In dit artikel

Mensen verzameld rond een feestelijke kerstboom met twinkelende lichtjes.

De ultieme kerstmuziek top 100 voor de feestdagen

In dit artikel

Zoek je de perfecte soundtrack voor je kerstfeest? De ultieme kerstmuziek top 100 zit vol met klassiekers die sfeer brengen. In dit blog vind je liedjes die iedereen rond de kerstboom samenbrengen.

Duik mee in de muzikale magie!

Samenvatting

  • Ontdek klassiekers en moderne hits in de ultieme kerstmuziek top 100 die iedere kerst weer voor een feestelijke sfeer zorgen.
  • Luister naar beroemde nummers zoals “Happy Xmas (War Is Over)” van John & Yoko en “Last Christmas” van Wham!, die al decennia lang niet weg te denken zijn uit de kerstperiode.
  • Ervaar hoe Nederlandse artiesten zoals George Baker Selection bijdragen aan de kerstsfeer met hun eigen unieke kerstliedjes.
  • Iconische artiesten zoals Yoko Ono, Frank Sinatra, Dean Martin en Julie Andrews hebben tijdloze kerstnummers gezongen die nog steeds geliefd zijn tijdens het seizoen.
  • Gebruik de kerstmuziek top 100 als perfecte achtergrondmuziek voor al je kerstactiviteiten, van het versieren van de boom tot het vieren met familie en vrienden.
https://www.youtube.com/watch?v=okFurqxKhRM

Ontdek de Kerstmuziek Top 100

Duik in de wereld van de Kerstmuziek Top 100 en laat je meevoeren door de magische klanken die kerst zo speciaal maken. Met klassiekers van Bing Crosby en knallers van Mariah Carey, tot sfeervolle nummers van Michael Bublé, deze lijst heeft voor ieder wat wils.

Voel de warmte van kerstklassiekers en ontdek nieuwe favorieten die je zullen verrassen en verblijden.

Zet je schrap voor een muzikale reis langs de grootste kersthits aller tijden. Van “All I Want for Christmas Is You” tot het nostalgische “Driving Home for Christmas”, elke noot brengt het feestgevoel dichterbij.

Laat Sky Christmas of Spotify je begeleiden door een wonderland aan kerstklanken en maak van deze Kerstmuziek Top 100 de soundtrack van jouw feestdagen.

Mensen verzameld rond een feestelijke kerstboom met twinkelende lichtjes.

Nederlandse kerstmuziek

Ontdek hoe Nederlandse artiesten hun unieke stempel drukken op de kerstperiode met originele nummers en hartverwarmende klassiekers die je niet wilt missen.

George Baker Selection – Kerstlied

De kerstnummers van George Baker Selection, waaronder “When the first snow is falling” en “Kerstlied ’72”, brengen warmte in de koude dagen. Ze hebben niet alleen een plaats verdiend in de Nederlandse hitlijsten maar ook in de harten van kerstmuziekliefhebbers.

Hun muziek klinkt vrolijk en feestelijk, en is een onmisbaar onderdeel geworden van de Kerst Top 100.

Met Hans Bouwens, beter bekend als George Baker, aan het roer, weet deze band keer op keer de essentie van kerst te vangen in hun liedjes. Ze zijn perfect om op te zetten tijdens het versieren van de kerstboom of het koken van het kerstdiner.

Laat je meevoeren door de klassieke klanken van de George Baker Selection terwijl je je voorbereidt op het volgende segment over artiesten die een speciaal licht werpen op de feestdagen.

Artiesten in de spotlight

5. Artiesten in de spotlight: Terwijl je geniet van de kerstmuziek, zetten we een aantal iconische artiesten in het zonnetje wiens stemmen en klassiekers de feestdagen onvergetelijk maken.

Hun tijdloze nummers vormen de soundtrack van vele warme herinneringen.

Yoko Ono

Yoko Ono, de Japanse zangeres en kunstenaar, liet ons niet alleen avant-gardistische muziek na, maar ook een boodschap van vrede. Door haar experimentele geluiden uit de jaren zestig blijft ze een inspiratiebron voor velen.

Ze maakte naam met haar debuutalbum Yoko Ono/Plastic Ono Band uit 1970, dat nog steeds hoog staat aangeschreven als pionierswerk.

Naast haar artistieke nalatenschap, kennen we Ono ook als een krachtige vredesactivist. Haar betrokkenheid bij liefdadigheid en social justice werd extra duidelijk toen zij en John Lennon de Willowbrook State School bezochten in 1971.

Deze daad onderstreepte haar engagement voor sociale kwesties. Fans van Yoko Ono kunnen haar invloedrijk oeuvre ontdekken op Deezer, waar al haar populaire albums en afspeellijsten samenkomen.

Haar tijdloze muziek blijft mensen raken en inspireert nieuwe generaties luisteraars om buiten de gebaande paden te denken.

Frank Sinatra

Van de bedachtzame teksten van Yoko Ono stappen we over naar de tijdloze klasse van Frank Sinatra. Geboren in de swingende jazz-tijdperk, maakte hij onuitwisbare indruk met zijn warme stem en charmante persoonlijkheid.

De bijnamen ‘The Chairman of the Board’ en ‘Ol’ Blue Eyes’ werden synoniemen voor deze muzikale grootmacht. Zijn invloed strekt zich uit over de hele 20e eeuw en nog steeds galmen zijn melodieën, waaronder kerstklassiekers als “The First Noel”, door tijdens feestelijke dagen.

Sinatra’s kerstsongs kleuren de Top 100 kerstmuziek en houden de herinnering aan zijn legendarische carrière levend. Elk jaar klinkt zijn stem opnieuw in huizen over de hele wereld, als een warme deken die de koude winteravond omhult.

Of je nu luistert naar zijn muziek tijdens het decoreren van de kerstboom of als achtergrondmelodie bij een gezellig familiediner, Sinatra’s nummers zorgen voor een gevoel van nostalgie en feestelijke vreugde.

Zijn nalatenschap als een van de meest invloedrijke artiesten blijft onbetwist; zijn kerstnummers zijn een blijvend cadeau aan de wereld.

Dean Martin

Dean Martin, ook wel bekend als “The King of Cool”, was een waar icoon in de entertainmentwereld. Met zijn onberispelijke stem en charisma betoverde hij het publiek als zanger, acteur en televisiepresentator.

Hij schitterde naast Sammy Davis Jr. en Frank Sinatra in de Rat Pack, wat hem nog meer roem bracht. Zijn bijdrage aan de kerstmuziek blijft onmiskenbaar; nummers zoals “Let it Snow” zorgen elk jaar weer voor een feestelijke sfeer in huiskamers over de hele wereld.

Zijn nalatenschap leeft voort, vooral tijdens de feestdagen wanneer Martin’s kerstalbums nog altijd hoog scoren in de hitlijsten. Zijn kersthits zijn een essentieel onderdeel van de ultieme kerstmuziek top 100 en maken elke kerstviering compleet.

Op 25 december 1995 namen we afscheid van Dean Martin, maar zijn muziek laat ons nog steeds genieten van de mooiste tijd van het jaar. Dit leidt ons naar een andere legendarische stem in de kerstmuziek: Julie Andrews.

Julie Andrews

Julie Andrews is een icoon van de kerstperiode met haar warme stem die traditionele kerstliederen als The First Noel” en “Away in a Manger” tot leven brengt. Geboren in het hart van het Verenigd Koninkrijk

Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *