In dit artikel

Mensen stemmen op hun favoriete Brabant Top 100 nummers in een levendige stad.

Stem nu op jouw favoriete liedjes voor de Brabantse Top 100

In dit artikel

Voel je dat je muzikale hart sneller klopt bij het horen van Brabantse klanken? De Brabantse Top 100 laat weer van zich horen en geeft jou de kans om mee te bepalen. In dit artikel ontdek je hoe jij invloed kunt uitoefenen op deze unieke hitlijst en welk nummer straks misschien bovenaan prijkt.

Lees verder en laat je stem horen!

Samenvatting

 • Je hebt de macht om de Brabantse Top 100 te beïnvloeden door te stemmen op jouw favoriete Brabantse liedjes via de officiële website.
 • De Brabantse Top 100 onderscheidt zich door een focus op regionale artiesten en liedjes in het Brabants dialect, terwijl de Nederpop Top 100 alle soorten Nederlandstalige popmuziek belicht.
 • Guus Meeuwis, Jan Biggel en Gerard van Maasakkers zijn prominente artiesten die dit jaar in de spotlight staan in de Brabantse Top 100.
 • Door te stemmen draag je bij aan het succes en de groei van lokale muzikanten, en ondersteun je daarmee ook de lokale muziekindustrie en economie van Brabant.
 • Het unieke geluid van Brabant wordt gevierd en behouden voor toekomstige generaties door elk jaar opnieuw te stemmen voor de Brabantse Top 100.

Jouw invloed op de Brabantse Top 100

Jouw stem telt mee in de Brabantse Top 100, waarbij jij direct invloed hebt op de rangschikking van dé liedjes die onze provincie Brabant muzikaal typeren. Laat jouw voorkeuren spreken en zie hoe jouw favoriete tracks stijgen in deze unieke hitlijst.

Hoe je kunt stemmen op jouw favoriete liedjes

Breng nu je stem uit voor de Brabantse Top 100 en laat jouw voorkeur horen. Met jouw stem beslis jij mee over welke muzikale parels uit provincie Brabant de lijst gaan sieren.

 • Ga naar de officiële website van de Brabantse Top 100.
 • Zoek jouw gewenste liedjes op de lijst van stembare nummers die vol staat met Brabantse toppers.
 • Selecteer jouw favoriete tracks; je mag meerdere liedjes kiezen.
 • Vul jouw gegevens in zodat je stem wordt geregistreerd.
 • Review je keuzes nog eenmaal voordat je definitief stemt.
 • Druk op de knop ‘Stem nu’ om jouw selectie te bevestigen.
Mensen stemmen op hun favoriete Brabant Top 100 nummers in een levendige stad.

Vergelijking met andere hitlijsten: Nederpop Top 100

De Brabantse Top 100 is niet de enige hitlijst die de schijnwerpers zet op Nederlandstalige muziek. Laten we eens kijken hoe deze lijst zich verhoudt tot de Nederpop Top 100.

Brabantse Top 100 Nederpop Top 100
Focus op Brabantse artiesten en liedjes Focus op het gehele spectrum van Nederlandstalige popmuziek
Stemmen komen van het publiek uit Brabant Samengesteld door een bredere groep luisteraars en kenners
Bevat vaak liedjes in het Brabants dialect Liedjes in het ABN en diverse Nederlandse dialecten
Reflecteert de regionale cultuur en identiteit van Brabant Vertegenwoordigt de diversiteit van de Nederpopmuziek
Laagdrempelig en dicht bij de mensen Landelijk bekend en erkend
Jaarlijkse hoogtepunten binnen de regio Heeft invloed op de nationale muziekscene
Artiesten als Guus Meeuwis en Gerard van Maasakkers vaak bovenin de lijst Bekende namen zoals BLØF en Acda en De Munnik

Elke hitlijst heeft zijn eigen charme en belang voor de muziekcultuur. De Brabantse Top 100 toont de trots en eigenheid van Brabantse muziek, terwijl de Nederpop Top 100 een landelijk platform biedt voor Nederlandstalige popmuziek.

Hoogtepunten van de Brabantse Top 100 van 2023

Ontdek welke tracks dit jaar de harten van Brabant hebben veroverd en zich een weg naar de top hebben gebaand. Maak kennis met de liedjes die niet alleen de hitlijst hebben gehaald, maar ook een speciale plek in de lokale cultuur hebben veroverd.

Top 5 mooiste liedjes

De Brabantse Top 100 laat zien welke liedjes het hart van de provincie sneller laten kloppen. Dit jaar zijn de spots gericht op nummers die emoties raken en herinneringen oproepen.

 1. Guus Meeuwis – ‘Brabant’: Met dit nummer heeft Guus Meeuwis niet alleen de eerste plek veroverd, maar ook een onuitwisbare indruk achtergelaten op de harten van velen in Brabant. De melodie resoneert met warmte en samenhorigheid, waardoor menig luisteraar zich verbonden voelt met deze regio.
 2. Jan Biggel – ‘Ons Moeder Zeej Nog’: Op de tweede plaats staat Jan Biggel wiens volksliedje recht uit het leven gegrepen lijkt te zijn. Het lied straalt eenvoud en authenticiteit uit, kenmerkend voor de Brabantse ziel.
 3. Gerard van Maasakkers & vrienden – ‘Hee gaode mee’: Dit lied op nummer drie brengt verschillende generaties samen door zowel nostalgie als vernieuwing in muziek te verweven. Gerard van Maasakkers toont aan dat traditionele klanken nog steeds innoverend kunnen klinken.
 4. Lied 4 (niet gespecificeerd): Het vierde mooiste liedje is een verrassing: hartverwarmende teksten gecombineerd met melodieën die blijven hangen maken dat dit nummer terecht hoog scoort binnen de lijst.
 5. Lied 5 (niet gespecificeerd): Afsluitend maakt nummer vijf compleet wat begon bij ‘Brabant’. Ook dit lied symboliseert waar de Brabantse Top 100 voor staat: muzikale pareltjes die trots en liefde voor de streek weerspiegelen.

Artiesten in de spotlight

Ontdek de glansrijke artiesten die dit jaar de Brabantse Top 100 verrijken, en laat je verrassen door hun unieke bijdragen aan de Brabantse muziekscene. Hun verhalen en songs vormen het kloppend hart van deze lokale hitlijst, waarbij elk nummer een eigen plek in de schijnwerpers krijgt.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis laat de harten van Brabant sneller kloppen met zijn onvergetelijke hits. Dit jaar spant hij de kroon in de Brabantse Top 100: zijn nummer “Ha’k Jou Maar Nooit Gekend” schoot maar liefst 43 plaatsen omhoog.

Zijn aanstekelijke nummers en pure Brabantse gezelligheid brengen luisteraars samen, waarbij zijn stem als een warme deken over de provincie valt.

Fans hebben duidelijk hun stem laten horen bij Omroep Brabant; massaal kozen ze Guus Meeuwis als hun favoriete Brabantse artiest. Met 24 platen in de Top 900 is hij niet alleen een muzikale held, maar ook een echt fenomeen in de lokale muziekwereld.

De liedjes van Guus verbinden, inspireren en zorgen voor onvergetelijke momenten die verankerd liggen in het hart van de Brabantse cultuur.

Jan Biggel

Jan Biggel heeft de deuren wijd opengezet met het openen van de stembus voor de Brabantse Top 100. Zijn aanstekelijke nummer ‘Lilluke Linda’ stormde binnen op plek 20 en is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar.

Uit het hart van Liempde, Brabant, brengt hij liedjes die het lokale gevoel perfect weerspiegelen en sinds zijn landelijke doorbraak in 2021 met ‘Ons moeder zeej nog’ staat hij bekend om zijn herkenbare sound.

‘Ha’k jou maar nooit gekend’ van Jan Biggel maakte een enorme sprong voorwaarts en wordt getipt als grootste stijger in de lijst. Zijn muziek gaat rechtstreeks naar het hart en is onmiskenbaar verbonden met de Brabantse ziel.

Uw stem kan ervoor zorgen dat deze lokale held een nog prominentere plek krijgt in de Brabantse Top 100, dus laat uw liefde voor zijn muziek horen en stem op Jan Biggel.

Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers is een echte Brabantse trots met zijn innemende muziek die al jarenlang een vaste plek verovert in de Brabantse Top 100. Deze liedjesschrijver uit Nuenen, die nu de rust van het Vlaamse heeft opgezocht, raakt het hart met zijn intieme en verstilde portretten van alledaagse mensen.

Hij zingt in de kenmerkende Brabantse taal, wat zijn liedjes een unieke en authentieke klank geeft.

Al sinds 1980 maakt Van Maasakkers muziek en heeft hij vele elpees uitgebracht. Zijn bijdrage aan de Brabantse muziekcultuur is onmiskenbaar. Met albums vol kerst- en nieuwjaarsliederen in het Brabants weet hij de provincie elk jaar weer te verbinden met zijn stem en verhalen.

Luisteraars appreciëren Gerard’s vermogen om de eenvoudige, maar rijke details van het leven in Brabant te vangen met zijn melodieën en teksten.

De impact van de Brabantse Top 100 op de lokale muziekindustrie

De Brabantse Top 100 zet de lokale muziek op de kaart en geeft artiesten uit de regio een stevige duw in de rug. Met elke editie groeit de bekendheid van Brabantse muzikanten, waardoor hun liedjes vaker op de radio te horen zijn en ze meer kansen krijgen om op te treden.

Dit zorgt voor een bloeiende muziekscene die niet alleen de artiesten, maar ook lokale concertzalen en festivals een boost geeft.

Stemmen op de Brabantse Top 100 is meer dan alleen support voor je favoriete nummers; het is een investering in de cultuur en economie van de provincie. Optredens en evenementen die volgen op het succes in de lijst, genereren extra inkomsten en werkgelegenheid.

Hierdoor kunnen muzikanten zich verder ontwikkelen en blijft het unieke geluid van Brabant levend voor toekomstige generaties.

Conclusie

Laat je stem horen en beïnvloed de Brabantse Top 100 lijst. Met een paar klikken kies je de hits die Brabant vertegenwoordigen. Jouw keuze tilt lokale muzikanten naar een hoger niveau.

Dit is je kans om bij te dragen aan de muziekcultuur van onze prachtige provincie. Stem vandaag nog en maak het verschil voor de Brabantse muziekscene!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik stemmen voor de Brabantse Top 100?

Ga naar de website en volg de instructies om te stemmen op jouw favoriete liedjes.

2. Tot wanneer kan ik mijn stem uitbrengen voor de Brabantse Top 100?

De deadline voor het uitbrengen van je stem is meestal een paar dagen voor de uitzending van de lijst; check de website voor de exacte datum.

3. Kan ik op meer dan één liedje stemmen voor de Brabantse Top 100?

Ja, je kunt op meerdere liedjes stemmen, maar je kunt niet meerdere keren op hetzelfde liedje stemmen.

4. Wanneer wordt de Brabantse Top 100 uitgezonden?

De uitzenddatum van de Brabantse Top 100 wordt aangekondigd op de website en via lokale media.

5. Hoe zijn de liedjes voor de Brabantse Top 100 geselecteerd?

De liedjes worden geselecteerd door een combinatie van eerdere stemmen en suggesties van luisteraars.

Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *