In dit artikel

Een vintage vinylplaat met kleurrijke cover art, omringd door DJ-apparatuur en een rustig zeelandschap.

De ultieme hardcore top 100 nummers van het jaar

In dit artikel

Je bent op zoek naar de hardste beats en meest epische hardcore tracks van het jaar, toch? De Hardcore Top 100 zet de onmisbare nummers voor je op een rij. Dit artikel gidst je door de wereld van razendsnelle hi-hats en diepe bassen en laat zien welke tracks dit jaar onvergetelijk maken.

Ontdek jouw nieuwe favorieten!

Samenvatting

 • De Hardcore Top 100 is een lijst met de meest populaire en invloedrijke hardcore nummers van het jaar, gekozen door fans en experts uit de industrie.
 • Grote namen zoals DJ The Prophet, Neophyte, Brennan Heart en Ruffneck blijven de hardcore scene bepalen met krachtige tracks die vaak voorkomen in de top 100.
 • De lijst bevat een breed scala aan muziekstijlen binnen het hardcore genre, van de klassieke geluiden tot aan de nieuwste beats van opkomende artiesten zoals Nosferatu en Soulblast.
 • De diversiteit van de artiesten en hun bijdragen toont aan dat hardcore muziek blijft evolueren en nieuwe grenzen verkent.
 • Deze Hardcore Top 100 benadrukt niet alleen de populariteit van hardcore muziek, maar viert ook de levensstijl en passie die fans wereldwijd verbindt.

De Kleurrijke Hardcore Top 100 van het jaar

De Kleurrijke Hardcore Top 100 van het jaar zet de toon met een explosieve mix van beats. Deze lijst is de ultieme gids voor hardcore liefhebbers en barst van energieke tracks.

 • Dit jaarlijstje bevat een schat aan tracks, uitgekozen om hun invloed in de afgelopen decade.
 • Je hoort er nummers van geharde artiesten zoals Neophyte, die de hardcore scene blijven domineren.
 • DJ Paul Elstak’s happy hardcore geluid is ook goed vertegenwoordigd, wat voor variatie zorgt.
 • Explosieve bijdragen van Angerfist en Miss K8 tonen aan dat hardcore music geen grenzen kent.
 • Van The Satan’s duistere beats tot Furyan’s rauwe energie, deze collectie heeft het allemaal.
 • Ook nieuwkomers als Nosferatu bewijzen hun plek op deze prestigieuze lijst met krachtige nummers.
 • Soulblast brengt verse sound in het genre, terwijl Tha Playah trouw blijft aan klassieke elementen.
 • DJ Mad Dog laat horen dat Italiaanse flair perfect samengaat met keiharde hardcore.
 • AniMe trakteert fans op een perfecte mix tussen melodie en agressieve kicks.
 • De lijst wordt compleet gemaakt door tracks van legendes Brennan Heart en The Darkraver.
 • Charly Lownoise en Mental Theo herinneren ons aan de onsterfelijke eurohouse invloeden in hardcore muziek.
 • Tracks van Jones & Stephenson tot DJ Norman laten zien hoe diversiteit binnen het genre steeds groeit.
Een vintage vinylplaat met kleurrijke cover art, omringd door DJ-apparatuur en een rustig zeelandschap.

Belangrijkste artiesten van het jaar

Ontdek welke hardcore artiesten dit jaar de dansvloeren domineerden en hoe hun tracks de Top 100 hebben gerevolutioneerd.

The Prophet

The Prophet, oftewel Dov Joseph Elkabas, is een ware pionier in de hardcore techno en hardstyle scene. Met zijn onmiskenbare energie en harde beats laat hij een onuitwisbare stempel achter op de muziekwereld.

Zijn tracks zijn niet alleen krachtig, maar ook vrolijk, een handelsmerk dat fans wereldwijd hebben omarmd. Het nummer ” The History of Hardcore” is een echte klassieker en prijkt trots hoog in de hardcore top 100.

Niet alleen heeft hij zijn naam gevestigd als toonaangevende artiest, maar The Prophet is ook een invloedrijke figuur die het gezicht van de hardcore muziek door de jaren heen heeft gevormd.

Zijn producties en live optredens zijn grensverleggend en blijven de norm stellen voor wat hardstyle moet zijn. Elk optreden van The Prophet is een belofte van kwaliteit, passie en ongeëvenaarde energie die de menigte keer op keer in vuur en vlam zet.

Neophyte

Neophyte is niet zomaar een naam op de hardcore scene; het is een krachtpatser die je laat dansen tot je erbij neervalt. Met een oorsprong die terugleidt naar 1999, heeft dit Nederlandse platenlabel, opgericht door DJ Neophyte zelf, de hardcore wereld op zijn grondvesten doen schudden.

Velen kennen DJ Neophyte als Conrad Hoyer, een pionier die met passie en ongeëvenaarde energie het label tot grote hoogten heeft gestuwd.

Onder de vlag van Neophyte Records hebben zwaargewichten als The Darkraver en Charly Lownoise & Mental Theo explosieve tracks uitgebracht die de hardcore ranglijsten hebben bestormd.

Dit label staat bekend om zijn onfeilbare neus voor kwaliteit en heeft keer op keer bewezen dat het een broedplaats is voor hits die de Hardcore Top 100 domineren. Fans van stevige beats en adembenemende baslijnen vinden keer op keer hun weg naar de creaties van Neophyte Records, waar de muzikale ervaring nooit teleurstelt.

Brennan Heart

Van de donkere beats van Neophyte naar de melodieuze klanken van Brennan Heart, de diversiteit binnen onze Hardcore Top 100 is opmerkelijk. Brennan Heart domineert de hardstyle scene al jaren met zijn kenmerkende sound.

Deze meester in het vak weet hoe hij publiek over de hele wereld moet fascineren. Met meer dan 100 hits op zijn naam staat Brennan Heart synoniem voor innovatie en passie binnen de elektronische muziekwereld.

Zijn reis begon samen met DJ Thera als het duo Brennan & Heart, maar al snel groeide hij uit tot een solo-icoon. Zijn plaats in de DJMAG Top 100 bevestigt zijn status als top-dj, waar hij sinds 2012 een vaste waarde is.

Klaar om uit de schaduwen van lockdown te stappen, werkt Brennan Heart samen met frisse talenten zoals Thyron, waarmee hij het fundament legt voor nieuwe successen. Met optredens gepland en nieuwe tracks klaar om te lanceren, blijft Brennan Heart een onmisbare kracht in de hardstyle wereld.

Ruffneck

Patrick van Kerckhoven, beter bekend als DJ Ruffneck, is een ware pionier in de hardcore scene. Zijn invloed is enorm, want hij heeft het subgenre Artcore op de kaart gezet. Ruffneck heeft een unieke sound die ook in de UK bekend staat als Breakbeat Hardcore.

Zijn muzikale talent komt tot uiting in meerdere aliassen: Ruffneck Prime, 80 Aum, Overmind en The Bazeman.

Met 25 jaar ervaring en een aanwezigheid die voelt als het leiden van een leger, staat Ruffneck aan de top van zijn genre. Fans hebben zelfs een jubileum-rave gevierd om zijn kwart eeuw aan bijdragen te eren.

Zijn tracks resoneren nog steeds met liefhebbers van hardcore muziek en vormen de ruggengraat van menige hardcore top 100 lijst. DJ Ruffneck blijft inspireren en zet zijn handtekening op de hardcore wereld met elk nummer dat hij uitbrengt.

Conclusie

Laten we niet vergeten hoe levendig en energiek de hardcore scene is, dankzij de adembenemende tracks in deze top 100. Elk van deze nummers vertegenwoordigt de kracht en passie die dit genre zo uniek maakt.

Ze herinneren ons eraan dat hardcore meer is dan alleen muziek; het is een levensstijl die door velen wordt omarmd. Voor de echte liefhebbers is deze lijst een schatkist vol met nummers die elke playlist zullen verrijken.

Sta op met deze beats en laat de wereld zien waar de hardcore gemeenschap voor staat – onverzettelijke energie en een ontembare geest.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de hardcore top 100 nummers van het jaar?

De hardcore top 100 nummers van het jaar is een lijst met de meest populaire en invloedrijke hardcore tracks gekozen door liefhebbers van het genre, met artiesten zoals Ophidian, Deadly Guns en DJ Isaac.

2. Welke artiesten staan vaak in deze top 100?

In deze lijst vind je vaak namen als The Dark Horror, Major Conspiracy, DJ Gizmo en vele anderen die bekend staan om hun krachtige bijdrage aan de hardcore muziekscene.

3. Hoe bepalen ze welke nummers in de top 100 komen?

De selectie voor de top 100 wordt gemaakt op basis van populariteit, impact op het genre en de mening van fans en experts binnen de hardcore gemeenschap.

4. Kunnen nieuwe artiesten ook in de hardcore top 100 komen?

Zeker! Als nieuwe artiesten zoals Sefa remixes uitbrengen die resoneren met het publiek, kunnen zij zeker een plek veroveren in deze befaamde lijst.

5. Zijn er ook klassiekers of legendarische namen in de lijst?

Ja, naast nieuwe hits worden ook tijdloze klassiekers en legendarische DJs zoals DJ Dano, DJ Promo en DJ Korsakoff gewaardeerd en kunnen zij opgenomen worden in de top 100.

6. Is de lijst alleen voor solo-artiesten of ook voor groepen?

De lijst is open voor alle artiesten binnen het hardcore genre, inclusief solo-artiesten, groepen en samenwerkingen tussen verschillende artiesten zoals Holy Noise en Greater Than One.

Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *