In dit artikel

(empty_image_alt}

De top 100 minigames van Mario Party: wat je moet weten over de Mario Party Top 100

In dit artikel

Overzicht van Mario Party: The Top 100

Ontdek de ultieme compilatie van fun met Mario Party: The Top 100, exclusief voor de Nintendo 3DS waarbij klassieke en geliefde minigames uit de hele serie samenkomen. Dit spel belooft uren van vermaak met een verzameling van de beste minigames, perfect voor zowel nostalgiejagers als nieuwe fans.

Release datum en platform

Heb je een Nintendo 3DS-systeem ? Dan kun je aan de slag met Mario Party: The Top 100, want het spel is exclusief uitgebracht voor dit platform. De Amerikaanse fans konden vanaf 10 november 2017 genieten van de 100 beste minigames uit de Mario Party-reeks, terwijl gamers in Europa geduld moesten hebben tot 22 december 2017.

Het spel is vol vermaak met klassieke personages en je kunt het gemakkelijk downloaden via de Nintendo eShop . Of je nu een New Nintendo 3DS hebt of speelt op een Nintendo 3DS XL, de pret staat garant voor alle schermformaten.

Zet je spel op en daag vrienden uit voor een minigame match of ga solo op avontuur in minigame island.

Ontwikkelaar en uitgever

Nd Cube, een getalenteerde ontwikkelaar bekend van hun werk aan verschillende Mario Party-titels, heeft zijn expertise ingezet voor het creëren van Mario Party: The Top 100. Zij zetten een nieuwe standaard met een verzameling van de beste minigames uit de lange geschiedenis van de Mario Party-serie.

Nintendo, een bedrijf dat al decennialang garant staat voor kwaliteit en plezier, staat achter de publicatie van dit spel. Zij zorgen ervoor dat je de ultieme party-ervaring krijgt, of je nu op de New Nintendo 3DS XL speelt of gebruikmaakt van download play.

Met deze krachtpatsers aan het roer is het geen wonder dat het spel fans wereldwijd aan het scherm kluistert. Of je nu gaat voor klassieke bordspelgezelligheid of intense championship battles, Mario Party: The Top 100 belooft non-stop amusement.

Laten we eens kijken wat dit spel zo uniek maakt met een blik op de vernieuwde speelmodi.

Samenvatting

 • Mario Party: The Top 100 is een verzameling van de beste minigames uit 20 jaar Mario Party, speciaal voor de Nintendo 3DS.
 • Het spel biedt een mix van competitieve en coöperatieve minigames, waarbij vaardigheid, snelheid en strategie centraal staan.
 • Met behulp van amiibo – figuren kun je extra levens en munten verkrijgen of sneller minigames ontgrendelen.
 • Strategisch denken is essentieel; ken je sterktes en de zwakte van rivalen om de beste kans te maken op winst.
 • De spelmodi variëren van Toernooien en Meerkampen tot een Bordspelmodus en Minigame-eilanden voor solo- of multiplayerplezier.

Wat maakt Mario Party: The Top 100 uniek?

Mario Party: The Top 100 blaast nieuw leven in je favoriete herinneringen met een ongekende verzameling klassieke minigames. Deze speciale editie onderscheidt zich door een zorgvuldige selectie van de meest geliefde en uitdagende spellen uit de hele serie, waardoor het een feest van nostalgie en vernieuwing is.

Samenvatting van de 100 minigames

Duik in de nostalgie met Mario Party: The Top 100, een schatkist vol met de allerbeste minigames uit het rijke verleden van Mario Party. Deze collectie is speciaal geselecteerd om jou op de Nintendo 3DS de ultieme mix van uitdaging en plezier te bieden.

