• Netwerkopbouw gekoppeld aan expertise opbouw, de vraagstukken van de netwerken strategisch verbinden aan de agenda van S&I, SZW, VWS en andere departementen;
• Stevige (online) inhoudelijke profilering via communicatie gerelateerd aan kennis, expertise en agendering (intern en extern);
• Een effectieve organisatie-inrichting, optimaal ondersteunend aan de primaire processen; goede structuren, processen en kaders ten behoeve van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening;
• Een financieel gezonde en toekomstbestendige afdeling;
• Voortdurend de flexibiliteit, aanpassingsvermogen en slagkracht van de afdeling stimuleren, in de wetenschap dat verandering een constante is.

Geïnteresseerd? Het Ministerie zoekt iemand die o.a.:
- Met empathie leiding kan geven aan een diverse club bevlogen medewerkers: die benaderbaar/toegankelijk is, effectief kan omgaan met de complexe thema’s waar ESS aan werkt, en daarbij niet bang is om grenzen te stellen of door te pakken waar nodig;
- Ervaring en sensitiviteit heeft met werken met een divers team en rust en stabiliteit weet te brengen in een werkveld dat inherent hectisch is;
- Ervaring heeft in leidinggeven (bij ESS via 4 coördinatoren) en organisatie-aansturing, professionalisering en koersvastheid goed weet te combineren.
Klik voor de volledige vacature hier

Is deze vacature via het netwerk van De Kleurrijke Top 100 onder jouw aandacht gekomen? Zet dan bij het solliciteren #DKT100 in je sollicitatiebrief. Heel veel succes namens Team Kleurrijk!

Jurist


De Kiesraad zoekt een jurist.

De Kiesraad is op zoek naar een jurist die het cluster Juridische Zaken een jaar komt versterken. Deze jurist zal onder meer betrokken zijn bij de juridische en organisatorische voorbereiding van de Tweede Kamerverkiezing van maart 2021. Reageren op de vacature kan tot 11 augustus.

De werkzaamheden van de jurist hebben o.a. betrekking op de kandidaatstelling door politieke partijen en de voorbereiding van eventuele daaruit voortvloeide beroepsprocedures bij de Raad van State. Daarnaast kun je ingezet worden op werkzaamheden voor het tijdelijk Informatiepunt Verkiezingen. Ook werk je mee aan de voorbereiding van adviezen van de Kiesraad over wetsvoorstellen. Verder brengt de transitie van de Kiesraad richting verkiezingsautoriteit het nodige werk met zich mee.

Geïnteresseerd?
Ben je afgestudeerd jurist op WO-niveau, bij voorkeur in de richting staats- en bestuursrecht? Heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring bij de overheid? En heb je affiniteit en bij voorkeur ervaring met kiesrecht en verkiezingen? Klik dan snel op onderstaande link!

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Klik hier voor de volledige vacature hier

Is deze vacature via het netwerk van De Kleurrijke Top 100 onder jouw aandacht gekomen? Zet dan bij het solliciteren #DKT100 in je sollicitatiebrief. Heel veel succes namens Team Kleurrijk!

De Kleurrijke Top 100 is binnen 8 jaar een begrip geworden op het gebied van representatie en D&I en heeft door het online platform en het magazine een movement en netwerk van young professionals opgebouwd die binnen elke onderneming, organisatie, instelling of bedrijf van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Daarom weten bedrijven, organisaties en partijen zoals de media, overheid, non-profit, culturele organisaties en politieke partijen ons te vinden als zij op zoek zijn naar kleurrijk talent met uiteenlopende expertises.

Wij helpen bij de zoektocht naar culturele diversiteit omdat wij in beide netwerken graag de linking pin zijn en op het gebied van werving de juiste selectie kunnen voordragen bij HR professionals. Wij verspreiden ook de vacature van jouw bedrijf of organisatie binnen onze mailing en op onze social media kanalen om zo bij de juiste doelgroep in het vizier te komen.

Kunnen wij iets voor jouw bedrijf/organisatie betekenen? Een vacature die je onder de aandacht van een professioneel netwerk met de focus op culturele diversiteit wilt brengen? Advies nodig?

Neem gerust eens contact met ons op voor een offerte of maak een afspraak door te mailen naar info@dekleurrijketop100.nl