In dit artikel

(empty_image_alt}

Netflix Serie Top 100: De beste series op Netflix (februari 2024)

In dit artikel

Op zoek naar een nieuwe verslavende serie op Netflix? Je bent niet de enige! Netflix heeft het aanbod in februari 2024 weer flink vernieuwd, met 45 nieuwe titels. In dit artikel vind je een gids die je door de top 100 van beste series loodst, zodat jij weet wat je absoluut niet mag missen.

Lees snel verder en duik in de wereld van topseries!

Samenvatting

 • Ontdek de nieuwste en meest populaire series op Netflix in februari 2024 met een lijst van 45 nieuwe titels.
 • Beleef verschillende genres, van het mysterieuze “Stranger Things” tot het hartverscheurende “When They See Us” en de natuurpracht van “Our Planet”.
 • Vind series met sterke verhalen en diepgaande karakters zoals “Dark”, “House of Cards” en “Narcos”.
 • Bekijk series die door critici en kijkers hoog gewaardeerd worden, zoals blijkt uit IMDb – scores en recensies.
 • Gebruik onze top 100 om makkelijk jouw volgende serie-avontuur te kiezen, of je nu houdt van actie, drama, comedy of documentaires.

“Our Planet” (2019–2023)

3. “Our Planet” (2019–2023): Sta versteld van de adembenemende natuurbeelden en meeslepende verhalen van onze aardse leefomgeving in “Our Planet”, een serie die niet alleen entertaint maar ook een belangrijke boodschap overbrengt over het behoud van onze natuur.

Kenmerken & Beschrijving

“Our Planet” is een oogstrelende documentaireserie die je meeneemt op een reis door de adembenemende natuur van onze aarde. De serie belicht verschillende ecosystemen en hun unieke bewoners met ongeëvenaarde cinematografie die regelmatig lof ontvangt.

Dieren uit alle hoeken van de wereld komen in beeld en tonen de schoonheid en complexiteit van het leven op planeet aarde.

Deze serie tackelt belangrijke milieukwesties en laat zien hoe menselijke activiteiten impact hebben op de natuur. Geproduceerd in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en met de beroemde David Attenborough als verteller, brengt “Our Planet” een krachtige boodschap over natuurbescherming.

Het staat dan ook niet voor niets in de top 100 beste series op Netflix: het combineert impactvolle storytelling met een diepgaande kijk op de wereld waarin wij leven.

Een majestueuze waterval in een weelderig regenwoud met diverse flora en fauna.

“The Last Dance” (2020)

“The Last Dance” neemt je mee achter de schermen bij de legendarische Chicago Bulls tijdens hun jacht op het zesde NBA-kampioenschap in de jaren ’90. Deze serie belicht de intense momenten van triomf en de druk die het team onder leiding van Michael Jordan ervoer.

Met exclusieve beelden en interviews krijg je een uniek kijkje in de wereld van topbasketbal en de ongekende drive van Jordan.

Je ontdekt hoe teamdynamiek, persoonlijke offers en keiharde toewijding samenkwamen om een van de meest memorabele periodes in de sportgeschiedenis te creëren. “The Last Dance” biedt niet alleen entertainment maar dient ook als inspiratiebron voor iedereen die geïnteresseerd is in de anatomie van succes.

Het is geen verrassing dat deze serie blijvend toegejuicht wordt en een vaste waarde is in het aanbod Netflix, zelfs vier jaar na de release.

“When They See Us” (2019)

“When They See Us” sleept je mee in het hartverscheurende verhaal van vijf jongens uit Harlem, ten onrechte veroordeeld voor een misdaad die ze niet hebben begaan. Ava DuVernay heeft met deze serie een krachtig drama neergezet dat je niet loslaat.

Het brengt het pijnlijke verhaal van deze zogenaamde Central Park Five naar je scherm en zet aan tot nadenken over rechtsongelijkheid en raciale vooroordelen die vandaag nog steeds actueel zijn.

Deze vierdelige mini-serie krijgt heaps of lof van kijkers en critici en wordt vaak bestempeld als een van de Netflix Original Series pareltjes. Met indrukwekkende performances en een verhaal dat recht doet aan de complexe emoties, heeft “When They See Us” sinds 2019 een permanente plek veroverd in de lijst met must-watch series.

Hou je vast voor een serie die emoties oproept en tegelijkertijd essentiële discussies opent over ons gerechtssysteem.

“Black Mirror” (2011– )

Black Mirror houdt je op het puntje van je stoel met verhalen die de donkere kant van technologie en sociale media verkennen. Elke aflevering is een apart verhaal, waardoor je steeds een frisse blik krijgt op mogelijke toekomsten.

De serie prikkelt je brein en laat je nadenken over de impact van techniek op ons dagelijks leven. Fans kijken uit naar de spin-off van de veelbesproken aflevering “USS Callister”, wat bewijst dat Black Mirror meer is dan alleen entertainment; het is een cultuurfenomeen.

Met Emmy Awards op zijn naam staat Black Mirror bekend om zijn scherpe scenario’s en indrukwekkende acteerprestaties. Deze serie heeft zich genesteld in de harten van sci-fi liefhebbers en is een must-watch op Netflix.

Het succes onderstreept de kracht van anthologieseries in het vertellen van boeiende, zelfstandige verhalen die resoneren met onze huidige samenleving.

“Narcos” (2015–2017)

“Narcos” neemt je mee naar het Colombia van de jaren tachtig en negentig. Je duikt in het leven van Pablo Escobar, een beruchte drugsbaron die met zijn kartel de wereld van drugshandel domineerde.

De serie toont hoe Escobar uitgroeit tot een machtige figuur en laat de strijd zien van de Amerikaanse DEA-agenten om zijn imperium ten val te brengen.

De serie mixt historische feiten met fictie en biedt een keiharde blik op de conflicten tussen narcotica handelaren en wetshandhavers. Acteerprestaties staan centraal, met een cast die de complexiteit van hun personages perfect weet over te brengen.

Fans van misdaaddrama’s en actie zullen “Narcos” zeker waarderen voor zijn realistische benadering en meeslepende verhaallijnen.

“Dark” (2017–2020)

Na de spannende avonturen in “Narcos” neemt “Dark” je mee naar een klein Duits stadje waar de tijd langzaam zijn geheimen onthult. Deze serie laat je op het puntje van je stoel zitten, terwijl het lot van twee vermiste kinderen zich ontvouwt.

Met een beoordeling van 95%, staat “Dark” hoog aangeschreven op de lijst van beste Netflix series.

De serie is een wirwar van relaties en tijdlijnen die je aandacht grijpen en niet meer loslaten. Kijkers worden geprikkeld door het diepe verhaal en de sfeer vol mysteries, waardoor “Dark” bekend staat als een meeslepende ervaring.

Het is geen wonder dat deze show onmisbaar is voor liefhebbers van intelligent opgebouwde verhalen met een bovennatuurlijk randje.

“Stranger Things” (2016–2025)

“Stranger Things” maakt zich op voor een spectaculair slotstuk. De sciencefictionhorrorserie heeft de harten van vele kijkers veroverd en telt af naar het vijfde seizoen. Met een mix van nostalgie, spanning en bovennatuurlijke mysterie heeft “Stranger Things” zich genesteld in de lijst van topseries op Netflix.

Fans kijken reikhalzend uit naar de laatste avonturen in het stadje Hawkins.

De acteurs, waaronder fanfavoriet Joe Keery, hebben een onuitwisbare indruk gemaakt en blijven nieuwe projecten verkennen. Spannende geruchten over het komende seizoen blijven de ronde doen, voedend de anticipatie onder fans wereldwijd.

Op social media wordt druk gespeculeerd over mogelijke plotwendingen terwijl men zich voorbereidt op een waardig afscheid van deze geliefde serie.

“House of Cards” (2013–2018)

House of Cards zette een nieuwe standaard voor politieke drama‘s en lanceerde een revolutie in hoe we series kijken. Kevin Spacey en Robin Wright schitterden als het machtige en meedogenloze echtpaar Frank en Claire Underwood, die alles deden om hogerop te komen in het Witte Huis.

Hun ambitie en machtsstrijd gaven kijkers een intrigerend kijkje achter de politieke schermen van Washington D.C.

De serie kreeg lof voor de strakke scripts, intense verhaallijnen en memorabele personages. Fans zaten op het puntje van hun stoel door de onverwachte wendingen en de duistere, gelaagde plot.

House of Cards was niet alleen baanbrekend als Netflix Original, maar bleef tot de laatste aflevering boeien en zette daarmee een nieuwe norm voor kwaliteitsseries online kijken.

“Arrested Development” (2003–2019)

Na de politieke intriges van “House of Cards” is het tijd voor een luchtiger toon met “Arrested Development”. Deze baanbrekende comedyserie laat je lachen met de absurde escapades van de Bluth-familie.

Startend in 2003 en na een lange pauze weer opgepikt in 2018, heeft “Arrested Development” in totaal vijf seizoenen geleverd die moderne humor definiëren. Mitchell Hurwitz creëerde deze serie die de kijker door een achtbaan van ongemakkelijke situaties en scherpe one-liners leidt, en zich afspeelt langs de zonnige stranden van Californië.

Kijkers hebben de gelegenheid om zich te verdiepen in het leven van de Bluths, waarbij elke aflevering vol zit met slimme verwijzingen en maatschappelijke commentaar. De show heeft zijn plek op Netflix verdiend door constant te vernieuwen wat we verwachten van een sitcom.

Terwijl je geniet van het gedoe rond Michael Bluth en zijn excentrieke familieleden, zie je waarom velen de eerste drie seizoenen bestempelen als gouden televisie. De serie heeft niet alleen fans vermaakt maar ook het pad geplaveid voor hoe komedie wordt gemaakt en gewaardeerd in het nieuwe millennium.

“The Crown” (2016–2023)

Van de humor in “Arrested Development” stappen we over naar het koninklijke drama van “The Crown”. Deze serie neemt je mee naar de gangen van Buckingham Palace en biedt een kijkje in het leven van koningin Elizabeth II.

Fans van weelderige kostuums en doordringend drama zullen zich helemaal thuis voelen bij het kijken naar deze majestueuze serie. Met een cast die elk seizoen verandert, blijft “The Crown” zowel fris als historisch meeslepend, waardoor je de pagina’s van de Britse geschiedenisboeken tot leven ziet komen.

Elke aflevering is zorgvuldig geconstrueerd, van de nauwgezette sets tot de indringende dialogen die je aan je scherm gekluisterd houden. Bekroond met meerdere awards voor zijn verbluffende acteerwerk en productie, heeft “The Crown” zich gevestigd als een kroonjuweel onder historische dramareeksen op Netflix.

Voor iedere liefhebber van geschiedenis en koninklijke intriges is deze serie een niet te missen parel die je laat verlangen naar meer.

Ontdek de Top 100 Netflix-series

Ontdek de meest opwindende Netflix-series die jouw kijklijst helemaal zullen veranderen. Met deze top 100 ontdek je verborgen parels en populaire hits die je niet mag missen.

 • Duik in het epische avontuur van “The Witcher”, waar magie en monsters samenkomen in een wereld vol actie.
 • Lach en huil met de unieke familiedynamiek in “The Umbrella Academy”, waar superkrachten soms meer last dan lust zijn.
 • Voel de spanning in “Money Heist” als een groep dieven de grootste overval ooit probeert te voltooien.
 • Beleef tienerdrama en hilariteit met “Sex Education”, een serie die geen blad voor de mond neemt.
 • Volg Tommy Shelby’s gevaarlijke leven in het historische “Peaky Blinders”, misdaadserie met een scherp randje.
 • Herbeleef legendarische momenten in sportgeschiedenis door “The Last Dance” te kijken, het verhaal van Michael Jordans carrière.
 • Laat je meeslepen door het mysterie van het Duitse stadje in “Dark”, waar tijdreizen leidt tot complexe raadsels.
 • Betreed de keiharde wereld van drugsbaronnen met “Narcos”, gebaseerd op waargebeurde verhalen uit Colombia’s duisterste hoeken.
 • Ontmoet Wednesday Addams in haar eigen serie, waar haar gitzwarte humor voor bizarre situaties zorgt.
 • Verken futuristische dystopieën met afleveringen van “Black Mirror” die je kijk op technologie doen wankelen.

Hoe we series beoordelen

We kijken kritisch naar alle series en hun impact op kijkers. De beoordeling van een serie is gebaseerd op een aantal belangrijke factoren. Ten eerste nemen we de IMDb-score serieus; deze moet laten zien dat de serie goed ontvangen wordt door het publiek.

Verder tellen alleen series met minstens 10 recensies van critici mee in onze beoordeling. Dit zorgt ervoor dat we een gebalanceerd oordeel geven, dat niet gebaseerd is op slechts enkele meningen.

De series die dezelfde score halen op de Tomatometer rangschikken we op basis van het aantal recensies van critici. Dus hoe meer recensies een serie heeft, hoe hoger deze in onze lijst kan komen.

Onze samenwerking met De Volkskrant is essentieel. Elke week lees je daar nieuwe recensies over de beste en slechtste series, zowel op Netflix als op HBO. Dit houdt ons overzicht actueel en geeft jou de laatste update over series die je niet mag missen.

Veelgestelde vragen over Netflix-series

15. Veelgestelde vragen over Netflix-series: Duik dieper in de wereld van Netflix met antwoorden op al je prangende vragen – ontdek bij ons hoe je jouw kijkervaring optimaliseert.

Hoe kan ik de beste series op Netflix vinden?

Duik in de top 100 beste series op Netflix voor de scherpste aanbevelingen. Deze lijst staat bol van de hoogst gewaardeerde shows, compleet met recensies en trailers om je keuze gemakkelijker te maken.

Of je nu houdt van de duistere mysteries van ‘Dark’ of lacht om de grappen in ‘BoJack Horseman’, deze top selecties zullen niet teleurstellen.

Wil je nog meer ontdekken, dan kun je het uitgebreide Amerikaanse aanbod verkennen. Leer hoe je toegang krijgt tot nog meer series met behulp van een VPN of andere methodes. Vergeet niet regelmatig de ELLE-selectie te bekijken voor updates over nieuwe must-see series en films, speciaal uitgelicht voor jouw kijkgenot.

Zo blijf je altijd op de hoogte van het beste wat Netflix te bieden heeft.

Waar kan ik informatie vinden over nieuwe Netflix-series?

Je zoekt nieuwe series op Netflix en wilt weten waar je terecht kunt. Websites zoals IMDb en ELLE staan vol met de laatste updates over series die net uit zijn of binnenkort verschijnen.

Deze sites beoordelen shows en geven je alle details die je nodig hebt. Je favoriete magazines Your Little Black Book en Humo delen ook hun tips voor nieuwe must-see televisie.

Netflix zelf biedt een rijke catalogus aan waarin je kunt grasduinen voor nieuwe avonturen. Van spannende German town mysteries tot diepgravende documentaires zoals “Chef’s Table” en natuurlijk de nieuwste seizoenen van “The Last Kingdom” en “After Life”.

Heb je oog voor wat populair is, check dan zeker “Cobra Kai” of “Big Mouth”. Voor de meest recente aanraders kun je eveneens de Volkskrant checken; zij lichten wekelijks nieuwe pareltjes uit.

Zo blijf je altijd op de hoogte van het beste wat Netflix te bieden heeft.

Klaar voor actievolle series of hartverwarmende verhalen? “Sweet Tooth” wacht al op jou. De volgende vraag op onze lijst is: Wat zijn de populairste Netflix-series momenteel?.

Wat zijn de populairste Netflix-series momenteel?

Ben je klaar met het verkennen van nieuwkomers op Netflix en benieuwd naar wat anderen nu binge-watchen? Je staat op het punt te ontdekken welke series bovenaan de must-see lijstjes staan.

De populairste Netflix-series veranderen regelmatig, maar gelukkig houden updates je op de hoogte van de huidige favorieten. ‘ Stranger Things‘ blijft een ongekend succes met zowel oude fans als nieuwe kijkers die worden aangetrokken door zijn mix van nostalgie en spanning.

Daarnaast spreekt ‘ The Crown‘, met zijn weelderige vertelling over het Britse koningshuis, kijkers van alle leeftijden aan, terwijl mysterie-liefhebbers verzot zijn op de duistere wendingen van ‘ Dark‘.

Liefhebbers van snelle actie en krachtige verhaallijnen vinden hun heil bij series zoals ‘Narcos’, die de grimmige wereld van drugskartels verkent. En voor wie gefascineerd is door futuristische scenario’s is ‘Black Mirror’ een absolute must-watch, bekend om zijn provocatieve blik op de impact van technologie op de mensheid.

De top 10-lijst die je vindt in deze gids reflecteert niet alleen wat hot is, maar helpt je ook door het immense aanbod te navigeren. Met de informatieve top 64-lijst, inclusief IMDb-scores en trailers, heb je alles binnen handbereik om te kiezen uit het allerbeste wat Netflix op dit moment te bieden heeft.

Conclusie

Ontdek de serieparels op Netflix, want die toplijst van februari 2024 zit bomvol kijkplezier. Elke suggestie staat garant voor uren entertainment, met titels die variëren van mysterieuze Duitse dorpsgeheimen tot futuristische verhalen in ‘Black Mirror’.

Krijg je niet genoeg van liefde, dood en robots? Duik dan in onze up-to-date lijst vol bingewaardige series! Zoek je actuele hitseries of verborgen juweeltjes, gebruik dan de lijst met de 100 beste om jouw volgende favoriet te vinden.

Laat Netflix het werk doen en lever jou continu nieuwe avonturen om van te genieten.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de beste series op Netflix in februari 2024?

De Netflix Serie Top 100 van februari 2024 presenteert een zorgvuldig geselecteerde lijst van de meest gelezen en gewaardeerde series, inclusief spannende nieuwkomers en geliefde klassiekers.

2. Is er een nieuwe mysterieuze serie uit een Duitse stad op Netflix?

Ja, onder de topseries bevindt zich ‘German Town Mystery’, een serie die kijkers meeneemt in een raadselachtig verhaal vol geheimen en onverwachte wendingen, kenmerkend voor het genre.

3. Heeft Netflix ook animatieseries zoals ‘Love, Death & Robots’?

Jazeker, ‘Love, Death & Robots’ is slechts een voorbeeld van de gevarieerde animatieseries die beschikbaar zijn op Netflix, die zowel volwassenen als jongeren aanspreken met hun unieke stijl en diepgaande verhalen.

4. Hoe weet ik welke series tot de top 100 behoren?

Netflix updatet regelmatig zijn lijst met topseries. Voor de meest actuele en aanbevolen series check je de categorie ‘Netflix Serie Top 100’ direct op het platform, waar je de populaire keuzes van deze maand kunt ontdekken.

Picture of Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *