In dit artikel

(empty_image_alt}

De Hazes Top 100: De ultieme lijst van Nederlandstalige hits

In dit artikel

De Hazes 100: Van de fans – voor de fans

Duik mee in de ultieme beleving van Nederlandse muziek met de Hazes Top 100, waar de echte liefde en passie van de fans voor André Hazes samenkomen in een onvergetelijke hitlijst.

Deze lijst is een ware ode aan de iconische volkszanger, samengesteld door degenen die zijn muziek het beste kennen en voelen: jullie, de fans.

Overzicht van de top 100 nummers van André Hazes

De Hazes Top 100 viert de legendarische Nederlandse popartiest André Hazes met een lijst vol hits. Fans hebben zelf gekozen en hieruit is een unieke collectie van liefdesliedjes, levenslessen en nummers over het alledaagse leven ontstaan.

 • “Zij Gelooft In Mij” staat bekend als het liefdevolle anthem dat vele harten raakte.
 • “De Vlieger” vertelt het verhaal van een vader-zoon-relatie en blijft tijdloos populair.
 • Met de ballade “Geef Mij Je Angst” biedt Hazes troost en kracht in moeilijke tijden.
 • Het rauwe “Bloed, Zweet En Tranen” belichaamt de strijd en passie van zijn leven.
 • “Een Beetje Verliefd” laat iedereen meezingen met de tekst over flirtende verwikkelingen.
 • In “Droomland”, een duet met Paul de Leeuw, vinden twee stemmen elkaar in harmonie.
 • “Vaag En Stil” roept op tot reflectie met zijn diepere betekenis over identiteit en stilte.
 • De nostalgie van “Kleine Jongen” spreekt zowel jong als oud aan over opgroeien.
 • De eerlijke emoties in “Waarom” maken deze song tot een echte hartekreet.
 • Onvergetelijk is ook “Amor, Amor, Amor”, waarin Hazes bezingt hoe liefde voelt.

Samenvatting

 • De Hazes Top 100 is een lijst met de grootste Nederlandstalige hits, gekozen door fans van André Hazes, die zowel klassieke als moderne nummers bevat.
 • Belangrijke nummers in de lijst zijn onder andere “Zij Gelooft In Mij”, “De Vlieger”, “Geef Mij Je Angst” en “Bloed, Zweet En Tranen”, die allemaal een speciale plaats in het hart van de Nederlandse bevolking hebben.
 • De Kleurrijke Top 100 brengt een ode aan André Hazes met de Hazes Top 100, waarmee luisteraars een muzikale reis maken door liefde, verdriet en nationale trots.
 • “Het Beste van Hazes op 5 CD’s” verzamelt 20 tophits van André Hazes, geselecteerd door meer dan 10.000 stemmers, en biedt een diepe duik in zijn succesvolle carrière.
 • De Hazes 100 verbindt generaties Nederlanders door nostalgische herinneringen en is een blijvende eerbetoon aan één van Nederlands grootste volkszangers.

De Kleurrijke Top 100 presenteert: De Hazes Top 100

Een veld vol levendige tulpen in het Nederlandse platteland.De Kleurrijke Top 100 zet André Hazes in de schijnwerpers met een speciaal eerbetoon. Deze lijst is uniek, want je hoort jouw Nederlandstalige held met zijn 100 beste nummers. Ze brengen je terug naar momenten van liefde, verdriet en nationale trots.

Een muzikale reis door het leven van een man die nog steeds veel harten raakt.

Zet je schrap voor urenlang meezingen met ‘Een Beetje Verliefd’, ‘Wij Houden van Oranje’ en vele andere klassiekers. Deze compilatie biedt een diepe duik in de rijke nalatenschap van één van Nederlands grootste volkszangers.

Fans hebben met passie gestemd en dat voel je in elke noot. Muziek experts erkennen deze collectie als een must-have voor iedere liefhebber van het Nederlandse lied.

Een veld vol levendige tulpen in het Nederlandse platteland.

Hoogtepunten uit de Hazes 100

Ontdek de iconische tracks die André Hazes onsterfelijk hebben gemaakt in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Elk nummer vertelt een verhaal en raakt het hart van de echte liefhebber.

Zij Gelooft In Mij

“Zij Gelooft In Mij” neemt je mee op een emotionele reis waar je de diepte van André Hazes’ stem en zijn vermogen om gevoel over te brengen, echt kunt voelen. Dit nummer, een cover van Steve Gibb’s “She believes in me”, overtrof alle verwachtingen en werd Hazes’ 35e Top 40-hit.

Het is niet zomaar een liedje; het is de bezielende melodie die de harten van Nederland raakte en na zijn overlijden zelfs de nummer 1-positie opeiste.

De kracht van dit nummer zit hem in de oprechte emotie en het verhaal dat zo typerend is voor Nederlandstalige muziek. Geliefd bij fans en met een plek op nummer 245 in de Top 2000 van 2021, vertegenwoordigt “Zij Gelooft In Mij” het tijdloze talent van André Hazes.

Zijn vermogen om fans door heel Nederland – oranjeland en ver daarbuiten – te raken, laat zien waarom dit lied vandaag de dag nog steeds resoneert.

De Vlieger

De Vlieger” zweeft boven de lijst als een markante herinnering aan de meesterschap van André Hazes. Het lied verhaalt over een kind dat een brief aan zijn overleden moeder vastmaakt aan een vlieger, een metafoor die vele harten heeft geraakt.

Hazes’ vermogen om emotie in muziek te vangen blijkt uit elke noot en elk woord, met medewerking van neef Tonny Le Roy en de unieke Nico Haak, die helaas niet meer onder ons is.

Dit nummer kan niet ontbreken in de Hazes 100, een compilatie die jou meeneemt door het leven en de ziel van deze Nederlandse muzieklegende. Met “De Vlieger” beleef je weer dat kippenvelmoment, net als duizenden fans die dit lied omarmen alsof het gisteren was uitgebracht.

Het staat symbool voor de erfenis van Hazes – puur, rauw en tijdloos, precies zoals hij zijn muzikale stempel op Nederland heeft gedrukt.

Geef Mij Je Angst

Na “De Vlieger” komt een ander pareltje van André Hazes: “Geef Mij Je Angst”. Dit lied, oorspronkelijk van Udo Jürgens, vond zijn Nederlandse thuis bij Hazes. Zijn versie uit 1983 raakte de harten van vele Nederlanders en werd een symbool van nationale trots.

De track nam een onvergetelijke plaats in de Nederlandse muziekgeschiedenis in en behaalde positie 11777 in de Oranje Top 30.

“Geef Mij Je Angst” staat fier op nummer vijf in de Hazes 100, getuigend van zijn blijvende impact op fans en muziekliefhebbers. Deze hit maakt ook deel uit van het legendarische album ‘Hazes 100’, waar het een topkeuze is voor iedereen die zich wilt onderdompelen in het repertoire van deze volkszanger.

Zijn warme stem en de emotionele diepte van het nummer blijven inspireren, generatie na generatie.

Bloed, Zweet En Tranen

Met hart en ziel zong André Hazes ‘Bloed, Zweet En Tranen’, een lied dat nog steeds diep resoneert bij Nederland Oranjeland. De krachtige melodie en oprechte emotie maken het een klassieker die je raakt tot in je kern.

Het staat terecht op het album Strijdlustig en heeft een ereplaats verdiend in de Hazes Top 100.

Dit nummer werd niet alleen een massaal meegezongen hit, maar ook een symbool van doorzettingsvermogen en emotie voor veel fans. ‘Bloed, Zweet En Tranen’ bereikte de top van de Nationale Top 100 en blijft een tijdloze favoriet, met echo’s van de strijd en passie die Hazes zelf in zijn leven en muziek legde.

Het beste van Hazes op 5 CD’s

Ontdek een schat aan Nederlandstalige klassiekers met ‘Het Beste van Hazes’, vijf CD’s boordevol tijdloze hits die de ziel van de volkszanger doen herleven – een must-have voor elke muziekliefhebber.

Beschrijving van de inhoud en hoogtepunten van de CD’s

Duik in het hart van de Nederlandstalige muziek met de “Het beste van Hazes op 5 CD’s”. Deze verzameling brengt een eerbetoon aan André Hazes met 20 van zijn onvergetelijke nummers.

Klassiekers als “Zij Gelooft In Mij”, “Een Beetje Verliefd”, en “Bloed, Zweet En Tranen” laten je de essentie van zijn muzikale genie ervaren.

Elke CD in deze box neemt je mee door verschillende fases van Hazes’ carrière. De collectie is zorgvuldig samengesteld door meer dan 10.000 stemmers, waardoor het echt een selectie is die resonantie vindt met de fans.

Van bekende hits tot de minder bekende pareltjes – zoals “Waarom” en “Droomland” – biedt deze set een volledig beeld van de impact die Hazes heeft gehad op de Dutch music scene.

Afsluiting

De Hazes Top 100 is niet alleen een ode aan de legende André Hazes, maar het is ook een collectieve herinnering die duizenden Nederlanders met elkaar delen. Met elk nummer dat uit de speakers klinkt, voel je de passie en de emotie die Hazes in zijn muziek legde.

Deze hits zijn door fans gekozen en vormen samen de ultieme lijst van Nederlandstalige muziek die generaties verbindt.

Zie het als jouw persoonlijke muzikale reis door het leven en werk van een van Nederlands grootste volkszangers. De liederen in deze top 100 vertellen stuk voor stuk verhalen over liefde, verdriet en het dagelijks leven.

Ze bieden troost en brengen mensen samen. Pak deze kans om de tijdloze klassiekers van André Hazes opnieuw te beleven en voel hoe zijn muziek nog steeds leeft in de harten van velen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is ‘De Hazes Top 100’?

‘De Hazes Top 100’ is een verzameling van de grootste hits van André Hazes, samengesteld door Universal Music Nederland en beschikbaar op bol.com.

2. Kan ik ‘De Hazes Top 100’ gratis retourneren als het niet bevalt?

Ja, je kunt ‘De Hazes Top 100’ gratis retourneren bij bol.com als de lijst niet aan je verwachtingen voldoet.

3. Hoe is ‘De Hazes Top 100’ anders dan andere hitlijsten?

‘De Hazes Top 100’ onderscheidt zich door zich volledig te focussen op de Nederlandstalige hits van André Hazes, terwijl andere lijsten vaak een mix bevatten van verschillende artiesten zoals Bob Dylan of Ali B.

4. Is ‘De Hazes Top 100’ alleen online verkrijgbaar?

Nee, ‘De Hazes Top 100’ wordt online aangeboden via bol.com, maar het kan ook beschikbaar zijn in winkels waar producten van Universal Music Nederland worden verkocht.

Foto van Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *