Over Ons

Wie zijn wij en wat doen wij?

Hoofdredactie

Khalid Ouaziz (rechts) is hoofdredacteur van De Kleurrijke Top 100 en werkte als redacteur en producer voor o.a. de NTR. Als artiest en DJ (Mr Oasis) staat hij op podia in binnen- en buitenland. In 2007 scoorde Ouaziz een wereldhit met I’m From Holland (Where The F**k You From?).

Raja Felgata (links) is hoofdredacteur van De Kleurrijke Top 100, journalist en programmamaker. Voor AT5 en KRO’s Goedemorgen Nederland presenteerde ze het nieuws. Ook was Felgata een jaar lang columniste voor Broadcast Magazine.

Wat is De Kleurrijke Top 100?

De Kleurrijke Top 100 is een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders als antwoord op de huidige top lijsten zoals de Quote500, de top 200 van de Volkskrant en de top 100 van OPZIJ.

De lijst wordt samengesteld door een onafhankelijke redactie die op zoek gaan naar kleurrijke en inspirerende talenten uit verschillende lagen en genres van de samenleving. En mensen kunnen anderen online voordragen. De nummering in de lijst zegt niks over iemand’s relevantie of invloed. De nummer 1 wordt in goed overleg gekozen naar aanleiding van actualiteit en zichtbare invloed (1 t/m 10 is namelijk Media).

Kleurrijke 50 #

Doel

Het doel van De Kleurrijke Top 100 is om de media en het bedrijfsleven te inspireren met kleurrijke persoonlijkheden en de link te leggen met een netwerk waar zij niet zo snel toegang tot hebben. Feit blijft dat mensen met een culturele achtergrond achterblijven mbt zichtbaarheid en geen aansluiting vinden met een relatief wit netwerk.

Wij proberen een brug te slaan tussen verschillende werelden en deze met elkaar in verbinding te brengen. Dit doen wij door de mensen zichtbaar(der) te maken voor bedrijven zodat hun profielen in het vizier komen van headhunters, programmamakers, HR directeuren, sprekersbureau ’s etc.

Visie

Visie

Wij geloven in een kleurrijke samenleving, de hoofdstad bestaat al uit meer culturen dan de rest van de grote steden in de wereld. Daar moeten wij als Nederlanders trots op zijn en dat moeten bedrijven en organisaties op een positieve manier benutten en deze generatie op de juiste manier implementeren binnen een eigen bedrijfscultuur.
Missie

Missie

Onze missie is om diversiteit van een hoogwaardig niveau te bevorderen in alle lagen van de samenleving, maar met name binnen de media (beeldvorming) en het bedrijfsleven (groei, carrière mogelijkheden en invloed). Als positief antwoord op het hedendaagse cynisme hebben wij De Kleurrijke Top 100 in het leven geroepen om mensen met elkaar te verbinden en de kracht van elkaars netwerk te benutten en te vergroten. De samenleving zoekt elkaar steeds vaker op, de media zijn zich steeds bewuster van hun impact als het gaat om eenduidige beeldvorming en organisaties spreken zich in elk geval vaker positief uit over inclusiviteit en diversiteit. We zijn er echter nog niet, en daarom blijven wij ons inzetten om de weerspiegeling van de samenleving anno nu, in al haar kracht en diversiteit, zichtbaar te blijven maken.

Strategie

Als organisatie met jarenlange ervaring in de media branche weten wij dat het diversiteitsbeleid de afgelopen 15 jaar niet heeft gewerkt. Er is een cultuuromslag nodig. Bedrijven en (media) organisaties moeten zich bewuster worden van hun positie en de mindbugs waarmee zij naar de samenleving kijken. De gemiddelde HR medewerker / directeur die ziet een Nederlander met een culturele bagage niet anders dan de rest, maar er is wel degelijk een verschil. Vaak zijn gesprekken al een 1e stap om mensen een kans te geven om zichzelf te presenteren. Wat wij willen is dat bedrijven zich bewuster worden van de kleurrijke samenleving en dit binnen hun eigen bedrijfscultuur toepassen. Maar vaak weten mensen binnen grote bedrijven de doelgroepen niet te bereiken, omdat ze geen affiniteit hebben, geen link en niet weten waar te beginnen om de brug te slaan naar deze verschillende doelgroepen.

Hier kunnen wij i.c.m. De Kleurrijke Top 100 een intermediair in zijn door:

  • heel duidelijk te vertellen waarom wij deze lijst maken middels inspiratiesessies
  • mensen uit ons netwerk te highlighten en voor te stellen
  • met bedrijven in gesprek gaan over diversiteit 3.0
  • Vacatures voor organisaties en bedrijven binnen onze netwerken te delen voor een geschikte kandidaat (zie vacatures rechtsboven op de site)
  • door middel van videoproducties de diversiteit binnen organisaties in beeld brengen.
  • netwerkevents organiseren binnen bedrijven om nieuwe talenten te ontmoeten en hierdoor de verbinding leggen met de nieuwe generatie Nederlanders