 • Behendigheid wordt getest in spellen als “Balloon Busters”, waar je snel moet handelen om niet te laten klappen.
 • Test je snelheid en timing in “Bobsled Battle”, waarin je razendsnel een ijzige baan afglijdt.
 • Combineer tactiek en geluk in “Bookworm”, waar boeken je kunnen pletten als je niet oplet.
 • Ga koken in “Cheep Cheep Chase”, waarbij je ingrediënten verzamelt voor een perfect gerecht.
 • Bewijs je ritmegevoel met “Dance Floor Duel” en laat iedereen zien wie de dansvloer regeert.
 • Laat zien hoe sterk je geheugen is bij “Face Lift”, door beroemde Mario gezichten na te maken.
 • Gebruik behendigheid en precisie tijdens “Goomba Bowling” om alle kegels omver te werpen.
 • In “Handcar Havoc” werk je samen om als eerste over de finish te komen met een mijnkarretje.
 • Overleef de chaos van “Jump, Man!”, een knipoog naar Donkey Kong’s originele spel.
 • Wees strategisch bij het plaatsen van obstakels in “Koopa’s Tycoon Town”.

Vernieuwde speelmodi

De vernieuwingen in speelmodi van Mario Party: The Top 100 zorgen voor een frisse wind door de klassieke Mario Party-ervaring. Met een verzameling van de allerbeste minigames uit het rijke verleden van de serie, komt de gameplay nu nóg meer tot leven.

Spelers kunnen genieten van alle favorieten, nu gecombineerd en opgefrist voor eindeloos plezier.

Elke nieuwe speelmodus biedt een unieke draai aan de traditionele Mario Party-formule. Of je nu kiest voor de traditionele modus met willekeurige speelbeurten of besluit om in de online speelmodus via Nintendo Network uitdagingen aan te gaan tegen anderen; er is altijd iets nieuws te ontdekken.

De spanning van het strijden in deze bekende maar vernieuwde omgeving houdt elke speler op het puntje van zijn stoel.

Een tafel gevuld met Mario Party spelkaarten en accessoires, met een levendige en speelse sfeer.

De speelbare personages in Mario Party: The Top 100

Duik in de wereld van Mario Party: The Top 100 en ontdek welke iconische Nintendo-personages jij kunt besturen. Ze geven elk een unieke draai aan je spelervaring, variërend van de sluwe Wario tot de onverschrokken Luigi.

Bekende personages

Je komt je favoriete figuren tegen in Mario Party: The Top 100, allemaal klaar voor actie. Mario, met zijn iconische rode pet en snor, en zijn broer Luigi staan vooraan in de rij, gevolgd door Peach en Daisy, die beide klaar zijn om hun prinsessenkracht te tonen.

Niet te vergeten zijn Wario en Waluigi, bekend om hun streken en unieke persoonlijkheden die elke minigame een extra uitdaging geven.

De lijst met helden wordt nog groter met personages als Rosalina, die haar kosmische klasse meeneemt naar het speelveld, en Donkey Kong, de krachtpatser die geen minigame schuwt. Elk personage brengt iets unieks naar de tafel en zorgt voor een meeslepende ervaring terwijl je door de 100 beste Mario Party-minigames gaat.

Onder de rivalen vind je formidabele tegenstanders die het spel interessant houden.

Sterke rivalen

In Mario Party: The Top 100 sta je oog in oog met bekende personages en hun eeuwige rivalen. Dit is niet alleen een spel van geluk en vaardigheid; de rivaliteit voegt een strategisch element toe dat elke ronde spannend maakt.

Mario neemt het op tegen Bowser, terwijl Luigi de strijd aangaat met Waluigi. Elke confrontatie is een kans om te laten zien wie de beste is.

De dynamiek tussen Peach en Daisy is niet te missen, hun onderlinge wedijver zorgt voor vuurwerk tijdens de minigames. Zorg dat je klaarstaat voor de uitdaging die deze sterke rivalen met zich meebrengen.

Ze hebben unieke vaardigheden die het tij kunnen keren, dus onderschat ze niet. Gebruik slimme tactieken en snel denken om als winnaar uit de bus te komen in deze confrontaties vol verrassingen.

Het gebruik van amiibo in Mario Party: The Top 100

In Mario Party: The Top 100 kun je jouw amiibo-collectie inzetten om je spelervaring te verrijken. Ontgrendel nieuwe functies en beloningen door je favoriete figuren op het scherm tot leven te laten komen.

Extra levens en munten met amiibo

Haal meer uit je speelsessies door amiibo-figuren in te zetten. Met deze handige vrienden kun je elke dag een extra leven krijgen in Mario Party: The Top 100. Dit betekent dat je langer kunt blijven spelen en meer kansen hebt om te winnen.

Gebruik de amiibo-figuurtjes niet alleen voor levens, maar ook om extra munten te vergaren. Munten zijn essentieel om in het spel vooruit te komen en nieuwe content vrij te spelen.

Sla je amiibo tegen de Wii U Gamepad en zie de beloningen binnenstromen. Meer munten betekent meer mogelijkheden om strategisch je weg naar de overwinning te plannen. En met deze munten kun je sneller minigames ontgrendelen, waardoor je Mario Party-ervaring nog rijker en gevarieerder wordt.

Elk amiibo-figuurtje heeft zo zijn eigen charme en voordelen, dus schroom niet om ze allemaal te gebruiken en je spel naar een hoger niveau te tillen.

Sneller vrijspelen van minigames met amiibo

Wil je sneller aan de slag met alle 100 minigames in Mario Party: The Top 100? Gebruik dan amiibo figuren om dit proces te versnellen. Het scannen van een amiibo kan nieuwe spelletjes ontgrendelen zonder dat je ze één voor één hoeft te verdienen door te spelen.

Dit betekent meer variatie en plezier, direct vanaf het begin!

Amiibo’s brengen niet alleen de klassieke personages naar je speelsessie, maar ze bieden ook extra munten en voordelen. Hoef je dus minder lang te zwoegen voor die felbegeerde overwinning.

Scan bijvoorbeeld een Yoshi amiibo en zie hoe jouw collectie minigames groeit en jouw kansen op succes toenemen. Met amiibo sta je sterker in elke uitdaging die Mario Party: The Top 100 voor je in petto heeft!

Beschrijving van de spelmodi

Binnen Mario Party: The Top 100 zijn de spelmodi meer dan alleen een plek waar je strijdt voor de overwinning; ze vormen de creatieve arena’s die jouw vaardigheden op de proef stellen.

Elke modus is ontworpen om je op unieke wijze te laten genieten van de verzameling minigames, of je nu alleen speelt of met vrienden.

Toernooi

Grijp je kans om de ultieme Mario Party-kampioen te worden in de Toernooi-modus. Hier speel je tegen vrienden of computertegenstanders in een serie minigames, waarbij elke overwinning je dichterbij de eindzege brengt.

De competitie wordt heviger naarmate het toernooi vordert, dus zorg dat je jouw strategie en reflexen scherp houdt. Het is niet alleen een test van vaardigheid, maar ook van uithoudingsvermogen en tactiek.

Elke ronde kies je een nieuwe minigame uit de Top 100 en probeer je als beste uit de strijd te komen. Met een mix van klassieke favorieten en nieuwe uitdagingen biedt de Toernooi-modus uren aan vermakelijke competitie.

Zodra je zegeviert in het toernooi, staat de volgende uitdaging al klaar in de Meerkamp-modus.

Meerkamp

Na de spanning van het toernooi biedt Meerkamp in Mario Party: The Top 100 een unieke kans om je vaardigheden in diverse minigames te tonen. Hier kun je het opnemen tegen drie vrienden en strijden om de hoogste score.

Elke meerkamp bestaat uit een reeks minigames die je uitdagen in snelheid, strategie en behendigheid. Je hebt geen bordspel nodig om te genieten van deze competitieve spelmodus, waardoor je direct kunt duiken in de actievolle uitdagingen.

Geniet van het samenzijn met vrienden terwijl jullie dobbelsteenblokken rollen en virtuele spelborden verkennen binnen de meerkampen. Verschillende speelstijlen komen aan bod, zodat iedere speler zijn geluk en tactiek kan testen.

Of je nu een fan bent van klassieke Mario Party-games of nieuw bent met de franchise, Meerkamp biedt een levendige mix van games voor iedereen.

Bordspel

Trek je dobbelsteenblokken maar uit de kast, want in de bordspelmodus van Mario Party: The Top 100 wacht je een avontuur vol minigames. Spelers reizen langs een virtueel bord, waar elk vakje staat voor een nieuwe uitdaging.

Dit is jouw kans om te schitteren, tactiek te gebruiken en je tegenstanders te verslaan!

Elke worp van de dobbelsteen stuurt je op pad door vier kleurrijke werelden vol verrassingen. Vind strategische routes en maak slim gebruik van de items die je onderweg verzamelt. Overwin hindernissen en laat zien wie de ware Mario Party-kampioen is op dit interactieve speelveld.

Speel alleen of daag vrienden uit; dit bordspel belooft uren spelplezier met een nostalgische twist van de beste minigames uit de serie.

Minigame-eilanden

Bereid je voor op een avontuur op Minigame Island, het hart van Mario Party: The Top 100 waar je vaardigheden op de proef worden gesteld. Elke stap die je zet leidt naar een nieuwe uitdaging en de kans om munten te verdienen door diverse minigames te winnen.

Versla medespelers in spannende wedstrijden of ga de strijd aan met AI-tegenstanders die je tactieken tot het uiterste drijven.

Verzamel munten en bewijs jezelf als de ultieme minigame-kampioen terwijl het eiland je meeneemt door een reeks van de allerbeste minigames die Mario Party te bieden heeft. Van klassieke hits tot verborgen pareltjes, Minigame Island serveert ze allemaal.

Je zult snel ontdekken dat elke minigame zijn eigen strategie vereist en dat geen twee spelletjes ooit hetzelfde zijn. Na het veroveren van Minigame-eilanden is het tijd om de juiste minigame te kiezen voor jouw feestvreugde.

Hoe kies je de juiste minigame?

Bij het kiezen van de perfecte minigame in Mario Party: The Top 100 komt meer kijken dan enkel geluk of voorkeur; ontdek de cruciale factoren die jouw keuze kunnen beïnvloeden en verhoog je kans op overwinning.

Factoren om te overwegen

Kies je een minigame in Mario Party: The Top 100, denk dan goed na over wie er meespelen. Zijn het vrienden die van snelle actie houden of juist familieleden die meer plezier beleven aan strategische spellen? De mix van competitieve en coöperatieve minigames biedt voor iedere groep iets unieks.

Bedenk ook hoeveel tijd je hebt. Een snelle minigame is perfect als je even tussendoor wilt spelen, maar voor een avondvullend programma kun je beter een uitdagender spel kiezen.

Houd rekening met de vaardigheden van alle spelers. Niemand vindt het leuk om steeds te verliezen, dus zorg voor een evenwichtige keuze waarbij iedereen kan winnen. Gaat het om pure fun of wil je elkaar echt uitdagen? De moeilijkheidsgraad kan een grote rol spelen in het spelplezier.

Nu je weet waar je op moet letten, ben je klaar om de minigames te spelen en te ontdekken hoe ze allemaal werken.

Hoe de minigames te spelen

Je staat op het punt om de wereld van Mario Party: The Top 100 te betreden, waar strategie en plezier hand in hand gaan. Bereid je voor op competitie en amusement met deze tips voor het spelen van de minigames.

 • Allereerst scan je de kaart met het speciale apparaat dat verbonden is aan je Gamecube om toegang te krijgen tot de minigames.
 • Focus vervolgens op Minigame Island, dit is de kern van het spel waar je door levels heengaat om minigames vrij te spelen.
 • Gebruik amiibo figuren voor extra hulp; plaats ze op het apparaat en verdien sneller levens of munten.
 • Ontdek welke personages beschikbaar zijn om mee te spelen, zoals Koopa Troopa, en leer hun sterke punten kennen.
 • Ga slim om met de verschillende spelmodi zoals Toernooi en Meerkamp, elk heeft zijn eigen regels en uitdagingen.
 • Neem de tijd met online play; speel tegen vrienden of andere spelers over de hele wereld voor een diverse ervaring.
 • Bestudeer altijd zorgvuldig de instructies voordat je begint – elke minigame heeft unieke doelen en besturingselementen.
 • Oefening baart kunst – speel elke minigame meerdere keren om vertrouwd te raken met de gameplay en om jouw vaardigheden te verbeteren.
 • Wees tactisch in je keuzes; bepaalde minigames passen beter bij jouw speelstijl dan anderen. Speel slim!
 • Let goed op fabrieksgarantie opties wanneer je amiibo figuren gebruikt – soms zijn er speciale bonussen die kunnen helpen in het spel.
 • Zorg dat je ingelogd bent om jouw voortgang op te slaan als je online speelt, zodat geen winst verloren gaat.

Het belang van strategie in Mario Party: The Top 100

In Mario Party: The Top 100 draait alles om strategisch denken. Elke minigame heeft zijn eigen regels en uitdagingen die je moet doorgronden. Soms moet je snel kunnen reageren, terwijl andere momenten inzicht en vooruitplannen vragen.

Goede strategieën leiden tot betere kansen om te winnen, vooral tegen slimme tegenstanders. Je moet ook niet vergeten dat de juiste strategie voor de ene minigame niet per se werkt bij een andere.

Slim spelen betekent jouw sterke punten kennen en de zwaktes van je rivalen uitbuiten. Als je merkt dat iemand niet goed is in behendigheidsspellen, kies dan een minigame die daarop focust.

Het gaat er niet alleen om de beste te zijn in de minigames, maar ook om te weten wanneer je ze moet inzetten. Dit soort tactisch denken maakt het verschil tussen winnen en verliezen op Minigame Island.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn cruciaal; ze kunnen het tij van het spel volledig keren in jouw voordeel.

Recensies en reacties op Mario Party: The Top 100

Fans en critici hebben gemengde gevoelens over Mario Party: The Top 100. Veel spelers genieten van de nostalgie, aangezien de game een verzameling biedt van de beste minigames uit de lange geschiedenis van de serie.

Toch merken anderen op dat de singleplayer-ervaring tekortschiet en dat sommige favoriete minigames ontbreken. De spelers waarderen het samenkomen van klassieke elementen met nieuwe technologie, zoals het gebruik van amiibo om sneller toegang te krijgen tot alle spellen.

Ondanks de kritiek vieren recensenten de game als een leuke manier om herinneringen op te halen, vooral tijdens meerspelersessies. Ze beschrijven Mario Party: The Top 100 vaak als een ‘best of’-collectie die vooral schittert in gezelschap.

Met deze feedback in gedachten, duiken we vervolgens in de vraag of Mario Party: The Top 100 echt de moeite waard is.

Conclusie: Is Mario Party: The Top 100 het waard?

Als afsluiter van onze reis door de bonte wereld van Mario Party: The Top 100, vraag je je misschien af of deze game de kroon spant in jouw verzameling. Gezien de zorgvuldige selectie van minigames die een kwart eeuw aan plezier vertegenwoordigen, is het tijd om te ontdekken of deze verzameling de ultieme party-ervaring biedt die jou en je vrienden zoeken.

Overzicht van de top 100 minigames in Mario Party

Duik in de wereld van intense competitie en hilarisch plezier met Mario Party: The Top 100. Deze game verzamelt de allerbeste minigames uit de lange geschiedenis van Mario Party, waardoor je toegang krijgt tot een ongeëvenaarde mix van klassiekers en fanfavorieten.

Van razendsnelle races tot creatieve puzzels, je vindt hier een verscheidenheid aan uitdagingen die zowel nieuwe spelers als doorgewinterde fans zullen verrassen.

Competeer tegen vrienden of speel solo terwijl je je vaardigheden test in 100 unieke minigames. Stel je behendigheid en strategie op de proef door het geven van facelifts aan bekende personages, of stuur modelauto’s naar de finishlijn.

Elk spel biedt een unieke draai aan het Mario Party-universum, waardoor elke speelsessie fris en spannend blijft. Met deze topselectie van minigames beleef je gegarandeerd urenlang spelplezier!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Mario Party: The Top 100?

Mario Party: The Top 100 is een verzameling van de beste honderd minigames uit alle Mario Party-spellen tot dusver, samengebracht voor extra speelplezier.

2. Kan ik Mario Party: The Top 100 spelen op mijn huidige gameconsole?

Ja, je kun Mario Party: The Top 100 spelen op systemen uit de Nintendo 3DS-familie, waaronder de nieuwere modellen.

3. Hoe vind ik informatie over Mario Party: The Top 100?

Voor diepgaande informatie kun je inloggen op de officiële Nintendo website of Wikipedia raadplegen voor details en achtergronden over de minigames.

4. Waarom werd Mario Party: Star Rush gemaakt?

Mario Party: Star Rush was ontworpen om spelers meer actie en minder wachttijd te bieden door het spel sneller en dynamischer te maken met nieuwe spelmodi en functies.

Foto van Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *