In dit artikel

Een groep mensen zingt en aanbidt samen in de kerk.

Luister naar de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023

In dit artikel

Ben je op zoek naar muzikale inspiratie en spirituele verdieping? Voor de 11e keer presenteert Groot Nieuws Radio de hartverwarmende Opwekking Top 100. Deze blog gidst je door de rijke wereld van Opwekkingsliederen, met bijzondere aandacht voor de topnummers van 2023 die jou kunnen raken en verheffen.

Ontdek jouw nieuwe favoriete lofzang hier!

Samenvatting

 • “832 Jezus Overwinnaar” is opnieuw de nummer één in de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023, waarmee het blijvende populariteit en impact toont.
 • “733 Tienduizend Redenen” en “815 Vul Dit Huis Met Uw Glorie” behoren ook tot de meest geliefde Opwekkingsliederen dit jaar, die mensen raken met hun krachtige boodschappen.
 • De Opwekkingsliederen Top 100 van 2023 biedt een diverse mix van klassiekers en verse nummers, verrijkend de christelijke muziekervaring voor luisteraars.
 • Liederen zoals “770 Ik Zal Er Zijn” en “798 Houd vol” bieden troost en hoop in de Top 100 en zijn beschikbaar voor zowel thuis luisteren als het zelf spelen binnen de gemeenschap.
 • Opwekkingsliederen zijn cruciaal voor de spirituele beleving binnen het christelijk geloof en blijven essentieel voor verbinding, troost en inspiratie.

Overzicht van de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023

Dit jaar is de Opwekkingsliederen Top 100 weer vol passie en inspiratie verzameld. Groot Nieuws Radio heeft de lijst met veel enthousiasme uitgezonden, die jullie favoriete liederen bevat.

 • De liefde en toewijding voor ‘ Jezus Overwinnaar‘ blijven sterk; het lied staat voor de vierde keer bovenaan.
 • Muziekliefhebbers hebben massaal gestemd, waardoor jullie invloed op de uitslag enorm was.
 • Een mix van klassiekers en nieuwe hits kleurden deze editie, waarbij recente releases naast langdurige favorieten schitterden.
 • Tienduizend Redenen’ behoudt zijn plaats in de top drie en raakt nog steeds vele harten.
 • Vul Dit Huis Met Uw Glorie’ bewijst dat nieuwe geestelijke muziek ook tijdloos kan worden.
 • Live – versies zoals ‘Op die dag’ brachten de energie van live aanbidding over op radio luisteraars thuis.
 • Intieme momenten werden gecreëerd door het persoonlijke ‘Ik Zal Er Zijn’.
 • ‘Houd vol’ klonk als een bemoedigende mantra door vele huiskamers en kerken dit jaar.
 • Een urendurende playlist is nu beschikbaar zodat liefhebbers het hele jaar door kunnen genieten van deze topnummers.
 • De release van ‘ Opwekkingsliederen 47‘ introduceerde gloednieuwe nummers die meteen een plek vonden in menig hart.
 • Traditiegetrouw bezorgde Pinksteren ons weer verse Opwekkingsliederen, waarmee de collectie tot 2023 weer up-to-date is.
Een groep mensen zingt en aanbidt samen in de kerk.

Top 3 Opwekkingsliederen van 2023

Ontdek in deze blogpost welke drie Opwekkingsliederen de lijst aanvoeren in 2023 en laat je inspireren door de krachtige boodschappen die ze overbrengen.

832 Jezus Overwinnaar

“832 Jezus Overwinnaar” staat fier bovenaan de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023. Het lied is uitgegroeid tot een fenomeen dat harten raakt en gelovigen van alle leeftijden samenbrengt.

Met een krachtige boodschap die spreekt over bevrijding en leven dat vanuit Jezus komt, heeft dit nummer een speciale plaats veroverd in de collectie Opwekkingsliederen. Luisteraars van Groot Nieuws Radio en andere christelijke zenders zetten “Jezus Overwinnaar” regelmatig bovenaan hun verzoeklijsten, getuigend van de impact die het lied heeft.

Dit aanbiddingslied, bekend als lied 832 in de reeks, overstijgt eenvoudige lofzang; het functioneert als een strijdlied waarin Koning Jezus centraal staat. De tekst roept op tot aanbidding en biedt inspiratie in tijden van strijd, alsof het elk stormachtig moment kan laten verstommen.

“Jezus Overwinnaar” resoneert diep binnen de christelijke gemeenschap en moedigt velen aan tot een leven vol lofprijzing en dankbaarheid.

733 Tienduizend Redenen

Van de overweldigende kracht van “832 Jezus Overwinnaar” gaan we naadloos over naar de ontroerende klanken van “733 Tienduizend Redenen”. Dit lied, een vertaling van Matt Redman’s hit, weet keer op keer harten te raken.

Mensen overal vinden troost en kracht in de tekst die hen herinnert aan de vele redenen om dankbaar te zijn. Niet alleen heeft het een vaste plek verdiend in de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023, maar de beschikbare leadsheets stellen je ook in staat om zelf muziek te maken of het nummer uit te voeren.

De resonantie van “Tienduizend Redenen” met het publiek is duidelijk. Het nummer wordt breed gezocht voor songteksten, bladmuziek en gerelateerde liederen, wat zijn blijvende impact bewijst.

DJ JARI heeft de kracht van dit lied erkend door het een prominente plaats te geven in de samenstelling van de Opwekkings Top 100 van 2020. Met een melodielijn die zowel eenvoudig als meeslepend is, blijft “733 Tienduizend Redenen” een onmisbaar element binnen christelijke muziekevenementen.

815 Vul Dit Huis Met Uw Glorie

“Vul Dit Huis Met Uw Glorie”, het lied met sterkte en diepte, heeft een blijvende impact gemaakt. Met de aangrijpende melodie en hartverwarmende lyrics vult het de harten van luisteraars en staat het terecht op de Opwekkingsliederen 42 album.

Het is een gebed om Gods aanwezigheid en Zijn glorie die ons omringt.

Dit krachtige nummer, bekend zowel in kerken als online platforms, bereikt een breed publiek en raakt vele levens. Met een tempo van 66 biedt “Vul Dit Huis Met Uw Glorie” een moment van bezinning en aanbidding, waarbij men zich verbindt met de essentie van geloof en overgave.

De populariteit op YouTube spreekt boekdelen; mensen verlangen naar muziek die spreekt tot de ziel en bemoedigt in hun dagelijks leven.

Overige Opmerkelijke Liederen in de Top 100

5. Overige Opmerkelijke Liederen in de Top 100: Naast de absolute toppers zijn er nog veel meer liederen die het hart raken en misschien wel jouw persoonlijke favorieten zijn geworden.

Ontdek nummers die een speciale plaats innemen in de lijst en waarom ze zo geliefd zijn binnen de gemeenschap.

818 Op die dag (Live)

“818 Op die dag (Live)” verovert harten met zijn krachtige boodschap en melodie. Het lied heeft een plekje veroverd in de top 5 van de Opwekking Top 100 van 2021, wat laat zien hoe geliefd het is bij luisteraars.

Elk jaar kijken mensen uit naar de mogelijkheid om te stemmen voor de Opwekking Top 100 via Groot Nieuws Radio. Dit nummer blijft stijgen in populariteit en weet steeds weer een snaar te raken.

Fans waarderen de live-uitvoering van dit lied bijzonder, omdat het hen direct raakt. Zijn populariteit is niet alleen te meten aan zijn positie in de lijsten, maar ook aan de passie waarmee mensen erop stemmen en het meezingen tijdens diensten en evenementen.

“818 Op die dag (Live)” biedt een moment van bezinning en hoop, zowel binnen als buiten de kerkmuren. Mensen vinden troost in de woorden en kiezen massaal voor dit nummer als hun favoriet.

770 Ik Zal Er Zijn

“770 Ik Zal Er Zijn” is een lied dat harten raakt en troost biedt. Met zijn plaats in de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023 blijkt wel hoezeer dit nummer resoneert bij luisteraars.

Groot Nieuws Radio heeft het uitgezonden en keer op keer kiezen mensen dit lied als een van hun favorieten. Het spreekt van Gods belofte altijd aanwezig te zijn, wat een krachtige boodschap is voor velen.

Een andere mooie kans die “Ik zal er zijn” biedt, is de mogelijkheid om het zelf te spelen. Sela, de groep achter dit prachtige lied, stelt namelijk gratis bladmuziek beschikbaar. Zo kun je niet alleen naar de melodie en de woorden luisteren, maar ook actief meedoen door het zelf te zingen of te spelen.

Dit draagt bij aan de persoonlijke en gemeenschappelijke ervaring van aanbidding en reflectie.

798 Houd vol (Live)

Luister je naar “798 Houd vol (Live)”, dan voel je de kracht en de passie van Stichting Opwekking in elke noot van deze vijf minuten en twaalf seconden durende live opname. Dit nummer spreekt direct tot het hart en moedigt aan om standvastig te blijven, wat je levensomstandigheden ook zijn.

Het heeft een diepe betekenis voor velen en dat is te merken aan de populariteit ervan, zowel op Groot Nieuws Radio als binnen de Opwekkingsgemeenschap.

Met zijn aanstekelijke melodie en inspirerende tekst blijft het nummer “Houd vol” jaar na jaar luisteraars raken. Zijn aanwezigheid in de Top 100 van Opwekkingsliederen is een teken dat dit lied nog lang niet aan kracht verloren heeft.

Het blijft een lichtpuntje voor luisteraars die zoek zijn naar bemoediging en hoop in hun geloofsleven.

Het belang van Opwekkingsliederen in de Christelijke Muziek

Opwekkingsliederen vormen een brug tussen de dagelijkse realiteit en het spirituele leven van gelovigen. Ze zijn krachtige hulpmiddelen die niet alleen troost en inspiratie bieden, maar ook helpen om een diepere verbinding met God te ervaren.

Door het zingen van deze liederen krijgen vele mensen de mogelijkheid om hun geloof op een dynamische manier te beleven en te delen. Het is een expressievorm die individuen samenbrengt, ongeacht achtergrond of cultuur, en zorgt voor een unieke saamhorigheid binnen de christelijke gemeenschap.

De liederen uit de Opwekking Top 100 van 2023 laten zien dat deze vorm van muziek onverminderd populair blijft. Deze songs raken mensen recht in het hart en motiveren hen om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen.

Elk lied draagt een boodschap van hoop en liefde uit, wat essentieel is in de hedendaagse wereld vol uitdagingen. Opwekkingsliederen zijn een weerspiegeling van het levende geloof en spelen daarom een vitale rol in de manier waarop christelijke muziek ontwikkelt en groeit binnen kerken en gemeenschappen over de hele wereld.

Conclusie

Duik in de wereld van lof en aanbidding met de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023. Ontdek hoe makkelijk het is om je favorieten te vinden en ze toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Deze muziek heeft de kracht om je geloof te versterken en je dichter bij het hart van aanbidding te brengen. Zoek verder naar extra inspiratie en beleving binnen de christelijke muziekwereld.

Laat je motiveren door de nummers die keer op keer bovenaan staan en de nieuwe ontdekkingen. Verbind jezelf met een gemeenschap die door muziek wordt geraakt en veranderd, waarbij elk lied een mogelijkheid tot vernieuwing biedt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat kan ik verwachten van de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023?

U kunt genieten van een zorgvuldig geselecteerde lijst met de 100 beste opwekkingsliederen van het jaar, die u zullen inspireren en verheffen.

2. Hoe kan ik naar de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023 luisteren?

U kunt de top 100 opwekkingsliederen online beluisteren via verschillende muziekstreamingdiensten of op radiozenders die deze prachtige collectie zullen uitzenden.

3. Zijn er cookies nodig om naar de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023 te luisteren?

Ja, sommige websites gebruiken cookies om uw luisterervaring te personaliseren en om te zorgen dat u zonder problemen naar de liederen kunt luisteren.

4. Is er informatie beschikbaar over de liedjes in de Opwekkingsliederen Top 100 van 2023?

Zeker, bij elke uitgekozen lied in de Top 100 vindt u informatie over de artiesten, de songteksten en de inspiratie achter elke opwekkingssong.

Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *