In dit artikel

Een groep vrienden danst op een retro-feest met neonverlichting.

De ultieme ‘foute top 100’ lijst van foute liedjes

In dit artikel

Heb je ooit een liedje gehoord waarbij je niet stil kon blijven zitten, ook al was het misschien een beetje fout? De Foute Top 100 is een begrip waarin guilty pleasure tracks jaarlijks de revue passeren.

Dit artikel neemt je mee op een muzikale reis langs nummers die zo ‘fout’ zijn dat ze weer goed worden. Lees verder en ontdek jouw persoonlijke foute favorieten!

Samenvatting

  • De ‘Foute Top 100’ omvat een breed scala aan muziekstijlen, van eurodance en happy hardcore tot volksmuziek en disco. Artiesten als Captain Jack, Charly Lownoise & Mental Theo, en Vengaboys zijn slechts enkele voorbeelden van de diversiteit in deze lijst.
  • Het concept ‘ foute liedjes‘ wordt gekenmerkt door nummers die ondanks hun kitscherige of campy karakter onweerstaanbaar zijn en mensen aan het dansen krijgen. Liedjes als ‘WE’RE GOING TO IBIZA’ van de Vengaboys en ‘Rainbow In The Sky’ van DJ Paul Elstak blijven populair op feesten en evenementen.
  • De impact van foute muziek is blijvend; klassiekers zoals ‘U Can’t Touch This’ van MC Hammer en hits van André Hazes blijven jaar na jaar hoog scoren in foute muzieklijstjes.
  • Foute muziek heeft niet alleen een nostalgische waarde maar overstijgt ook generaties, zoals bijvoorbeeld Shania Twain, UB40, en Barry White’s nummers die nog steeds geliefd zijn bij een breed publiek.
  • Guilty pleasures kennen geen grenzen; zowel nationale als internationale artiesten vinden hun plek binnen de ‘Foute Top 100’, wat de universele aantrekkingskracht van deze categorie muziek onderstreept.

De Ultieme ‘Foute Top 100’ Lijst

Duik diep in de wereld van heerlijk foute muziek met onze ultieme ‘Foute Top 100’ lijst. Deze collectie van guilty pleasure hits staat garant voor een feest der herkenning en nostalgie!

Captain Jack – CAPTAIN JACK

Stap in de tijdsmachine met Captain Jack, de Duitse eurodance-groep die de jaren 90 op zijn kop zette. Met hun aanstekelijke beats en militaire outfits werden hun hits zoals “Drill Instructor” en “Soldier Soldier” massaal omarmd door liefhebbers van foute muziek.

Hun nummer “Captain Jack” is een bekend fenomeen en scoorde een nummer 1-hit in de Top 500 van het Foute Uur bij Qmusic, een onmiskenbare prestatie voor deze kenmerkende groep.

Fans zetten nog steeds hun beste beentje voor op de dansvloer wanneer Captain Jack door de speakers klinkt. De groep verovert keer op keer een plek in De Ultieme ‘Foute Top 100’ lijst.

Met hun muziek die niet uit je hoofd te krijgen is, bewijzen ze dat foute liedjes een glorieuze plek verdienen in de muziekgeschiedenis en blijven tot op heden favorieten in Foute 1500 en Foute Uur lijsten van Qmusic.

Charly Lownoise & Mental Theo – WONDERFUL DAYS

Na de energieke klanken van Captain Jack, nemen Charly Lownoise & Mental Theo je mee terug naar een tijd van onbezorgdheid met hun legendarische track ‘ WONDERFUL DAYS‘. Dit dynamische duo, bestaande uit Theo Nabuurs (Mental Theo) en Ramon Roelofs (Charly Lownoise), veroverde de harten van velen en domineerde de hitlijsten.

Hun succesvolste single, uitgebracht in 1995, blijft een iconisch nummer in de wereld van happy hardcore.

‘WONDERFUL DAYS’, afkomstig van het album Charlottenburg, is niet alleen een symbool van goede oude tijden maar heeft ook een vaste plek in compilatiealbums zoals ‘Het beste uit de Top 500 van Het Foute Uur’ en ‘Clubfete 2018 – 63 Club Dance & Party Hits’.

Vier samen met Charly Lownoise & Mental Theo bijna een kwart eeuw sinds dit opzwepende nummer mensen over de hele linie aan het dansen kreeg.

Vengaboys – WE’RE GOING TO IBIZA

De Vengaboys zetten met ‘WE’RE GOING TO IBIZA’ een onuitwisbare stempel op de feestmuziek van de jaren ’90. Dit vrolijke nummer, dat een gevoel van eeuwige vakantie opwekt, wist maar liefst drie weken lang de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 te veroveren.

Met een melodie die je niet meer uit je hoofd krijgt en een ritme dat direct uitnodigt tot dansen, is het geen verrassing dat de hit van deze Nederlandse danceformatie in 2023 nog steeds hoge ogen gooit in de Foute 1500 lijst van Qmusic met een indrukwekkende tweede plaats.

Het succes van ‘WE’RE GOING TO IBIZA’ gaat dwars door alle kritieken heen; het nummer heeft zich genesteld in het collectieve geheugen. Zelfs na 24 weken in de Top 40 blijft het een van die liedjes waar je stiekem toch blij van wordt, telkens als het ergens opduikt.

De Vengaboys brengen met dit nummer niet alleen een ode aan de feestcultuur van Ibiza, maar zorgen ook voor een onvervalste guilty pleasure die niemand kan weerstaan.

DJ …

Van zomerhit naar hardcore klassieker, de ‘Foute Top 100’ lijst zou niet compleet zijn zonder DJ Paul Elstak. Zijn nummer ” Rainbow In The Sky” brengt een energieke mix van melodische riffs en opzwepende beats die vele nostalgische harten sneller doet kloppen.

Met dit knallende anthem heeft DJ Elstak zich onuitwisbaar in de muziekgeschiedenis gedanst.

Het succes van dit soort nummers onderstreept de unieke smaak van het publiek als het gaat om dansbare guilty pleasures. Deze tracks zijn meer dan alleen ‘foute liedjes’; ze zijn een ode aan de onbezorgde momenten en vieren de vrijheid die muziek kan bieden.

DJ Paul Elstak geeft met zijn onsterfelijke ‘Rainbow In The Sky’ kleur aan deze onvergetelijke collectie hits.

MC Hammer

MC Hammer, geboren als Stanley Kirk Burrell, veroverde de muziekwereld stormenderhand met zijn onvergetelijke hit ” U Can’t Touch This“. Zijn dansbare nummers en karakteristieke dansbewegingen maakten hem begin jaren ’90 tot een icoon.

De rapper lanceerde zijn eerste album in 1987 en scoorde twee jaar later gigantisch met “Please Hammer, Don’t Hurt ‘Em”. Zijn succes leverde hem een vaste plek op in de ‘ Foute Top 100‘, wat bewijst dat zijn muziek nog steeds geliefd is bij velen.

Zijn tracks brengen gegarandeerd feest en goede vibes, perfect voor een lijst vol foute maar aanstekelijke liedjes. Met MC Hammer’s “U Can’t Touch This” houdt de dansvloer nooit op met swingen.

Hierna gaan we door met het bespreken van nog een iconische artiest: André Hazes.

André Hazes

Van het robuuste ritme van MC Hammer schakelen we over naar de hartverwarmende volksklanken van André Hazes. Met zijn acht nummers stevig genesteld in de ‘ Foute Top 100‘ lijst, bewijst Hazes keer op keer dat zijn muziek een speciaal plekje heeft in de harten van luisteraars.

Zijn liedjes zijn niet enkel ‘fout’, ze zijn een uitdrukking van de Nederlandse ziel, verpakt in meezingers die jong en oud niet kunnen weerstaan. De man die het levenslied nieuw leven inblies, laat een onuitwisbare voetafdruk achter in de muziekindustrie.

Elk jaar weer galmen zijn hits op evenementen zoals de Foute Party en vullen ze moeiteloos de dansvloer. Hazes’ muziek overstijgt het label ‘fout’ en wordt omarmd als een onmisbaar onderdeel van feestelijke samenkomsten.

Barry White

Voel de groove van Barry White’s soulvolle klanken; een onmiskenbare bas die elke dansvloer vult. Deze Amerikaanse zanger en producer veroverde de wereld met zijn romantische hits als “You’re the First, The Last, My Everything”.

Zijn naam staat synoniem voor disco en soul, genres die hem drie Grammy-awards en meer dan 100 miljoen verkochte platen opleverden.

Foute liedjes lijst? Zeker niet! Barry White’s nummers brengen je terug naar een tijdperk waarin liefde centraal stond in muziek. Met hits uit de jaren ’70 zoals “Can’t Get Enough Of Your Love, Babe” en “Never, Never Gonna Give Ya Up” speelt hij nog steeds een rol in de Nederlandse muziekscene.

Zijn album “Barry White’s Greatest Hits” behaalde zelfs een plek in de Nederlandse Album Top 100. Maak plaats voor deze legende; zijn nummers blijven mensen raken met hun passie en soul.

Shania Twain

Na de soulvolle tonen van Barry White, springen we naar de country-pop sensatie Shania Twain. Haar krakers zoals “That Don’t Impress Me Much” en “Man! I Feel Like a Woman!” veroverden eind jaren ’90 de hitlijsten en klinken nog steeds door op menige ‘foute party’.

Zo’n feest is niet compleet zonder Shania’s energieke nummers die je laten meezingen en dansen. Ze heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht en blijft een icoon in zowel de pop- als countrywereld.

Shania Twain streeft constant naar vernieuwing, volgens haar interview met Apple Music Hits, waar ze haar ambitie uitte haar beste album ooit te maken. Haar muziek komt ook voor in onderzoeken naar culturele dynamiek, wat haar invloed onderstreept.

Met hits als “Don’t Be Stupid (You Know I Love You)” en “From This Moment On” heeft Twain een repertoire opgebouwd dat generaties overbrugt en liefhebbers van diverse muziekgenres aanspreekt.

En dat alles terwijl ze geroemd wordt voor een van haar beste nummers: “That Don’t Impress Me Much”.

UB40

Van de countryklanken van Shania Twain, verschuiven we onze aandacht naar de reggae vibes van UB40. Met achttien top 10-hits in Nederland hebben ze zeker hun stempel gedrukt op de muziekwereld.

Hun onmiskenbare invloed op reggae is duidelijk: met meer dan 100 miljoen verkochte platen wereldwijd, groeide UB40 uit tot een van de bestverkochte boybands ooit. ‘The Very Best Of UB40 1980-2000’ bereikte een respectabele nummer 8 in de Single Top 100 en liet fans meedeinen met hits zoals “Sing Our Own Song”.

Ze staan op de ‘Foute Top 100’ lijst, maar dat maakt hun bijdrage aan de pop- en reggaemuziek niet minder indrukwekkend. Hun nummers brengen een gevoel van nostalgie en zijn voor velen een guilty pleasure.

Met nummers die nog steeds door vele Nederlandse speakers klinken, toont UB40 dat foute liedjes eigenlijk gewoonweg tijdloze klassiekers kunnen zijn.

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig breekt alle regels van de traditionele nederhop en staat bekend om hun unieke stijl. Met maar liefst 127 nummers beoordeeld door de kritische oren van 3voor12-redacteuren, hebben ze ongetwijfeld een plek in de harten van vele fans veroverd.

Hun tracks vallen vaak onder ‘ foute liedjes‘, maar juist die eigenzinnigheid maakt ze zo geliefd.

Hun hits zoals ‘Watskeburt?!’ en ‘Sterrenstof’ verschijnen regelmatig in de Top 500 van het foute uur, wat bewijst dat hun muziek niet alleen aanstekelijk is, maar ook de tand des tijds doorstaat.

De Jeugd van Tegenwoordig durft te spelen met woorden en beats, waardoor elk optreden een garantie is voor energie en vermaak. Ze belichamen de essentie van wat een ‘fout liedje’ zo goed kan maken: onvergetelijk en onweerstaanbaar.

Justin Bieber

Justin Bieber blijkt een onweerstaanbare aantrekkingskracht te hebben op de lijst van foute liedjes. Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft de popster al drie hits die minimaal twintig weken standhielden in de Mega Top 50.

Zijn aanhoudende populariteit wordt misschien wel het beste geïllustreerd door de 101 feiten over hem die verzameld zijn in een eBook, gemakkelijk verteerd door fans en critici.

Geloof het of niet, maar Justin’s liedje ‘Never Say Never’ bevat maar liefst 69 keer het woord ‘Never’. Paars is zijn favoriete kleur, wat vaak terugkomt in zijn kleding en merchandise.

Controverse is hem ook niet vreemd; zo werd hij betrapt op het roken van cannabis in januari 2013, een gebeurtenis die de tabloids flink bezighield. Maar het is deze mix van tieneridool-charme en de occasionele schandalen die hem een plek geeft op onze ‘Foute Top 100’.

Een groep vrienden danst op een retro-feest met neonverlichting.

Populaire Foute Liedjes Artiesten

4. Populaire Foute Liedjes Artiesten: Ontdek de artiesten die meester zijn in het creëren van nummers die zo fout zijn dat ze weer goed worden. Deze iconen van guilty pleasure hits hebben een speciale plek veroverd in de harten van fans die stiekem genieten van elke nostalgische noot.

Europe

Europe heeft zich in de jaren 80 stevig op de muzikale wereldkaart gezet. Met meer dan 100 miljoen verkochte platen behoren ze tot de grootheden van de rockmuziek. Hun invloed is onmiskenbaar en ze blijven een inspiratie voor velen in de muziekindustrie.

Joey Tempest, de charismatische leadzanger, zorgde samen met gitarist John Norum voor een stortvloed aan hits. Wie kent niet de iconische tonen van “The Final Countdown”? Deze en andere nummers blijven geliefd bij fans over de hele wereld, en maken Europe een onvergetelijke naam in de lijst van populaire foute liedjes artiesten.

Backstreet Boys

De Backstreet Boys stormen met hun aanstekelijke hits de ‘foute top 100’ binnen. Met wereldwijde verkoop van meer dan 100 miljoen platen, domineren ze de lijst van populaire foute liedjes artiesten.

Hun klassieker “I Want It That Way” is niet alleen een kroonjuweel van de boybandmuziek maar ook een vaste waarde in de top 500 van het foute uur.

Deze band heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de foute muziekgeschiedenis en blijft een guilty pleasure voor velen. Hits als “Everybody (Backstreet’s Back)” en “As Long As You Love Me” bewijzen dat hun muziek tijdloos is in het rijk van foute hits.

Nu je hebt gezien hoe de Backstreet Boys foute muziek definiëren, laten we ons licht schijnen op een andere popicoon: Gerard Joling.

Gerard Joling

Gerard Joling zingt zich moeiteloos de harten van fans met zijn aanstekelijke hits. Zijn nummer ‘Maak me gek’ staat hoog in de foute top 100 en laat zien hoe geliefd hij is bij liefhebbers van het genre.

Gerard is niet alleen solo succesvol; als onderdeel van De Toppers heeft hij meerdere keren de Top 40 bestormd. Zijn optredens zijn een spektakel, zoals die keer in de Brabanthallen waar hij de Foute Party van Qmusic onvergetelijk maakte.

Met zijn naam vast in de foute muziekwereld, deelt Gerard Joling het podium met artiesten als Marco Borsato en Jan Smit. Hij weet als geen ander hoe hij het publiek moet entertainen met nummers die iedereen uit volle borst meezingt.

Al jarenlang zorgt hij voor onweerstaanbare discogolven waarop je niet stil kunt blijven zitten. En met een glansrol binnen De Toppers bewijst hij dat foute muziek altijd in de mode blijft.

Rob de Nijs

Rob de Nijs liet voor het eerst van zich horen met The Lords en maakte furore met ‘Ritme Van De Regen’ back in 1963. Zijn track ‘Banger Hart’ is een klassieker die je zomaar tegen kunt komen op onze ‘foute top 100’ lijst.

Energieke deuntjes en pakkende lyrics maken zijn muziek tijdloos en geliefd onder liefhebbers van het genre. Verzameld op ‘Rob 100: Het mooiste en het beste van Rob de Nijs’, op vijf cd’s, krijg je een mooie duik in de rijke carrière van deze markante zanger.

Hij deelt de spotlights als populaire ‘foute’ artiest met namen als Gerard Joling en Jan Smit, wat bewijst dat zijn werk vandaag de dag nog steeds een bijzondere plek inneemt. Op de Foute 728-lijst schittert hij ook met ‘I Was Made For Loving’.

Robs bijdrage aan de muziekwereld is divers en zijn liedjes brengen plezier op elk feestje.

Jan Smit

Schuif Rob de Nijs aan de kant, want Jan Smit pakt de kroon met zijn onweerstaanbare foute hits. Als een ware marktkoopman van het levenslied, staat Jan bovenaan in de Foute Lijst, schouder aan schouder met legendes als Gerard Joling en Nick & Simon.

Jouw feestje krijgt pas echt kleur als Jan’s klassiekers zoals “Als De Nacht Verdwijnt” en “Leef Nu Het Kan” door de speakers knallen. Wie had gedacht dat die jongen die op twaalfjarige leeftijd Nederland veroverde met “Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen”, uit zou groeien tot een icoon van het foute lied?.

Jan’s naam glinstert tussen de grootste foute muzieksterren en dat is niet voor niets. Zijn nummers domineren niet alleen de Foute 1500 van Qmusic, maar brengen ook het publiek in extase op de Foute Party.

Daar deelt hij het podium met acts als Ch!pz en Mental Theo, waarbij zelfs de stoerste gabberhouse-liefhebbers niet stil kunnen blijven staan. Met een repertoire dat even hartverwarmend als heerlijk fout is, bewijst Jan Smit keer op keer dat hij een vaste waarde is in jouw guilty pleasure playlist.

Guilty Pleasure Top 100: De Liefde voor Foute Muziek

Embraceer jouw liefde voor foute muziek met de ‘Guilty Pleasure Top 100’. Deze lijst viert de nummers die je misschien niet hardop durft mee te zingen, maar die toch een lach op je gezicht toveren.

Van Spargo’s aanstekelijke discohits tot de ballades van BZN, elke track heeft die onweerstaanbare charme. Je ontdekt er zelfs pareltjes van marktkoopman Gordon, waarvan je niet eens wist dat ze in je geheime playlist stonden.

Luister naar hits van Blondie en Gloria Gaynor en voel hoe elke noot je terugbrengt naar die goede oude tijd. Zangers zoals Jan Smit en Wolter Kroes nemen je mee op een nostalgische reis met hun Hollandse hits die vandaag de dag nog steeds menig feestje laten swingen.

Laat je meeslepen door de energieke ritmes van Brainpower en de tijdloze melodieën van André Hazes. Deze top 100 is het perfecte excuus om even alle zorgen aan de kant te schuiven en vol overgave te genieten van ‘foute’ muziek.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de ‘foute top 100’-lijst van foute liedjes?

De ‘foute top 100’ is een lijst vol liedjes die bekend staan om hun meezingbaarheid en plezier, ondanks dat ze soms als ‘fout’ worden bestempeld.

2. Welke artiesten vind ik terug in de ‘foute top 100’?

In de lijst vind je diverse artiesten, waaronder Cher, Boney M. met zanger Bobby Farrell, rockgroep Bon Jovi, de Village People en Nederlandse sterren als René Froger en Guus Meeuwis.

3. Zijn er ook Nederlandse liedjes in de ‘foute top 100’?

Ja, Nederlandse hits zoals ‘Het is een nacht (levensecht)’ van Guus Meeuwis en ‘Viva Hollandia’ komen ook voor in deze unieke verzameling van foute liedjes.

4. Hoe beïnvloeden deze ‘foute liedjes’ het publiek?

Ondanks dat ze als ‘fout’ bekendstaan, brengen deze liedjes mensen samen met hun vrolijke melodieën en vaak nostalgische waarde.

5. Kan ik vinden wie de lijst van foute liedjes heeft samengesteld?

De lijst wordt vaak gecreëerd door muziekkenners of via publieksstemming en omvat hits van onder anderen Jimmy Cliff, L.L. Cool J, en Stromae.

6. Verandert de ‘foute top 100’-lijst elk jaar?

Ja, de lijst kan jaarlijks veranderen omdat nieuwe nummers populair worden en de smaak van het publiek evolueert.

Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *