In dit artikel

(empty_image_alt}

Top 100 Bordspellen: BGG Top 100 Ranglijst

In dit artikel

Op zoek naar het perfecte bordspel dat bij jouw spelavond past? De BGG Top 100 is de go-to lijst vol toppertjes, samengesteld door fervente fans. In dit artikel nemen we je mee langs de crème de la crème van deze lijst en helpen we je jouw ideale spel te vinden.

Duik erin en ontdek jouw nieuwe favoriet!

Samenvatting

  • De BGG Top 100 is een lijst met de beste bordspellen gekozen door de BoardGameGeek gemeenschap, waarbij spellen beoordeeld worden op plezier, strategie en speelbaarheid.
  • Gloomhaven staat bovenaan de BGG Top 100 lijst, en spellen zoals Pandemic Legacy Red en Terraforming Mars zijn ook populair en hoog gewaardeerd.
  • In de lijst van 2023 vind je diverse bordspellen voor alle soorten spelers, van immersieve avonturen in Spirit Island tot het bouwen van een dierentuin in Ark Nova.
  • Nieuwe spellen zoals ” Dune: War for Arrakis” en ” Stardew Valley: The Board Game” tonen aan dat de BGG Top 100 voortdurend evolueert met frisse en aantrekkelijke titels.
  • De BGG Top 100 biedt bordspellen aan die zowel solo als met vrienden gespeeld kunnen worden, waaronder complexe strategische games als Twilight Imperium (4th Edition).

Hoogtepunten van de Top 100 Bordspellen

Duik in de crème de la crème van bordspellen volgens de gerenommeerde BoardGameGeek gemeenschap. Ontdek spellen die strategie, avontuur en puzzels combineren om jou en je speelgroep urenlang aan de tafel gekluisterd te houden.

Spirit Island

Zet je schrap voor een meeslepend avontuur in Spirit Island, een bordspel waar jij en je vrienden krachtige geesten besturen. Jullie doel is het eiland te beschermen tegen kolonisten.

Met elke sessie ontplooit zich een intens verhaal waarin jullie strategische besluiten nemen en samenwerken tegen de binnendringers. Dit coöperatieve spel valt op door zijn asymmetrische gameplay en biedt een diepe, strategische ervaring die steeds weer anders is.

Spirit Island staat niet zonder reden hoog op de BGG Top 100. De unieke mechanismen en innovatieve benadering maken dit spel geliefd bij bordspelfanaten. Met uitbreidingen zoals “Branch and Claw” en “Jagged Earth” kun je het spel blijven vernieuwen en uitdagen.

Ontdek de ware kracht van samenspel en tactiek terwijl je het eiland verdedigt tegen de invasie die steeds dichterbij komt.

Kingdom Death: Monster

Na de meeslepende ervaring van Spirit Island nodigt Kingdom Death: Monster je uit voor een duistere ontdekkingstocht. Dit bordspel sleept je mee naar een huiveringwekkend universum waar overleven centraal staat.

Als speler bouw je met je teamgenoten aan een nederzetting in een wereld beroofd van natuurlijke bronnen, waar elk besluit telt. Met een speelduur van 60 tot 180 minuten, verenigt het spel 1 tot 4 spelers rondom de tafel voor een intense coöperatieve sessie.

Stap voor stap ontrafel je de mysteries van deze angstaanjagende werkelijkheid door middel van verhaalgedreven gameplay en licht dobbelgevechtssysteem. Kingdom Death: Monster, dat de records brak als een van de best gefinancierde bordspellen in 2016, biedt een uniek mecenaat door zijn rating van 9.5K op BoardGameGeek.

Het spel daagt je uit tot strategisch denken en samenwerking, waarbij elke keuze je dieper meevoert in deze door nachtmerries geplaagde dimensie.

MicroMacro: Crime City

Stap in de rol van detective met MicroMacro: Crime City, een fascinerend coöperatief bordspel waar je scherpzinnigheid op de proef wordt gesteld. Samen met maximaal drie andere spelers duik je in een gedetailleerde zwartwitte wereld vol misdaden die schreeuwen om opgelost te worden.

Jullie taak? Zestien zaken ontrafelen in een spel dat je telkens opnieuw naar de donkere hoekjes van deze met misdaad doordrenkte stad brengt.

Elke sessie in Crime City is een nieuw avontuur, perfect voor spelers vanaf 10 jaar en ouder en speelt in slechts 15 tot 45 minuten. Met MicroMacro: Crime City – All In krijg je zelfs toegang tot een geheel nieuw district, vol verse raadsels en uitdagingen.

Klaar voor het speurwerk? Open je ogen, verbind de punten en breng gerechtigheid naar deze corrupte metropool.

Ark Nova

Duik in de rol van een zoodirecteur met Ark Nova, waar je missie is om een bloeiende dierentuin te ontwerpen en te beheren. In dit bordspel, dat uitblinkt in complexiteit en strategie, neem je wetenschappelijke beslissingen om jouw dierentuin naar succes te leiden.

Het is niet alleen een kwestie van dieren tentoonstellen, maar ook van natuurbescherming en educatie.

Zet je schrap voor een uitdagende solo-ervaring of strijd samen met tot drie vrienden om de titel van meest succesvolle dierentuin. Ark Nova houdt je urenlang geboeid door zijn diepgaande gameplay en thema dat om dierenwelzijn draait.

Met dit spel, dat door White Goblin Games wordt uitgegeven, laat je jouw liefde voor bordspellen en zorg voor de natuur hand in hand gaan.

Dune: War for Arrakis

Stap in de wereld van ” Dune: War for Arrakis” waar je controle neemt over een van de machtige facties die vechten om overheersing op de woestijnplaneet Arrakis. Met een indrukwekkende BGG-rating van 7.7, biedt dit bordspel een intensieve ervaring voor jou en maximaal drie andere spelers, perfect voor een avond vol strategie en avontuur.

Bereid je voor op twee uur spanning terwijl je vaardigheden, tactiek en diplomatie inzet om de overwinning te behalen.

De complexiteitsbeoordeling van 3.35/5 wijst op een uitdagend spel dat zowel beginners als ervaren spelers zal aanspreken. Sinds de publicatie in 2023 heeft “Dune: War for Arrakis” zich ontpopt als een potentiële favoriet en kan het zelfs doorstoten naar de top van de meest gespeelde spellen op BGG.

Denk aan epische confrontaties zoals in “War of the Ring”, maar dan in het rijke universum van Dune. Dit spel is vastbesloten zijn sporen te verdienen in de wereld van dice games en session reports.

Stardew Valley: The Board Game

Dompel jezelf onder in de charme van het platteland met Stardew Valley: The Board Game. Net als in de geliefde videogame, creëer je jouw eigen boerderij, plant je gewassen en verken je de prachtige vallei.

Samen met 1 tot 3 vrienden of solo neem je de uitdaging aan om Opa’s Doelen te bereiken en het Community Center nieuw leven in te blazen. Dit doe je door slim grondstoffen te verzamelen en strategische keuzes te maken, waarbij samenwerking en planning cruciaal zijn.

Met een speeltijd die varieert van 45 tot een uitdagende 200 minuten, biedt het spel een rijke ervaring die zowel nieuwkomers als ervaren spelers aanspreekt. De populariteit blijkt wel uit de 2.9K beoordelingen en 601 opmerkingen, wat bewijst dat dit bordspel een favoriet is in de community.

Complex genoeg voor de strategische geest met een beoordeling van 2.72 op 5, is Stardew Valley: The Board Game een veelzijdige toevoeging aan jouw bordspellenverzameling die belooft voor urenlange vermaak.

Gloomhaven

Gloomhaven verovert de top van de BGG Top 100 ranglijst met stormachtige kracht. Dit bordspel, beroemd om zijn innovatieve mechanismen, voert je mee op een epische reis door een duistere en dynamische wereld.

Spelers kruipen in de huid van avonturiers die samenwerken om dreigende gevaren te trotseren. Met een strategisch kaartspel bestrijden ze monsters en versterken ze hun personages.

Elke keuze in Gloomhaven heeft consequenties, wat zorgt voor een meeslepende ervaring die strategisch denken vereist. De hoge positie op de ranglijst benadrukt hoe spelers zich blijven verdiepen in de gelaagde wereld van dit spel.

Het is niet alleen geliefd bij de gebruikers van BGG, maar ook in de Lage Landen wordt Gloomhaven gezien als een van de beste bordspellen ooit gemaakt. Een ware topper die niet mag ontbreken in jouw spellencollectie.

The Castles of Burgundy

Duik in de wereld van aristocraten met “The Castles of Burgundy”, een strategisch bordspel dat je meeneemt naar het middeleeuwse Frankrijk. Als een ambitieuze heer of dame controleer je een prinsdom en is het jouw taak om je rijkdom en invloed te vergroten.

Handel slim, bouw indrukwekkende kastelen, bedrijf landbouw en ontdek wetenschappelijke innovaties. Jouw beslissingen bepalen het succes van je prinsdom in deze competitieve handelsarena.

Met elke zet groeien jouw bezittingen en krijg je meer macht. “The Castles of Burgundy” staat bekend om zijn diepgang en strategische mogelijkheden, waardoor elke speelsessie uniek is.

Dit spel heeft een stevige plaats veroverd binnen de top 100 bordspellen van BoardGameGeek, mede dankzij de Nederlandse spelregels en de beschikbare speciale editie. Ontdek zelf waarom dit spel zo geprezen wordt en hoe het jou kan uitdagen om de meest vooraanstaande adellijke familie te worden.

Een groep vrienden die zich verdiept in het spelen van een bordspel tijdens een gezellige spelletjesavond.

De Complete BGG Top 100 Bordspellen van 2023

Ontdek de crème de la crème van de bordspellenwereld met de volledige BGG Top 100 lijst van 2023. Hier vind je spellen die zowel nieuwe als ervaren spelers uitdagen en intrigeren, elk met een unieke twist die garant staat voor uren speelplezier.

Pandemic Legacy Red

Duik in de wereld van Pandemic Legacy Red, waar jij en je vrienden de rol van moedige wetenschappers op je nemen. Het is een race tegen de tijd om vier dodelijke virussen te bestrijden die over de planeet razen.

Elke beslissing die je maakt, elke ziekte die je in bedwang houdt of uitroeit, heeft invloed op het verloop van het spel, maand na maand. De spanning stijgt met elke gespeelde sessie, terwijl jouw team zich inzet voor wereldwijde gezondheid.

Het unieke aan dit bordspel is dat jullie acties blijvende gevolgen hebben voor toekomstige sessies. Met een indrukwekkende score van 8.385 op BoardGameGeek behoort Pandemic Legacy Red tot de elitebordspellen van dit jaar.

Samenwerken is cruciaal; elke speler heeft zijn eigen specialiteiten om de verspreiding van de ziektes te stoppen. Gaat het jullie lukken om de pandemie te overwinnen? De strijd om de wereld te redden begint op het speelbord!

Terraforming Mars

In Terraforming Mars strijd je als CEO tegen anderen om de rode planeet te veranderen in een levende wereld. Met behendigheid zet je ingenieuze strategieën in om rivieren, bossen en steden op Mars te bouwen.

Het bordspel combineert wetenschap en economie op een manier die je uitdaagt om kritisch te denken en vooruit te plannen. Rivaliserende CEO’s vechten om de beste plekken, dus elke zet telt!

Dit populaire spel, dat trots de derde plaats bekleedt op BoardGameGeek’s lijst, biedt een meeslepende ervaring voor 1-5 spelers en duurt ongeveer 120 minuten per keer. Geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar is Terraforming Mars niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

De volgende in de lijst brengt ons naar het epische Twilight Imperium (4th Edition), waar galactische heerschappij op het spel staat.

Twilight Imperium (4th Edition)

Duik in de wereld van Twilight Imperium (4th Edition) en leid jouw factie naar de overwinning in een episch ruimteavontuur. Met zeventien unieke facties tot je beschikking biedt dit bordspel een breed scala aan strategieën en speelstijlen.

Sta aan het roer van onderhandelingen, verken de verre uithoeken van het heelal, ontwikkel je technologieën en heers met politieke slimheid. Iedere keuze die je maakt, heeft invloed op de uitkomst van jouw queeste naar galactische overheersing.

Voor fans van complexe bordspellen is Twilight Imperium (4th Edition) een ware parel met zijn diepgaande gameplay en interactieve elementen. Het eist strategisch denken en vooruitplannen, terwijl je balanceert tussen bouwen aan je rijk en tegelijkertijd alert blijft op de bewegingen van je tegenstanders.

Met uitbreidingen zoals Prophecy of Kings wordt de ervaring alleen maar rijker. Bovendien kunnen spelers die zoeken naar gelijkgestemden altijd online terecht om deze grootse strijd om macht te spelen.

Maak je klaar voor een meeslepende ervaring die je niet snel zult vergeten.

Conclusie

De top 100 bordspellen op BoardGameGeek geeft je een fantastische lijst om te ontdekken en je bordspelavonturen naar een hoger niveau te tillen. Deze collectie van spellen biedt voor ieder wat wils, of je nu houdt van strategie, avontuur of puzzelen.

Je weet nu dat Gloomhaven een must-have is en dat de lijst steeds verandert, waardoor elk bezoek aan BoardGameGeek een nieuwe verrassing oplevert. Vergeet niet Spelhuis te checken voor de nieuwste en beste spellen uit de ranking.

Laat je inspireren door de rijkdom aan keuze en genres; er is altijd iets nieuws te ontdekken. Trek eropuit, pak een spel van deze lijst en creëer onvergetelijke speelmomenten met vrienden en familie.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de Top 100 Bordspellen volgens de BGG Ranglijst?

De Top 100 Bordspellen zijn een lijst van de beste bordspellen wereldwijd, gerangschikt door spelers en experts op de website BoardGameGeek (BGG).

2. Hoe worden de bordspellen op BGG beoordeeld voor de Top 100?

Bordspellen worden beoordeeld op BGG door middel van stemmen van gebruikers, waarbij spelers hun ervaringen en waarderingen delen, wat resulteert in de jaarlijkse Top 100 ranglijst.

3. Verandert de Top 100 lijst van bordspellen vaak?

Ja, de lijst verandert regelmatig omdat nieuwe spellen worden uitgebracht en beoordeeld, wat invloed heeft op hun positie binnen de Top 100 ranglijst van BoardGameGeek.

4. Waar kan ik informatie vinden over de spellen in de Top 100 van BGG?

Informatie over de spellen in de Top 100 van BGG is te vinden op de officiële website van BoardGameGeek, waar je details kunt bekijken zoals spelduur, spelmechanismen en spelersbeoordelingen.

Team Dekleurrijketop100.nl

Team Dekleurrijketop100.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *