In dit artikel

(empty_image_alt}

Bijbelse meisjesnamen top 100 met betekenis

In dit artikel

Op zoek naar de perfecte naam voor je kleine meisje? Bijbelse namen zijn tijdloos en dragen prachtige betekenissen met zich mee. In dit artikel onthullen we de top 100 Bijbelse meisjesnamen en duiken we in hun diepere betekenis, zodat jij een naam kunt kiezen die zowel karaktervol als betekenisvol is.

Laat je inspireren!

Samenvatting

 • Bijbelse meisjesnamen zijn tijdloos en vol betekenis, ze weerspiegelen vaak deugden of een spirituele connectie, zoals Elisabeth die ‘God is mijn eed’ betekent.
 • Veel Bijbelse namen zijn populair vanwege hun historische waarde en culturele betekenis, met opties die zowel klassiek als uniek zijn, zoals Noah voor een meisje wat ‘rust’ of ‘troost’ betekent.
 • Hebreeuwse namen zoals Levi, wat ‘verbonden’ betekent, en Noa, wat ‘beweging’ betekent, zijn diepgeworteld in traditie en bevatten rijke culturele en spirituele connotaties.
 • Trends laten zien dat steeds meer ouders kiezen voor namen met een sterke historische achtergrond maar met een moderne klank, zoals Lois en Anna, en namen die eindigen op een ‘A’ zoals Ella en Zoë zijn erg geliefd.
 • Onder de top Bijbelse meisjesnamen zijn er ook minder bekende opties die opvallen voor hun uniciteit en originaliteit, perfect voor ouders die iets bijzonders zoeken voor hun dochter.

Top 100 Bijbelse meisjesnamen met betekenis

Duik in de wereld van Bijbelse meisjesnamen en ontdek namen met eeuwenoude wortels en betekenissen. Deze lijst brengt een mix van klassiek en uniek samen, elk met een verhaal dat veel ouders aanspreekt.

 • Noah: Hoewel vaak gezien als een jongensnaam, wordt Noah in het Oude Testament ook gebruikt voor meisjes met de betekenis ‘rust’ of ‘troost’.
 • Maria: Een van de bekendste Bijbelse namen, afkomstig van Mirjam uit het Nieuwe Testament, wat ‘geliefd’ of ‘zee van bitterheid’ kan betekenen.
 • Elisabeth: Betekent ‘God is mijn eed’; zij was de moeder van Johannes de Doper.
 • Eva: Simpel maar krachtig, deze naam staat voor ‘levend’ of ‘gever van leven’, als de eerste vrouw op aarde.
 • Sarah: Aartsmoeder in het Oude Testament, wat ‘prinses’ of ‘vrouwelijke leider’ betekent.
 • Hanna: Deze naam betekent ‘genade’ of ‘genadig’; Hanna was de moeder van Samuel.
 • Lea: Betekent ‘wildkoe’, maar kan ook staan voor toewijding; Lea was de eerste vrouw van Jakob.
 • Rebekka: Vrouw van Isaak, haar naam betekent mogelijk ‘binden’, ‘betoverend’ of ‘noorden’.
 • Rachel: Wat ‘schaap’ betekent; Rachel was de geliefde vrouw van Jakob en moeder van Jozef en Benjamin.
 • Deborah: Als rechter en profetes had Deborah een leidende rol; haar naam betekent bij’.
Een vredige bosweide met levendige flora en fauna, straalt rust uit.

Hebreeuwse Namen: Een Diepere Duik in de Top 100

In de wereld van Hebreeuwse babynamen valt Levi zeker op, met een betekenis die ‘verbonden’ of ‘aanhankelijk’ inhoudt. Deze naam heeft een sterke positie bemachtigd in de top 10 en spreekt tot velen met zijn diepgewortelde historische en spirituele connotaties.

Ontdek zelf hoe Hebreeuwse namen zoals deze een rijke culturele erfenis dragen en vaak gekozen worden voor hun zeggingskracht en originaliteit.

Duik je verder in de lijst, dan stuit je op een schat aan prachtige opties. Namenindex.nl kan je helpen bij het vinden van een unieke naam die niet alleen mooi klinkt maar ook een bijzondere betekenis bezit.

Overweeg namen zoals Noa, wat ‘beweging’ betekent, of Talia, ‘dauw van God’, die beide een poëtische klank en betekenis verenigen. Bij Babybytes vind je nog meer inspiratie met honderden Hebreeuwse meisjesnamen die wachten om ontdekt te worden, perfect voor jouw kleine wonder.

Populaire trends in Bijbelse meisjesnamen voor 2023

Namen met een sterke historische resonantie vinden hun weg naar de top van de lijsten. Onder ouders heerst er een toenemende voorkeur voor namen zoals Lois, Rhodé en Anna, die geworteld zijn in oude verhalen maar toch fris en modern klinken.

Deze trend toont aan dat traditionele waarden hand in hand kunnen gaan met hedendaagse smaak.

Namen met een rijke betekenis winnen terrein; veel ouders kiezen voor namen als Sara, Mara en Leah, die niet alleen Bijbels zijn maar ook een diepgaande betekenis dragen. Deze namen vertellen een verhaal en geven kinderen een gevoel van erfgoed en identiteit mee.

Namen eindigend op een ‘A’, zoals Ella en Zoë, veroveren harten met hun melodische en vrouwelijke klanken, terwijl Tessa en Milou laten zien dat korte en krachtige namen net zo gewild blijven.

Zelfs minder bekende Bijbelse namen, uniek en origineel, trekken de aandacht van ouders die streven naar uniciteit voor hun dochtertjes.

Conclusie

Weet je al welke Bijbelse meisjesnaam je kiest voor je dochter? Elk van deze namen draagt een diepe betekenis en een rijk verleden. Misschien zie je de perfecte naam die resoneert met jullie gezinswaarden.

De lijst biedt zowel traditionele als unieke opties, geschikt voor elk gezin. Vergeet niet: elke naam heeft zijn eigen verhaal en karakter. Laat je inspireren en kies een naam die jouw dochter zal dragen met trots en kracht.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn populaire bijbelse meisjesnamen?

Populaire bijbelse meisjesnamen zijn bijvoorbeeld Maria, Esther en Ruth.

2. Hebben alle bijbelse meisjesnamen een betekenis?

Ja, elke bijbelse meisjesnaam heeft een eigen betekenis die vaak iets vertelt over de persoonlijkheid of het lot van het bijbelse personage.

3. Waar kan ik de betekenissen van bijbelse meisjesnamen vinden?

De betekenissen van bijbelse meisjesnamen kun je vinden in de Bijbel of op websites die zich richten op naamkunde en etymologie.

4. Zijn bijbelse meisjesnamen nog steeds populair vandaag?

Bijbelse meisjesnamen blijven populair en veel ouders kiezen deze namen vanwege hun tijdloze karakter en diepgaande betekenis.

5. Kan ik mijn dochter een minder bekende bijbelse naam geven?

Je kunt zeker kiezen voor een minder bekende bijbelse naam; er zijn veel unieke opties die prachtige betekenissen en achtergronden hebben.

Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *