Gemeente Amsterdam

Werken bij Amsterdam

Senior data-scientist


Gemeente Amsterdam zoekt een Data-analist voor directie Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS). 36u pw

Als senior data-scientist draag je bij aan het verder ontwikkelen van de stad Amsterdam door het oplossen van datavraagstukken. Kortom, het creëren van kennis uit data. Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het creëren van nieuwe kennis en het gebruiken van deze nieuwe inzichten om bestaande gemeentelijke processen te verbeteren.

De functie
Als senior data-scientist draag je bij aan het verder ontwikkelen van de stad Amsterdam door het oplossen van datavraagstukken. Kortom, het creëren van kennis uit data. Je gaat uitvoerend aan de slag met data science, inclusief data preparatie, data analyse, en presentatie. Maar een belangrijk onderdeel van je werk is ook het vertalen en concretiseren van business- en onderzoeksvragen samen met opdrachtgevers. Dit doe je niet alleen, je komt te werken in een basisteam dat zich bezig houdt met onderwerpen als onderwijs, werk, participatie, diversiteit en armoede.

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 02 juni via onderstaande link.

Voor de volledige vacature klik je hier

Is deze vacature via het netwerk van De Kleurrijke Top 100 onder jouw aandacht gekomen? Zet dan bij het solliciteren #DKT100 in je sollicitatiebrief. Heel veel succes namens Team Kleurrijk!

Directeur Ruimte & Duurzaamheid


Gemeente Amsterdam zoekt een Directeur Ruimte & Duurzaamheid.

De directie Ruimte & Duurzaamheid (R&D) is een belangrijke beleidsdirectie op het gebied van stadsontwikkeling en de toekomst van de metropool regio Amsterdam. De medewerkers van R&D bouwen samen aan een duurzame toekomst van Amsterdam en de metropoolregio. De directie R&D draagt bij door mede te sturen op een zo sterk en duurzaam mogelijk regio en stad.

De functie
De directeur R&D geeft integraal leiding aan 9 ‘direct reports’ en zorgt voor samenhang tussen de verschillende afdelingen, voorkomt ‘verkokering’ en stimuleert samenwerking. De directeur stuurt momenteel direct een stafafdeling van 70 medewerkers aan. En bewaakt samen met het MT de kwaliteit van het werk, legt de verbinding met verschillende onderdelen van de gemeente, met marktpartijen, met burgers en het bestuur van de stad, als ook naar de metropoolregio en het Rijk. De directeur R&D is voor het cluster R&E de gezaghebbende t.a.v. lange termijn vraagstukken (verstedelijking, mobiliteit, inclusieve stad en de energietransitie). Ook levert de directeur een bijdrage aan cluster overstijgende vraagstukken en opdrachten.

Van de directeuren in de gemeente Amsterdam wordt verwacht dat zij in principe breder inzetbaar zijn binnen de organisatie. Wij streven naar inclusief leiderschap en een management dat het goede voorbeeld geeft en zorgt voor een veilige, integere en inclusieve werkcultuur.

De aan­stel­ling van de ste­de­lijk di­rec­teur ge­schiedt vol­gens het be­leid van de ge­meen­te Am­ster­dam voor top­func­ti­o­na­ris­sen. De func­tie is in­ge­schaald in sa­la­ris­schaal 17. Het sa­la­ris is maxi­maal € 9.069,- bru­to per maand op ba­sis van 36 uren per week.

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 24 mei via onderstaande link.

Voor de volledige vacature klik je hier

Is deze vacature via het netwerk van De Kleurrijke Top 100 onder jouw aandacht gekomen? Zet dan bij het solliciteren #DKT100 in je sollicitatiebrief. Heel veel succes namens Team Kleurrijk!

Waarom werken bij Amsterdam?


Werken voor de gemeente betekent werken voor een bestuur dat ruim 850.000 Amsterdammers vertegenwoordigt. Dat doe je samen met veertienduizend verschillende collega’s. Verschillend in werk, leeftijd, afkomst, karakter, dromen, hobby’s. Dat is belangrijk voor de organisatie. Al die verschillende gezichtspunten en talenten zorgen voor betere resultaten voor de stad. Amsterdam aantrekkelijk maken.

Amsterdam ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor de stad en haar bewoners, ondernemers en bezoeker. Met trots, maar vooral met een hart. Ben jij net zo ambitieus? Kom voor de gemeente werken. Goed voor Amsterdam. Goed voor jou.De Kleurrijke Top 100


De Kleurrijke Top 100 is binnen 8 jaar een begrip geworden op het gebied van representatie en D&I en heeft door het online platform en het magazine een movement en netwerk van young professionals opgebouwd die binnen elke onderneming, organisatie, instelling of bedrijf van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Daarom weten bedrijven, organisaties en partijen zoals de media, overheid, non-profit, culturele organisaties en politieke partijen ons te vinden als zij op zoek zijn naar kleurrijk talent met uiteenlopende expertises.

Wij helpen bij de zoektocht naar culturele diversiteit omdat wij in beide netwerken graag de linking pin zijn en op het gebied van werving de juiste selectie kunnen voordragen bij HR professionals. Wij verspreiden ook de vacature van jouw bedrijf of organisatie binnen onze mailing en op onze social media kanalen om zo bij de juiste doelgroep in het vizier te komen.

Kunnen wij iets voor jouw bedrijf/organisatie betekenen? Een vacature die je onder de aandacht van een professioneel netwerk met de focus op culturele diversiteit wilt brengen? Advies nodig?

Neem gerust eens contact met ons op voor een offerte of maak een afspraak door te mailen naar info@dekleurrijketop100.nl